Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ... «ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ»
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

«Εμείς δεν είμαστε σαν και αυτούς και δεν θα επιτρέψω να γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς. Θα επιμείνω και θα επιμένω μέχρι τις εκλογές να μιλάμε για το μέλλον». Η φράση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαίωσε όλους όσοι θεωρούν ότι αποτελεί πρωθυπουργό «εν αναμονή». Επιβεβαίωσε όλους όσοι εκτιμούν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να τραβήξει το δικό του δρόμο μακριά από «φθηνούς» εντυπωσιασμούς και υποσχέσεις κόντρα στην λογική της ισοπέδωσης και της μιζέριας. 
Η εικόνα του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ να χειροκροτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του λέει πολλά, όπως σημειώνουν «γαλάζια» στελέχη ειδικά σε μία χρονική συγκυρία που το κόμμα δέχεται οργανωμένη επιχείρηση σπίλωσης.
Από την πρώτη κιόλας παράγραφο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να δώσει το στίγμα του. Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα, κάτι που όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν φρόντισε να κάνει ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Τούρκο ομόλογό του.
«Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι ελληνικά. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Και αυτό το λέμε όλοι οι Έλληνες με μία φωνή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 
Δείγμα της νέας λογικής και προσέγγισης που θέλει να εμφυσήσει στον πολιτικό λόγο της ΝΔ, είναι το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε η κριτική στην κυβέρνηση να μην περάσει το όριο, πέρα από το οποίο θα μπορούσε κάποιος να τον κατηγορήσει για εύκολο λαϊκισμό και μικροκομματικά παιχνίδια, ειδικά στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. 
Η ομιλία του ισορρόπησε μεταξύ της σκληρής επίθεσης εναντίον του Αλέξη Τσίπρα  και  της αποφυγής υιοθέτησης ιδιαίτερα υψηλών τόνων, η οποία θα οδηγούσε σε “φθηνή” άσκηση αντιπολίτευσης. 
Λέξεις όπως «ευθύνη», «εθνικό συμφέρον» και «ψυχραιμία» κυριάρχησαν. «Έχουμε πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας. Αυτό που προέχει σήμερα είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Και σε αυτό εμείς ως Νέα Δημοκρατία συμβάλλουμε... Την ώρα αυτή χρειάζεται ενότητα, ψυχραιμία, νηφαλιότητα και εθνική αυτοπεποίθηση. Χρειάζονται ενέργειες αποκλιμάκωσης της κρίσης χωρίς, όμως, εθνικές υποχωρήσεις», είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στις σειρήνες των εύκολων υποσχέσεων, χωρίς πάντως να κρύψει το γεγονός ότι ξέρει το δρόμο που θα ακολουθήσει το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τις εκλογές, τον οποίο μάλιστα δεν είναι διατεθειμένος ο ίδιος να ακολουθήσει, όπως σημείωσε. 
Ακόμα και στο μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ στο εσωκομματικό πεδίο υιοθέτησε μια σαφώς πιο «ευρωπαϊκή» προσέγγιση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έλειψαν οι αυστηροί τόνοι προς τους «γαλάζιους» βουλευτές.
Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να παραδέχτηκε ότι όπως σε κάθε μεγάλο κόμμα υπάρχουν εσωτερικές διαφωνίες, τόνισε όμως ότι αυτές  δε θα λυθούν την ώρα της μάχης.
Με άλλα λόγια ακόμα και στο ζήτημα των διαφορετικών φωνών εντός της ΝΔ, ο κ.Μητσοτάκης δεν επέλεξε τον “κλασικό” τρόπο αντίδρασης, βάζοντας το θέμα κάτω από το χαλί. 

«Απαιτώ από όλους απόλυτη συστράτευση. Δεν θα λύσουμε τις εσωτερικές διαφωνίες, προσωπικές και πολιτικές, που αυτονόητο είναι να υπάρχουν σε κάθε μεγάλο Κόμμα, την ώρα που η Παράταξη δέχεται μια άθλια και συκοφαντική επίθεση. Δίνουμε τον αγώνα όλοι μαζί. Αυτό απαιτεί η κομματική μας βάση. Και αυτό θα κάνουμε», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα του κόμματος που εκείνος θέλει, στο οποίο ασφαλώς και θα χωρούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον «πολιτισμένο» πολιτικό κόσμο, προσεγγίσεις όμως που θα εντάσσονται σε έναν οργανωμένο τρόπο έκφρασης. 





ΠΗΓΗ:http://www.liberal.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply