Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΕΥΤΥΧΙΑ:ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ;
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



     Γράφει η Θεοδώρα Τσιαμαντά.
Οι άνθρωποι λένε ότι θέλουν να είναι ευτυχισμένοι, όμως η πραγματική ευτυχία φαίνεται πως είναι ένα άπιαστο όνειρο. Τι είναι αυτό που δεν κάνουμε σωστά; Μάλλον δεν έχουμε μάθει τον τρόπο να είμαστε ευτυχισμένοι. Κάποιος ίσως αναρωτηθεί αν η ευτυχία είναι κάτι που μαθαίνεται όπως ο χορός. Πιστεύω πως δεν μπορείς να αποφασίσεις να είσαι ευτυχισμένος. Μπορεί να ζητήσεις πράγματα που νομίζεις ότι θα σε κάνουν ευτυχισμένο, αλλά μόνο όταν τα αποκτήσεις καταλαβαίνεις αν είναι αυτά που σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο.
     Κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει κάτι που θα τους κάνει ευτυχισμένους. Δε βλέπουν ότι οι ίδιοι πρέπει να κάνουν κάτι για αυτό. Βασική προϋπόθεση είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η πηγή της ευτυχίας δεν είναι εξωγενής, αλλά υπάρχει μέσα μας. Άρα αφού εξαρτάται μόνο από εμάς γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι; Γιατί προτιμάμε να αποφύγουμε αυτή την ευθύνη. Προτιμάμε να ρίξουμε την ευθύνη σε κάποιον ή κάτι παρά να αποφασίσουμε να νιώσουμε καλύτερα. Συνήθως εμμένουμε στα αρνητικά συναισθήματα. Γίνεται μία εσωτερική πάλη. Ο μισός μας εαυτός θέλει να πετάξει ψηλά και ο άλλος μισός μάς τραβά στην απαισιοδοξία. Επομένως  πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Δεν αρκεί όμως μόνο να θέλουμε. Πρέπει να προσπαθούμε κιόλας. Κρίνουμε τον εαυτό μας σύμφωνα με τα πρότυπα της τελειότητας και όταν δεν καταφέρνουμε κάτι που επιδιώκουμε  νιώθουμε ένα εσωτερικό κενό και αμφιβάλουμε για την αξία μας. Συνεπώς παραιτούμαστε από την προσπάθεια βελτίωσης.
     Συμπερασματικά μέσα από την αυτογνωσία και την αποδοχή του εαυτού μας θα βρούμε το δρόμο προς την ευτυχία. Ας μην ξεχνάμε ότι η ειλικρίνεια είναι ο θεμέλιος λίθος της ευτυχίας και αυτή με τη σειρά τηςεξαρτάται από την ποιότητα των σκέψεώνμας.
Η ευτυχία μας εξαρτάται από εμάς (Αριστοτέλης)
Πρέπει να μοχθούν όσοι θέλουν να ευτυχήσουν (Ευριπίδης)
Τα απλά πράγματα φέρνουν τη μεγαλύτερη ευτυχία (Βούδας)
 Το πραγματικό ταξίδι προς την ευτυχία και τη γαλήνη είναι το ταξίδι της αυτογνωσίας (Οράτιος)
Τρία είναι τα θεμέλια της ευτυχίας σε αυτή τη ζωή να κάνεις κάτι να αγαπάς κάτι να ελπίζεις για κάτι (Νικός Καζαντζάκης)

Τσιαμαντά Θεοδώρα

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply