Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΟΣΑ ¨ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ¨" (ΒΙΝΤΕΟ)

  Ο λαός δεν ξέχασε τον Κώστα Σημίτη γι΄ αυτό και δεν συμμετείχε στο τετραήμερο πένθος αλλά ούτε και την ημέρα της κηδείας του, όπως φαίνετα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΑΑΤ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΟ 2Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     


     

    Αυγενάκης: Η ενίσχυση της γαστρονομικής ταυτότητας της Κρήτης στοιχείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και αειφόρο διατροφικό πρότυπο - Υπερτροφές τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής μάνας γης

     

    Ö        Ομιλία στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για υγεία και ευεξία

     

    Την ανάδειξη και ενίσχυση της γαστρονομικής ταυτότητας της Κρήτης ως στοιχείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς αλλά και ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής του ΥΠΑΑΤ, πρότεινε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ομιλία του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία κι Ευεξία, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, ότι τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης αναγνωρίζονται κι επιστημονικά ως υπερτροφές.

     

    Η κρητική διατροφή ως τμήμα της Μεσογειακής διατροφής, όπως επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «θεωρείται ως ένα αειφόρο διατροφικό πρότυπο, καθώς, πέραν του ότι είναι πολιτιστικά αποδεκτό, διαθέσιμο, προσιτό, οικονομικά δίκαιο, ασφαλές, και ικανό να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες κάθε ανθρώπου, βασίζεται στη βέλτιστη-δυνατή αξιοποίηση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων, ενώ προστατεύει και σέβεται τη βιοποικιλότητα και το οικοσύστημα».

     

    Προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως είπε, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει και είναι έτοιμο να προστατεύσει, να ενισχύσει και να φανεί αντάξιο αυτής της τόσο ισχυρής κληρονομιάς!

    «Ακρογωνιαίο λίθο αποτελεί ο σεβασμός και η εκτίμηση απέναντι στον αγρότη, αλλά και η δημιουργία ευοίωνων προοπτικών, που θα γοητεύσουν την νέα γενιά, ώστε τα προϊόντα της Μεσογειακής διατροφής και Κρητικής φιλοξενίας να μην γνωρίζουν στο εξής σύνορα».

     

    Ο ΥπΑΑΤ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες που γίνονται για ενίσχυση και αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα στην περιοχή. Αναφέρθηκε στο σχέδιο για αναβάθμιση της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς και επαναλειτουργία του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων Ρεθύμνου, στην ίδρυση Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος στο Ηράκλειο, στην ίδρυση του «Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς ευζωίας υδρόβιων ζώων», αλλά και στη συνεργασία με τα Ινστιτούτα που λειτουργούν στην Κρήτη, όπως το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου στα Χανιά, τα Ινστιτούτα Γεωργικών Ερευνών, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, αλλά και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, στη Σούδα, αλλά και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

     

    Όπως είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης «ο ανεκτίμητος «υγρός χρυσός» των ελαιώνων μας, τα πολύτιμα προϊόντα των αμπελώνων, το μέλι και το τυρί μας, τα τόσο ιδιαίτερα βιολογικά και αρωματικά μας προϊόντα, και φυσικά, ο μακρύς κατάλογος των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), όπως η Γραβιέρα και η Ξυνομυζήθρα Κρήτης, και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), όπως το Κρητικό Παξιμάδι, αποτελούν μια  ζωντανή και ανεκτίμητη κληρονομιά, η οποία εξελίσσεται διαρκώς και αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Τα αρώματα και οι γεύσεις ταξιδεύουν και παραμένουν ενεργά εκφράζοντας αναμφίβολα σε κάθε γωνιά του κόσμου τη δυναμική αυτού του τόπου. Σκοπός μας είναι αυτή η έντονη γαστρονομική ταυτότητα να παραμείνει αναλλοίωτη και συνεχώς ακόμα πιο ανταγωνιστική, ενισχύοντας τον τουρισμό και το εμπόριο».

     

    Για να επιτευχθεί ο στόχος ενίσχυσης της γαστρονομικής ταυτότητας της Κρήτης, θα αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως η ΚΑΠ και τα Τομεακά Προγράμματα του ΠΑΑ.

     

    «Ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής αναγνωρίζει τον Μεσογειακό τρόπο ζωής ως δείγμα πολιτισμού, επικοινωνίας, αλλά και ερέθισμα των βασικών αισθήσεων. Τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής μάνας γης αναγνωρίζονται πλέον, με επαρκώς επιστημονικά τεκμηριωμένες αποδείξεις, ως υπερτροφές», τόνισε ο υπουργός.






    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply