Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Ανακοίνωση Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στις 24 Ιουνίου 2022 το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του ανακοίνωσε τη διαδικασία για την αναπλήρωση των κενών θέσεων των Διευθυντών των Σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι η θητεία των Διευθυντών των Σχολικών μονάδων έχει λήξει εδώ και τρία χρόνια και πως αισίως θα διανύσουν την έκτη χρονιά παραμονής στη θέση τους. Διαπιστώνουμε ότι το 40% των θέσεων των Διευθυντών των σχολικών μονάδων είναι σε προσωρινή ετήσια αναπλήρωση.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, με καθυστέρηση, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ψήφισε νέο νόμο για τις επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης. Ποια όμως είναι η εφαρμογή του νόμου εδώ και εννέα μήνες;

Ουσιαστικά καμία, αφού ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης πριν από μήνες και τα αποτελέσματα ακόμα δεν έχουν εκδοθεί, σπάζοντας κάθε χρονικό περιθώριο καθυστέρησης και δίνοντας ερείσματα για διασπορά φημών «μαγειρέματος»

Το ίδιο συμβαίνει και με τη διαδικασία επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης, που με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο να βρίσκονται στη θέση τους με την έναρξη των νέας σχολικής χρονιάς. Ζουν και βασιλεύουν τα ανύπαρκτα ΠΕΣΚΕΣ, που τα κατήργησε με τον πρόσφατο νόμο και πιθανόν να συνεχίσουν και τη νέα σχολική χρονιά.

Είναι φανερή η ανικανότητα της ηγεσίας του Υπουργείου να υποστηρίξει τη Δημόσια Εκπαίδευση με την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας. Η σωστή διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η σωστή επίλυση εκπαιδευτικών θεμάτων προϋποθέτει την ύπαρξη και λειτουργία μιας αποτελεσματικής διοίκησης στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Το ερώτημα είναι κρίσιμο και τίθεται από μόνο του. Αντί το Υπουργείο να λύνει τα προβλήματα της εκπαίδευσης, θα προκαλεί δικά του προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων;

Αντί λοιπόν η κ. Κεραμέως να ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις της και την προσωπική της προβολή, ας ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί ο Σεπτέμβριος έρχεται και ο ελληνικός λαός: γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να βρεθούν μπροστά σε οργανωτικά προβλήματα δυσλειτουργίας των σχολείων.

 


 

 

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

 

 

Γραφείο Τύπου,
Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 50, Αθήνα

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply