Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

28.9.24 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ 29.09.2024

  Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ «ΘΕΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΟΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΟΖ;
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     

    Στο νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προβλέπεται η απαγόρευση της τουριστικής ανάπτυξης σε κατηγορίες νήσων και νησίδων.

     

    Όμως, το άρθρο 121 παρ. 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) περιγράφει ότι «οι βράχοι οι οποίοι δεν μπορούν να συντηρήσουν ανθρώπινη διαβίωση ή δική τους οικονομική ζωή, δεν θα έχουν αποκλειστική οικονομική ζώνη ή υφαλοκρηπίδα».

     

    Η απόλυτη και γενικής εφαρμογής νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση εγείρει, όμως, ζήτημα εθνικής σημασίας στο Αιγαίο πέλαγος. Μια τέτοια νομοθεσία θα επιφέρει καταλυτικές επιπτώσεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδα μας.

     

    Η ΝΙΚΗ πιστεύει ότι θα πρέπει να δίνονται ισχυρά κίνητρα και επιδοτήσεις για την οικονομική ανάπτυξη βραχονησίδων σε εθνικά κρίσιμες περιοχές. Εκτός και εάν άλλα υπαγορεύουν οι μυστικές συμφωνίες «χαμηλής πολιτικής» του ΥΠΕΞ και με τέτοιους νόμους προωθείται η συνδιαχείριση στο Αιγαίο.

     

    Όταν η Τουρκία θεωρεί ότι τα νησιά του Αιγαίου έχουν μόνο Χωρικά Ύδατα, πως εμείς θα αποδείξουμε ότι οι βραχονησίδες μας διαθέτουν ΑΟΖ; Βασικά και απλά ερωτήματα σε μια ευαίσθητη συγκυρία.

     

    Αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την Κυβέρνηση πριν την προώθηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και ζητάμε να διαμορφωθεί πρωτίστως με εθνικά κριτήρια.


    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply