Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » «ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ (ΤΟΥ 3ΟΥ ΚΑΙ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΚΙΛΚΊΣ) ΜΕΤΡΟΎΝ Τ’ ΆΣΤΡΑ»
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


«Τα παιδιά (του 3ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς) μετρούν τ’  άστρα»
Τηλεσκόπια και ισχυρές διόπτρες στήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 18 Σεπτέμβρη στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, από μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας (ΟΦΑ). Οι μαθητές του 3ου και του 7ου Δημοτικού καθώς και πολλοί γονείς είχαν την ευκαιρία να δουν και να γοητευτούν  από τη σκιά των κρατήρων της Σελήνης, τους δακτυλίους του Κρόνου, τους δορυφόρους του Δία, τον ερυθρό πλανήτη Άρη, τον γαλαξία της Ανδρομέδας και τους αστερισμούς. Προηγουμένως όμως  η ελληνική μυθολογία και η σύγχρονη επιστήμη της αστρονομίας συνδέθηκαν στην εισαγωγική παρουσίαση που έκανε μέλος του ομίλου.  Οι μύθοι του παρελθόντος έδωσαν τη θέση τους στις σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες για τη δημιουργία και τη ζωή των πλανητών και των άστρων. 
 Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή βραδιά, ένα «αστροπάρτι», και όλοι όσοι συμμετείχαν δεν θα ξεχάσουν την κλεφτή ματιά που πρόλαβαν να ρίξουν, μέσα από τον προσοφθάλμιο φακό του τηλεσκοπίου στο σύμπαν το μακρινό σε χώρο και χρόνο.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply