Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Τελείωσε και αυτό το Καλοκαίρι πριν καλά – καλά αρχίσει, με τις συννεφιές, με τις βροντές με τους κατακλυσμούς, με τις φωτιές, τις πυρκαγιές και προ πάντων τις αφραγκίες!
 Όλα βοήθησαν ώστε να βρει ο κόσμος μια δικαιολογία για τον λόγο που φέτος δεν μπόρεσε να πάει για ολιγοήμερες διακοπές. Κάποιοι κινήθηκαν σε αυθημερόν μετακινήσεις, προπάντων με λεωφορεία, μια και ήταν το οικονομικότερο μέσον για να βρεθούν σε μια παραλία της Χαλκιδικής ή της Πιερίας, αφού τα λεφτά δεν φθάνουν και όσα υπήρχαν τα έδωσαν σε ΕΝΦΙΑ και Φόρους!
Όσοι όμως θέλησαν να κινηθούν προς το πρώτο πόδι ή και το δεύτερο της Χαλκιδικής , τους περίμενε μία παγίδα για το μεν πρώτο πόδι, στην Ποτίδαια για δε το δεύτερο από Άγιο Μάμα – Γερακινή και πάει λέγοντας, μια και το 1,5 χιλιόμετρο του δρόμου της Ποτίδαιας παραμένει και θα παραμείνει για πολλά χρόνια μισοτελειωμένο!
Το πρώτο πόδι, κατά το μήνα Αύγουστο, υπερβαίνει τους 500 000 κατοίκους-παραθεριστές. Πεντακόσιες χιλιάδες που πριν από μία δεκαετία το 70 – 80% ήταν Έλληνες και οι υπόλοιποι από άλλες Βορειοευρωπαϊκές χώρες. Άνθρωποι που είχαν και ξόδευαν χρήματα. Σήμερα ιδιαίτερα στις παραλίες ο Έλληνας είναι σαν την μύγα μες στο γάλα. Όπου και αν σταθείς, όπου και αν γυρίσεις θα ακούσεις Σκοπιανά, Σέρβικα και Βουλγάρικα ως επί το πλείστον. Αυτό βέβαια γίνεται μόνον στις παραλίες! Το βράδυ εάν πάτε σε εστιατόρια ή μπαράκια εκεί θα νομίζεται ότι δεν υπάρχει ξένο στοιχείο, μια και οι Βόρειοι γείτονες εκ συστήματος ή από ανέχεια, δεν θα βγουν για καθόλου από τα σπίτια τους ή κάποιοι, ελάχιστοι  θα κάνουν μόνον βόλτες με κανένα παγωτό ή κανένα καλαμπόκι στα χέρια των μικρών παιδιών.
Σχεδόν όλοι που έρχονται από τον Βορά, είτε με καινούριες Μερσεντές είτε με λεωφορεία, φέρνουν μαζί τους ότι θα χρειαστούν για φαγητό και ποτό (πατάτες, τυρί, χυμούς, νερά, τρόφιμα, γάλατα μεγάλης διάρκειας, ταμπλέτες για πλύσιμο ρούχων, σαμπουάν κ.λ.π.) εκτός από ντομάτες και πολύ ευπαθή ζαρζαβατικά. Με το που θα κατέβουν, γεμίζουν τα ψυγεία με προϊόντα που έφεραν για όλες τις ημέρες των διακοπών, από τις χώρες καταγωγής των. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις του 10% που βγαίνουν έστω μια-δυό φορές έξω για ένα ελαφρύ γεύμα ή για κανένα γιοκ-μπαλίκ!
Με τέτοιους τουρίστες είναι φυσικό και επόμενο, οι επιχειρηματίες που πάνε το καλοκαίρι να κάνουν καμιά «αρπαχτή» μάλλον θα αποτύχουν μια και οι περισσότεροι είναι τουρίστες που αφήνουν περισσότερα προβλήματα από τα χρήματα. Φυσικά ούτε από τους Έλληνες μπορούν να περιμένουν αφού και αυτοί θα βγουν για μονοήμερη άντε το πολύ για διήμερη εκδρομή, που και αυτοί  δεν μπορούν να στηρίξουν την επιβίωση των επιχειρηματιών.
Μη μου πει κάποιος πως το τάδε μαγαζί είναι γεμάτο από τουρίστες των γειτονικών χωρών. Ναι είναι ένα δύο μαγαζιά-φαγάδικα που έχουν εξαιρετικά καλό φαγητό (ΖΟΡΜΠΑΣ στην Χανιώτη) και έχουν άμεση ή έμμεση σχέση  ιδιαίτερα με τους Σέρβους!
Κατά τα άλλα, είτε Έλληνες είτε Σκοπιανοί, Σέρβοι και Βούλγαροι, ο κοινός παρανομαστής είναι η αφραγκία.
Είτε έτσι είτε αλλιώς το καλοκαίρι τελείωσε, κάντε όνειρα από τώρα για το επόμενο Καλοκαίρι για την Χαλκιδική, εκτός εάν την ξανακάψουν.
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ
ΘΕΟΦΙΛΟΣ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply