Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Χθες το απόγευμα 16-4-2024 παρακολούθησα στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς τον άξιο συνάδελφο μας  Θανάση Βαφειάδη ( τοπογράφο μηχανικό- συγγραφέα )  να περιγράφει με εξαιρετικό τρόπο την αρχιτεκτονική εξέλιξη της πόλεως Κιλκίς.

Φίλε Θανάση ευχαριστούμε θερμά και σε συγχαίρουμε για την εξαιρετική δουλειά   την οποία πραγματοποίησες.

Επισημαίνω ότι οι παρουσιάσεις στο κοινό τέτοιων θεμάτων, δεν αποτελούν απλή πληροφόρηση αλλά ουσιώδη κοινωνική συμβολή .

Από το ανήσυχο και ακοίμητο πνεύμα σου,  ρέει η λογική , η ηθική, η φιλοσοφία , η πατριδολατρία και βέβαια η αρχιτεκτονική .

Να συνεχίσεις έτσι, ήταν όλα εξαιρετικά.

Με εκτίμηση

Τσαβδαρίδης Ονούφριος.

( Διπλ. Πολιτικός μηχανικός)

 

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Υστερόγραφο

Φίλοι μου,  κατά την άποψη μου  τραγικά λάθη έγιναν πριν 60-70 χρόνια από τους τοπικούς άρχοντες,  οι οποίοι χωρίς όραμα, γνώσεις  και  στόχους  και πολλές φορές εξυπηρετώντας απλά ψηφοθηρικά  μικροσυμφέροντα πολιτών και των ιδίων, λειτούργησαν ουσιαστικά  σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.  Έτσι σήμερα στην πόλη μας, έχουμε δρόμους με μικρό πλάτος,  έχουμε ελάχιστους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων ,  έχουμε ελάχιστες  πλατείες , πάρκα κλπ.  

Φυσικά φταίμε όλοι μας, αλλά ιδιαίτερα κατά την άποψη μου  φταίνε οι τοπικοί άρχοντες οι οποίοι δίχως όραμα, γνώσεις  και στόχους  επέτρεψαν   στις παρυφές του λόφου  Αγίου Γεωργίου να κατασκευαστούν  τεράστιες οικοδομές,  και έτσι όπως σωστά  ειπώθηκε από πολίτες, χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία, η άνω πόλη της πόλεως μας  να έχει το δικό της <χρώμα και αξία >. Χάθηκε η ευκαιρία η  άνω πόλη της πόλεως μας να έχει το δικό της αρχιτεκτονικό  στυλ - λειτουργικότητα, να έχει δηλαδή την δική της άνεση και  ευδαιμονία.   

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply