Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» »Unlabelled » ΠΟΤΑΜΙ: Μικρές επισημάνσεις για τα μεγάλα ψέματα του κ. Τσίπρα
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


"Δεν θέλω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να υπερασπιστώ τους προηγούμενους κυβερνώντες αλλά πραγματικά υπάρχει κάτι οξύμωρο σε αυτά που συνήθως λέει ο κ. Τσίπρας. Διαμαρτύρεται συνέχεια για τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ. Θα τον ακούσει κάποιος απ’ έξω και θα πιστέψει ότι δεν κυβερνά με έναν ακροδεξιό. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι τουλάχιστον ανειλικρινές να αναφέρεσαι στο προηγούμενο καθεστώς λέγοντας ότι ήταν η δεξιά με το κέντρο που κυβερνούσε, και σήμερα που εσύ κυβερνάς με έναν ακροδεξιό πολιτικό, να μην λες κουβέντα. Έλεος και λίγη αυτογνωσία.

Δεύτερο θέμα: Κάλεσα τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν συμφωνεί με τις αγωγές και τα αυτόφωρα του κ. Καμμένου στους δημοσιογράφους. Δεν πήρα καμία απάντηση και το ερώτημα μας θα παραμείνει.

Τρίτο θέμα: Υποβίβασε ο κ. Τσίπρας τον κ. Μουλόπουλο, στη θέση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ Μουλόπουλος έχει μια άλλη ιδιότητα κύριοι συνάδελφοι, είναι πρόεδρος του ΔΣ της Αυγής σήμερα. Και τέλος πάντων, όντως πρέπει να σώσουμε τον ΔΟΛ και τους εργαζόμενους και να βρούμε επιχειρηματική λύση χωρίς θαλασσοδάνεια. Και τον Μαρινόπουλο δεν έπρεπε να σώσουμε; Έπρεπε. Έστειλε ο κ. Τσίπρας τον κ. Σκουρλέτη να αναλάβει τον Μαρινόπουλο; Στέλνει δηλαδή το κυβερνητικό κόμμα σε κάθε επιχείρηση που πρέπει να σωθεί ένα έμπιστο ανώτερο κομματικό στέλεχος για να το σώσει; Αστειότητες. Είναι σαφές ότι προσπαθεί το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποτυχία στα κανάλια, να ελέγξει τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και μέσω αυτού πιστεύω το MEGA. Και όπως σας είπα πριν, η συμφωνία στρώνεται. Και είναι συγκεκριμένο το ενδιαφέρον του εργολάβου κ. Μπόπολα – έκανε και συναντήσεις με τους υπουργούς – να σώσει υποτίθεται τον ΔΟΛ, όπως έχει...σώσει και τον Πήγασο.

Τώρα επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας είπε κάτι σωστό το οποίο εγώ δεν θα το απορρίψω. Είμαστε σύμφωνοι ότι πρέπει να γίνει μια προσπάθεια διάσωσης των εντύπων. Όχι διάσωσης των ιδιοκτητών των εντύπων αλλά των εντύπων. Και αυτή η προσπάθεια έχει γίνει στο εξωτερικό. Έχει γίνει στη Γαλλία επί Σαρκοζί, έχει γίνει στην Ιταλία επί Ρέντζι. Πρέπει να το κάνουμε, δεν πρέπει να μείνει η χώρα χωρίς έντυπα. Ανεξαρτήτως τις διαφορές που έχουμε εμείς ή εσείς με κάποια απ' αυτά. Υπάρχουν αποφάσεις που έχουν παρθεί στην ΕΕ και νομίζω ότι μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες θα πρέπει να πάρουμε την ευθύνη και να αποφασίσουμε να σώσουμε τους δημοσιογράφους των εντύπων και να μην παραδώσουμε την ενημέρωση μόνο στον χαοτικό κόσμο του διαδικτύου.

Τέταρτο θέμα: Εκλογικός νόμος εν συντομία: Η άποψή μας είναι ότι υπήρξατε δειλοί και συντηρητικοί. Σας είχαμε προτείνει τρία πράγματα, τα οποία τα ζητάει όλη η ελληνική κοινωνία και δεν τολμήσατε να τα κάνετε. Πρώτον, η ψήφος των ανθρώπων που είναι στο εξωτερικό, των παιδιών μας που έφυγαν. Γιατί δεν ψηφίζουν; Γιατί αποφασίζετε να ρίξετε μαύρο σ' αυτή την επιλογή; Γιατί λέτε από τώρα ότι αυτοί οι άνθρωποι, όποτε και να γίνουν εκλογές, δεν θα ψηφίσουν, δεν θα λάβουν κάποια απόφαση για τη χώρα τους; Είναι μία συντηρητική, δειλή επιλογή. Και δεν έχετε απάντηση γιατί δεν το κάνετε, γιατί τεχνικά, πλέον, είναι πάρα πολύ εύκολο. Σας προτείναμε επίσης το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, που παλιότερα λέγατε ότι είναι τα εκκολαπτήρια της διαφθοράς. Ούτε αυτό δεχτήκατε να κάνετε – δεν τον ήθελε και ο κ. Λεβέντης και ο κ. Τσίπρας υποχώρησε – και το τρίτο που προτείναμε είναι ένα αναλογικό μπόνους. Το πρώτο κόμμα να παίρνει ένα μπόνους ανάλογα με τη δύναμή του. Όταν έχει 40% να παίρνει 20 έδρες, όταν έχει 50% να παίρνει 25. Ούτε αυτό δεχτήκατε να το συζητήσετε. Άρα, λοιπόν, και στον εκλογικό νόμο κάνετε τυχοδιωκτικές επιλογές ανάλογα με το τι σας συμφέρει κάθε φορά. Και όπως αντιλαμβάνεστε αν κάποιος κάνει ευκαιριακές επιλογές, τυχοδιωκτικές πολιτικές στο τέλος μένει μόνος του, χωρίς συμμάχους σε κανένα θέμα.

Τώρα, σε ότι αφορά τη μεγάλη εικόνα: την οικονομία και την αξιολόγηση. Εγώ ειλικρινά δεν έχω καταλάβει και θα ήθελα στην τριτολογία του ο κ. Τσίπρας να το ξεκαθαρίσει, πρέπει να φύγει το ΔΝΤ; Αυτή είναι η άποψή σας; Γιατί ακούω από υπουργούς και το ένα και το άλλο. Θέλετε λοιπόν να φύγει το ΔΝΤ και να μείνετε μόνοι με τον κ. Σόιμπλε; Αυτή τη στιγμή είναι προς όφελος της χώρας να φύγει το ΔΝΤ και να μείνει χωρίς αντίπαλο η απαίτηση του Σόιμπλε για μεγάλα πλεονάσματα; Στην υπόθεση του χρέους το ΔΝΤ έχει αρνητική θέση; Θέλουμε μια συγκεκριμένη απάντηση από την κυβέρνηση πέρα από τις γενικές στερεότυπες ιδεολογικές αναφορές. Για εμάς, κυρίες και κύριοι, η αναβολή δεν είναι ο δρόμος. Πρέπει να προχωρήσουμε. Οι ξεχασμένοι Έλληνες δεν έχουν άλλη υπομονή και αυτό αφορά τους αγρότες, τους ανέργους, τους δημιουργικούς Έλληνες. Αυτή είναι η σκέψη μας. Πρέπει λοιπόν να βρούμε το θάρρος να στρέψουμε το βλέμμα μας στην κοινωνία, να ζήσουμε μέσα σ' αυτή και να μη ζει ο καθένας στον μικρόκοσμο που δημιουργεί ο κομματικός μηχανισμός.

Σας ευχαριστώ."

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply