Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ –ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΑΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



 Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ –κοινότητα πολιτών»

συγχαίρει τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδας

 

Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδας έδωσαν ο Πρόεδρος της «Δημιουργίας» Βαγγέλης Ακτσαλής και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Πανίδης, μετά την επίσκεψή τους στις κτηριακές εγκαταστάσεις του και την ξενάγησή τους από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Ζαΐμη.


Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας είναι ο πρώτος Σύλλογος, που δημιουργήθηκε το 1990, με την ιδιωτική πρωτοβουλία 22 οικογενειών, οι οποίες αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον των παιδιών τους και να διεκδικήσουν από την Πολιτεία τα αυτονόητα δικαιώματά τους στην Εκπαίδευση, στην Υγεία και στην κοινωνική τους ένταξη.


Παρά την πετυχημένη πορεία του Συλλόγου, που αριθμεί σήμερα 350 οικογένειες, τη βράβευσή του από τον ΠτΔ, το 2003, την καθετοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών, από τη γέννηση μέχρι τη σύνταξη των ατόμων με Σύνδρομο Down, τη συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης μας και με το Υπουργείο, οι γονείς εξακολουθούν να αισθάνονται απομονωμένοι και ανασφαλείς.


Χρειάζεται συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, Ασφάλισης και Εργασίας –τόσο του Κράτους, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης–, ώστε:

·    Να καταγράφεται η ύπαρξη ατόμου με Σύνδρομο Down ή άλλου είδους αναπηρία, από τη γέννησή του.

·    Να παρέχεται η σωστή πληροφόρηση στους γονείς για τις υπηρεσίες συμπαράστασης, ώστε να στηριχθεί και ο κλονιζόμενος θεσμός της οικογένειας.

·    Να υπάρχει η δυνατότητα πρώιμης παρέμβασης, που θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη του βρέφους.

·    Να απαλλαγεί ο γονιός από τις αλλεπάλληλες γραφειοκρατικές εξετάσεις επιτροπών, που κρίνουν τις διαθέσιμες παροχές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλιση, στην Επιδότηση, στην Εργασία.

·    Να υπάρχει αξιολόγηση των υπηρεσιών ως προς την επίτευξη στόχων, στην Εκπαίδευση, στην επαγγελματική κατάρτιση, στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη.


Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα άτομα με νοητική ή κινητική υστέρηση.


Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας προσπαθεί και καταφέρνει –εδώ και 34 χρόνια– να καλύψει τα κενά, έχοντας πάντα την αγωνία της χρηματοδότησης των προγραμμάτων του και της κατάληξης των παιδιών τους, όταν οι ίδιοι δεν θα μπορούν να τα προστατεύουν.


Η έλλειψη εθνικής στρατηγικής, στόχων, συντονισμού των υπηρεσιών, η εξάρτηση από τη γραφειοκρατία και από την υπογραφή κάποιου αδιάφορου ή διεφθαρμένου ΔΥ, επηρεάζει και τη ζωή των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, όπως και όλους τους τομείς ανάπτυξης της χώρας.


Δυστυχώς, στη Μεταπολίτευση δημιουργήθηκαν νόμοι και υπηρεσίες με πρόφαση την κάλυψη οδηγιών της Ε.Ε. και με προτεραιότητα τη δημιουργία θέσεων εργασίας και διορισμών.


Οι νόμοι και οι υπηρεσίες πρέπει –επιτέλους– να εξυπηρετούν τον πολίτη και τον αποδέκτη των υπηρεσιών.


Το έργο και η δράση του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας δεν είναι απλώς αξιέπαινη, είναι ηρωϊκή!



#ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
#κοινότητα_πολιτών

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply