Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟ.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 



 Υπογράφει ο δικηγόρος Σερρών Γιάντσιος Ιωάννης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριος, κατά Κόσμο Σωτήριος Φιλοθέου, κάτοικος Σιδηροκάστρου, στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.  

 

Σέρρες 23-02-2024

 Είναι γνωστό σε όλους μας ότι, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου παράλληλα και ξεχωριστά από τις ενέργειες του Δήμου Σιντικής κατάφερε να του παραχωρηθεί η Λέσχη Σιδηροκάστρου σε βάρος (κατά την δική μας εκτίμηση) του Δήμου. Στην προσπάθεια του αυτή, δημότες του δήμου Σιντικής όπως εγώ, ο κ. Μουτζίδης, κλπ., ως κίνηση πολιτών, αντιστεκόμαστε με δημοκρατικό τρόπο και σεβασμό στην αντίθετη άποψη, στην παραχώρηση αυτή, διότι θεωρούμε ότι το κτίριο θα πρέπει να είχε παραχωρηθεί στον δήμο Σιντικής για πολιτιστικό κέντρο.

Ο Μητροπολίτης, όμως επέδειξε επιθετική και υποτιμητική συμπεριφορά σ εμάς τους πολίτες που έχουμε άλλη άποψη, λες και μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να διεκδικεί. Και πως όποιος άλλος έχει άλλη αντίθετη άποψη μ’  αυτόν, «είναι εχθρός του», διότι δεν μπορώ αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός πως αναφέρεται με τέτοιο απ αξιώτικο τρόπο σε μας τους πολίτες.. παραθέτω τις δημόσιες δημοσιεύσεις του:

Γιά τούς λόγους τῆς παραχωρήσεώς του στήν Ἱερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου ἄς διερωτηθοῦν ὅλοι οἱ ἁρμόδιοι φορεῖς καί κυρίως οἱ ἀντιτιθέμενοι οἱ ὁποῖοι εἶναι μετρημένοι στά δάχτυλα τῆς μιᾶς χειρός καί προσπαθοῦν νά διαμορφώσουν λανθασμένα -καί κυρίως μέ ἀπειλές καί ὕβρεις- τήν κοινή γνώμη.  

  Λυπούμεθα που σημειώνουμε ὅτι κάποιοι ἀπό τούς ἀντιθέτους ἔχουν νά παρουσιάσουν ἔργο πού δυστυχῶς ἀρχίζει ἀπό τήν εἴσοδο στήν καφετέρια καί τελειώνει στήν ἔξοδό της. Εἴκοσι ἕνα χρόνια τώρα παρατηροῦμε ὅτι δέν προσέφεραν οὔτε ἕνα εὐρώ στήν Ἐκκλησία μας καί τά ἔργα της. Τοῦτο μπορεῖ νά γίνεται γιατί ἴσως στέκονται ἀπέναντί μας γιά τούς δικούς τους προσωπικούς λόγους. Τουλάχιστον ὅμως ἄς συμμετέχουν στίς ἐκδηλώσεις τῶν τοπικῶν Συλλόγων γιά νά τούς ἐνισχύσουν στό ἔργο τους, γεγονός πού καί αὐτό δέν γίνεται. Οὔτε μία φορά δέν ἐθεάθησαν σέ ἐκδήλωση τῶν πολλῶν Συλλόγων μας.

Ο Ιερωμένος, ο οποίος ακολουθεί τις επιταγές του Χριστού, θα πρέπει να είναι υπόδειγμα του ιδίου του Χριστού, θα πρέπει όπως και ο κάθε χριστιανός να ακολουθεί τα διδάγματα του Χριστού, της καλοσύνης, της αγάπης, της δικαιοσύνης, της αποδοχής ακόμη και του εχθρού σου κλπ. Είναι γεμάτη η παράδοση μας με λαμπρά παραδείγματα. Όταν ο Ιερωμένος προβαίνει σε εγκλήσεις κατά των πιστών του, ακόμη και να δικαιωθεί στα εγκόσμια, αυτή η νίκη του έχει να κάνει με εφήμερη υποβολή του αντιπάλου του ότι στα ανθρώπινα σε κερδίζω. Ο Ιερωμένος και κάθε χριστιανός θα πρέπει να  ανακαλύψει την Συγχώρεση και την ταπεινότητα όπως ο Χριστός που την δίδαξε, ή ξεχάσαμε τον Χριστό!!

Κ. Μητροπολίτη, νομίζω πως πρέπει να παραδεχθείτε το λάθος σας δημόσια και να αποκηρύξετε τέτοιες τοποθετήσεις σας. Αν επιμένετε, στις τοποθετήσεις σας αυτές, τότε θα πρέπει να κριθείτε κι εσείς με το ανθρώπινο μέτρο όπως ο κάθε πολίτης.

Με τιμή    

Γιάντσιος Ιωάννης μέλος της κίνησης πολιτών

Δικηγόρος Σερρών

6976639687                  

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply