Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΕΜΠΗ” ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ - ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ & ΔΡΩΜΕΝΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Έναν χρόνο μετά η πληγή δεν λέει να κλείσει. Έναν χρόνο μετά η πίκρα και η οργή παραμένουν στις ψυχές των παιδιών, στις ψυχές όλων μας και γίνονται πείσμα για αγώνα και διεκδίκηση. Και οι μνήμες δεν σβήνουν, και τα ερωτηματικά για το εγκληματικό δυστύχημα παραμένουν αναπάντητα. Μέσα σε αυτό το κλίμα διάχυτης συγκίνησης, οργής αλλά και αποφασιστικότητας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην έχουμε μετά τα Τέμπη και άλλα Τέμπη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 25 Φλεβάρη, στην Πλατεία Δημαρχείου της Καλαμαριάς, η εκδήλωση μνήμης «Όχι άλλα Τέμπη» που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Καλαμαριάς.

 

Γιατί δεν ξεχνάμε και οφείλουμε να μην ξεχάσουμε. Αλλά φάνηκε ότι δεν ξεχνούν και τα παιδιά, που γέμισαν την πλατεία με ζωγραφιές, συνθήματα και μηνύματα εμπνευσμένα από την τραγωδία των Τεμπών αλλά και με έμφαση στη διεκδίκηση του δίκιου και των δικαιωμάτων τους. Δυναμική παρουσία είχαν μαθητικά μουσικά συγκροτήματα από Γυμνάσια και Λύκεια της Καλαμαριάς και άλλων περιοχών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης που τραγούδησαν για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα περνώντας παράλληλα το μήνυμά ότι η νέα γενιά δεν συμβιβάζεται και δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται, γιατί μόνο στο δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή. Εκτός από τη μουσική, μαθητές και μαθήτριες επέλεξαν την ποίηση, τον χορό και το θέατρο για να εκφράσουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους. Ως γονείς, δώσαμε βήμα στα παιδιά μας, γιατί «έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα» και μας το ανταπέδωσαν με πλούσια συναισθήματα και ελπίδα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε και η εκπαιδευτικός και μητέρα θύματος στα Τέμπη κα Δέσποινα Γκανίδου, η οποία αναφέρθηκε στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

 

Η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς, Ελένη Μαυροπούλου, απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στις συγκεντρώσεις της Τετάρτης 28 Φλεβάρη στις 10:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στις 7 μ.μ. στην πλατεία ΟΣΕ, για να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών και να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στο βωμό του κέδρους που μετράει ως κόστος τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Καλαμαριάς πήρε το λόγο ο Δημήτρης Χριστάνης απαριθμώντας τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη μαθητική ζωή και το μέλλον των νέων παιδιών. Και οι δύο αναφέρθηκαν στην ανάγκη να μεριμνήσει το κράτος για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων και μεταφορών, στο διαρκές αίτημα να αναβαθμιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης και όχι να υποβαθμίζεται συστηματικά, στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και το εθνικό απολυτήριο που βρίσκει απέναντί του γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και, φυσικά, στην ακρίβεια, που σε συνάρτηση και με την αύξηση των δημοτικών τελών, οδηγεί πολλές οικογένειες σε οικονομικό αδιέξοδο και αδυναμία διαβίωσης.

 

Ως γονείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε τόσο για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, όσο και για να μην επιτρέψουμε να γίνουν κι άλλα. 

 

Για το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς,

 

Η Πρόεδρος                                                                                                     

Ελένη Μαυροπούλου                                                            

 

Η Γραμματέας

Νέλη Χατζηιωαννίδου

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply