Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΑΧΤΑΛΙΔΗ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Νίκος Ταχταλίδης, ο Πόντιος από την  Κάτω Ποταμιά που τον γνωρίζουν σχεδόν όλοι οι πόντιοι σε όλο τον κόσμο, αλλά ίσως λίγοι στον τόπο του! Είναι αυτό που λέμε, «ο Άγιος στο τόπο του δεν έχει καμία αξία». Φυσικά ούτε και ο ίδιος, με την σεμνότητα που τον διακρίνει, δεν τον απασχολούν ούτε τα χειροκροτήματα ούτε και οι ( 600 περίπου) διακρίσεις. Ο ακούραστος εργάτης της Ποντιακής φυλής, ο άνθρωπος που πέρα από όλα και πάνω από όλα είναι ο ανιδιοτελής ή έστω ένας από τους ανιδιοτελείς Πόντιους που για το μόνο που νοιάζεται είναι η Ποντιακή παράδοση, η ποντιακή γλώσσα, τα Ποντιακά έθιμα, οι Ποντιακοί χοροί, η Ποντιακή κουζίνα και ότι μπορεί να συνδέσει τους Πόντιους με την πραγματική Ποντιακή κουλτούρα.
Σίγουρα δεν θέλει τα κακέκτυπα των Μωμόγερων, όπως λέει και ο ίδιος μόνον οι Μωμόγεροι του Αγίου Μάρκου Κιλκίς είναι οι πραγματικοί Μωμόγεροι.
Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά, αλλά περιμένω, όπως θέλω να περιμένετε και εσείς να ακούσετε, να δείτε και να μάθετε μερικές αλήθειες για το Ποντιακό στοιχείο σήμερα στην Ελλάδα καθώς και  όλη την ιστορία από το 1904 μέχρι σήμερα.
Τον κ. Νίκο Ταχταλίδη το γνώρισα κατά την εκδήλωση του κοψίματος της Βασιλόπιτας της Κ. Ποταμιάς, μιλήσαμε και μετά από μία ώρα, χωρίς καμία προετοιμασία, μίλησε στην kilkiswebtv.

Δείτε και ακούστε το βίντεο:




About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply