Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

» » ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΟΥΝΑ ΤΗΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ ΑΠ' ΤΟΝ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

Τα Εγκαίνια ενός νέου Σχολείου στην περιοχή της Τσανούνας στην Ουγκάντα τέλεσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και Καμπάλας κ. Ιερώνυμος την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024. Στην περιοχή αυτή έχει δημιουργηθεί ενα Ιεραποστολικό Κλιμάκιο που περιλαμβάνει τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, Εφημεριακή κατοικία, Γεώτρηση, Οικοτροφείο και το νέο Σχολείο (Γυμνάσιο και Λύκειο), το οποίο φιλοξενεί 200 και πλέον παιδιά κυρίως ορφανά. Όλο το συγκρότημα χτίστηκε με δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου από την εποχή του μακαριστών Μητροπολιτών Αποστόλου και Εμμανουήλ με υπεύθυνο τον π. Νικόλαο Μπαγιέγκο. Τα Εγκαίνια του Ναού έγιναν τον Ιούνιο του 2010 και θεμελιώθηκε το Σχολείο. 

Συνεχίζοντας την παράδοση των προκατόχων του ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος ανέλαβε και αποπεράτωσε το Σχολείο το οποίο εξόπλισε πλήρως. Το Σχολείο περιλαμβάνει δύο δωμάτια φιλοξενίας για την διαμονή των 60 αγοριών και των 95 κοριτσιών, έξι αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία των καθηγητών και την κουζίνα. 

Οι καθηγητές και οι μαθητές υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τους δύο Αρχιερείς και την συνοδεία τους με παραδοσιακές στολές και χορούς. Τελέσθηκε Δοξολογία στον Ναό των Αγίων Αποστόλων και αμέσως τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού, το κόψιμο της κορδέλας και ο ραντισμός των εσωτερικών χώρων του Σχολείου. Ο π. Νικόλαος Μπαγιέγκο ονόμασε το Σχολείο "pearl of Kilkis" προς τιμήν των κιλκισιωτών που από το υστέρημά τους όλα αυτά τα χρόνια συνεισφέρουν για τους αδελφούς τους στην Ουγκάντα και "the hard of Kilkis".

Ο Διευθυντής του Σχολείου, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος και η εκπρόσωπος του Βασιλιά της Ουγκάντας καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο για την συνεχιζόμενη, μεγάλη και σημαντική βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως προς τα παιδιά της Ουγκάντας. 

Στην αντιφώνησή του ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς είπε μεταξύ άλλων "η συνοδεία μου και εγώ, αισθανόμαστε ιδιαίτερα την ευλογία του Θεού, που βρισκόμαστε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, ο οποίος έχει κτισθεί εξ ολοκλήρου από το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου. Συγκινηθήκαμε που ψάλλατε τον Εθνικό μας Ύμνο, συγκινηθήκαμε που είδαμε την ελληνικη σημαια να κυματίζει και που μιλάτε την ελληνική γλώσσα. επιλέξατε στα κτίρια τα οποία χτίστηκαν με την συνεισφορά των κιλκισιωτών να γράψετε "το μαργαριτάρι και η καρδιά του Κιλκίς" ώστε γονείς, καθηγητές και μαθητές να βλέπετε τον σύνδεσμο της αγάπης της Καμπάλας με το Κιλκίς. θέλουμε να σας τονίσουμε όλοι, ότι κρατάτε στα χέρια σας ένα κομμάτι από την καρδιά μας, το οποίο φεύγοντας θα το αφήσουμε σε εσάς για να θυμάστε ότι ο Χριστός ενώνει με αδελφοσύνη όλα τα παιδιά του. Το έργο αυτό στηρίχθηκε στον οραματισμό του προκατόχου μου κυρού Αποστόλου, το συνέχισε ο διάδοχός του Εμμανουήλ και επιθυμώ να το συνεχίσω και εγώ. Έχετε στο Σχολείο τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων ώστε να σας εμπνέει το θάρρος τους και η θεοκίνητη δράση τους σε όλο τον κόσμο. Γι΄αυτό το λόγο καθηγητές και μαθητές ας έχετε την μεθοδικότητα και την ευλάβεια των Αγίων Αποστόλων ώστε η αποστολή σας να έχετε πάντοτε επιτυχίες. Σας προσφέρω συμβολικά δύο βιβλία, ενός ελληνοαγγλικού λεξικού και εύχομαι αυτά να είναι τα πρώτα βιβλία του χώρου της Βιβλιοθήκης που θα χτίσουμε στο συγκρότημά σας ώστε να μπορείτε να έχετε καλύτερη εκπαίδευση. Σας ευλογώ από τα βάθη της καρδιάς μου και σας αγκαλιάζω όλους με την αγάπη 72.000 προσώπων καθότι τόσο είναι το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου. Σας αγαπούμε αδελφικά όλους!".








About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply