Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ 275 ΨΗΦΩΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Με ευρεία συναίνεση 275 ψήφων εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του Κυριάκου Πιερρακάκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους. Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, «ναι» είπαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγή και το ΜεΡΑ25. Οι 275 ψήφοι που έλαβε ο νόμος Πιερρακάκη ξεπερνούν σε ψήφους τον νόμο που ψηφίστηκε για την εκπαίδευση το Αύγουστο του 2011 και είχε εισηγηθεί η πρώην υπουργός Αννα Διαναντοπούλου. Ο νόμος αυτός που θεωρήθηκε ως συναινετικός νόμος είχε λάβει τότε 255 ψήφους σε σύνολο 300. 

Υπέρ του νόμου που κατέθεσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ψήφισαν όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην του ΚΚΕ (15 βουλευτές) και της Ελληνικής Λύσης (10 βουλευτές). Υπέρ ψήφισαν εκτός από το κόμμα της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜεΡΑ 25. 

"Στόχος μας είναι να κάνουμε το κράτος να λειτουργήσει καλά και να λειτουργήσει σωστά, σε λίγους μήνες έχουν γίνει πολλά, αλλά τα πολλά είναι λίγα σε σχέση με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν", ανέφερε κατά την ομιλία του ο Κυρ.Πιερρακάκης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι η δημοπράτηση του 5G μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και στο τέλος αυτής της εβδομάδας, το αργότερο στην αρχή της επόμενης. 

Σαν αποτέλεσμα των μέχρι σήμερα προσπαθειών, φιλοξενούνται ήδη στο gov.gr  614 υπηρεσίες, ενώ έχουν πλέον δοθεί ηλεκτρονικά πάνω από 1,4 εκατομμύρια εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις γνησίου υπογραφής, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω 550.000 εγγραφές στην άυλη συνταγογράφηση, ενώ έχουν δοθεί ηλεκτρονικά περίπου 85.000 προσωρινές άδειες οδήγησης. 

Επίσης, σημείωσε ότι  τα ΚΕΠ και η ΑΑΔΕ εισήγαγαν πρώτη φορά τις τηλεδιασκέψεις. «Η πανδημία έδρασε ως ψηφιακός επιταχυντής κι έκανε την εκκρεμότητα αναγκαιότητα», παραδέχθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν απλουστευτεί και πολλές διαδικασίες, για παράδειγμα η δήλωση γέννησης γίνεται με κάποια κλικ του ποντικού. «Όλα αυτά αποτελούν τους  πυλώνες ενός οικοδομήματος, του gov.gr, που θα καταλήξει σε κάτι πλήρες, αυτό που περιγράφουμε ως Εσθονικό μοντέλο», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Σε ότι αφορά το 5g υπενθύμισε ότι το 25% από τα έσοδα της δημοπρασίας θα οδεύσουν προς  ένα ειδικό ταμείο που «θα γυρίσει τα χρήματα πίσω στην ελληνική οικονομία». «Τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν σε start ups που θα συνδέονται με καινοτομίες», υπογράμμισε. 

Ο Κ. Πιερρακάκης έκανε ειδική αναφορά στις νέες ταυτότητες, ανακοινώνοντας ότι θα είναι έτοιμες σε δύο χρόνια και θα περιλαμβάνουν ψηφιακές υπογραφές. «Στόχος είναι να στηθεί εντέλει μια κλειδαριά ασφαλείας για να έχει κανείς πρόσβαση σε προσαυξημένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες», είπε και συμπλήρωσε ότι στους 14 μήνες είχαμε να αντιμετωπίσουμε και συστατικά της πανδημίας και υπ’ αυτή την έννοια έγιναν πολλά. « Σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου έχουμε ψηφιακές υπογραφές, το 13033 χαιρετίστηκε ως ψηφιακή καινοτομία από τον ΟΟΣΑ και την κυρία Βεστάνγκερ», προσέθεσε. 

Τέλος, μίλησε για τη θυρίδα του πολίτη, το επόμενο μεγάλο ψηφιακό άλμα του κράτους. «Το   επόμενο βήμα θα ήταν να πατάς ένα κουμπί και να λες σε ποια υπηρεσία θέλεις να πάει αυτό το έγγραφο. Θυρίδα του πολίτη θα αποκτήσει ο καθένας από εμάς. Θέλει χτίσιμο είμαστε έτοιμοι θα ξεκινήσουμε από τα ΚΕΠ και θα διαχυθεί σε όλε τις υπηρεσίες», είπε. 




https://www.liberal.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply