Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ  
Βουλευτής ΚΙΛΚΙΣ          
ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Αποκλεισμός μαθητών με ιδιαίτερη μορφή επιληψίας από τα Ειδικά Γυμνάσια» 

Ολοένα και μεγαλώνει το πρόβλημα των γονέων οι οποίοι έχουν παιδιά με επιληψία τύπου πτώσεων με μορφή πυκνοληψίας, η οποία πάθηση συνοδεύεται από σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες και έντονη αστάθεια.
Τα παιδιά αυτά όταν φοιτούν στο δημοτικό σχολείο, λαμβάνουν εξατομικευμένως Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, κατόπιν σχετικής εισήγησης από τα Κέντρα Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.). Αυτό συμβαίνει διότι η φύση της πάθησης είναι τέτοια, που καθημερινώς ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα τους, καθώς επί παραδείγματι σε μια πιθανή πτώση κατά την διάρκεια επιληπτικής κρίσης, η παρουσία συνοδού είναι κρίσιμη προκειμένου να αποφευχθεί μοιραίος τραυματισμός κατά την πτώση.
Η κατάσταση αυτή αλλάζει στη μετάβαση στο Γυμνάσιο, καθώς οι έντονες μαθησιακές και κινητικές δυσκολίες υποχρεωτικά στρέφουν τα παιδιά αυτά σε φοίτηση στα Ειδικά Γυμνάσια. Δυστυχώς όμως, το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, δεν συμπεριλαμβάνει την Επιληψία ως πάθηση στο σχετικό νόμο 3699/2008 και στο άρθρο 3, όπου ορίζονται και απαριθμούνται οι κατηγορίες των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Κατά συνέπεια τα Κέντρα Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.), οδηγούν αυτούς τους μαθητές στα Ειδικά Γυμνάσια με μοναδική αιτιολογία τις μαθησιακές δυσκολίες, όπου όμως δεν μπορούν να λαμβάνουν Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό εξατομικευμένα, διότι η σχετική Εγκύκλιος για την Παράλληλη Στήριξη μαθητών ορίζει ότι το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό εξατομικευμένως, διατίθεται μόνο για τα Δημόσια Σχολεία και όχι για τα Ειδικά Δημόσια Σχολεία. Επιπρόσθετα οι ελάχιστοι γονείς που έχουν την οικονομική ευχέρεια πρέπει να περιμένουν κάθε χρόνο αν θα επιτρέψει το αρμόδιο Υπουργείο με εγκύκλιο του την χρήση ιδιώτη συνοδού. 
Πρακτικά οι γονείς των παιδιών με την παραπάνω πάθηση, επειδή δεν τους παρέχεται εξατομικευμένα Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, υποχρεώνονται να εγγράφουν τα παιδιά τους στα Ειδικά Γυμνάσια, αλλά ο συνδυασμός της επικινδυνότητας της πάθησης με την γενικευμένη οικονομική δυσχέρεια, οδηγούν στη μη φοίτηση σε αυτά επειδή οι γονείς δεν διακινδυνεύουν τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους εφόσον πρόκειται να φοιτήσουν ασυνόδευτα.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Υπάρχουν διαδικασίες που μπορεί να κινήσει ο γονέας ενός μαθητή με επιληψία τύπου πτώσεων με μορφή πυκνοληψίας, προκειμένου να λάβει εξατομικευμένα Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό φοιτώντας σε Ειδικό Γυμνάσιο και εάν ναι ποιες είναι αυτές;

                                                       
Αθήνα, 10/05/2018
Ο ερωτών Βουλευτής


Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
                                                       ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply