Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

Performance

Cute

My Place

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Racing

Videos

Follow by Email

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΡΟΒΑΤΑ

     Ο   «ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Σωκράτη Προβατά»   είναι ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία, με εμπειρία άνω των 30 ετών και με κυρία...

» » ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΩΝΙΔΗΣ: ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Από τις «Φιλίες» και τις υποσχέσεις...... στο
«πήραμε ψίχουλα».


Την περίοδο των αρνητικών διαπιστώσεων και της επίρριψης ευθυνών από πλευράς της δημοτικής αρχής στους «πάντες πλην ημών» βιώνει για μιάν ακόμη φορά ο δήμος μας με «φόντο» τα όσα διαδραματίσθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στο θέμα του Μεταναστευτικού Ζητήματος.
Δύο χρόνια σκληρής δοκιμασίας για τον δήμο μας και της υπηρεσίες του, αλλά και για τους κατοίκους του, καθώς εκτός από τα οφέλη σε οικονομικό και εργασιακό επίπεδο, που προέκυψαν λόγω της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα εδάφη του, υποχρεώθηκε χωρίς να ερωτηθεί και χωρίς να ενημερώνεται επαρκώς να έλθει αντιμέτωπος με την επίλυση θεμάτων δυσανάλογων των δυνατοτήτων του.
Δυστυχώς, για τον δήμο μας και τους δημότες του, οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής και του δημάρχου στο μείζον αυτό θέμα, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις, αποδείχθηκαν εντελώς αναποτελεσματικές για τα συμφέροντα του δήμου, των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας, που όπως όλοι έχουν αναγνωρίσει παρέδωσαν συγκλονιστικά μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης όλη αυτή την περίοδο.
Χειρισμοί, που εξαντλήθηκαν σε επίπεδο συναντήσεων χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα με κυβερνητικούς παράγοντες, συνεντεύξεις και «φώτα» της δημοσιότητας, που όταν «έσβησαν» έδειξαν την «γύμνια» της δημοτικής αρχής να οργανώσει και να διεκδικήσει συντονισμένα, μεθοδικά και οργανωμένα αυτά που δικαιούται σε μία σειρά από τομείς, όπως για παράδειγμα της ύδρευσης, της αξιοποίησης των τοπικών επιχειρήσεων για την εξυπηρέτηση του καταυλισμού της Νέας Καβάλας, της καταβολής αποζημιώσεων σε πληγέντες παραγωγούς και άλλων πολλών.
Εμείς ως υπεύθυνη δημοτική παράταξη εγκαίρως από τον Οκτώβριο του 2016 είχαμε δημοσιοποιήσει τις ανησυχίες μας και τις απόψεις μας σε σχέση με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα επισημαίνοντας ότι «δεν αποτελεί τυχοδιωχτικό κυνισμό η διεκδίκηση της αναβάθμισης των δομών υγείας του δήμου. Δεν είναι καιροσκοπισμός η ενίσχυση του νοσοκομείου Γουμένισσας και του κέντρου υγείας Πολυκάστρου με υγειονομικό προσωπικό, μηχανήματα και φυσικά με ασθενοφόρα. Όπως δεν είναι καιροσκοπισμός η ενίσχυση του δήμου Παιονίας σε εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό και σε μηχανήματα όπως για παράδειγμα η παραλαβή πολλών και σύγχρονων απορριμματοφόρων.
Δεν είναι τυχοδιωκτισμός η απαίτηση της άμεσης χρηματοδότησης του έργου μεταφοράς νερού από πηγές του Πάικου, όταν ο δήμος μας μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί ξανά με διπλάσιο πληθυσμό όπως συνέβη πριν λίγο καιρό. Δεν είναι τυχοδιωκτισμός η επιδίωξη της δραστικής βελτίωσης του οδικού δικτύου, τόσο προς την κατεύθυνση της σύνδεσης με το Κιλκίς και προς άλλες κατευθύνσεις (Θεσσαλονίκη-Κουφάλια-Πέλλα-ΜΣ Ευζώνων). Δεν είναι καιροσκοπισμός η διεκδίκηση άμεσης αποζημίωσης των ιδιωτών που επλήγησαν οι ιδιοκτησίες τους, αγροί και εγκαταστάσεις.
Δυστυχώς για τον τόπο μας οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν από τα γεγονότα και τις εξελίξεις όπως αποδεικνύουν τα ίδια τα λεγόμενα του δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη που από τους δημοσίους επαίνους προς τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και δηλώσεων υλοποίησης δεσμεύσεων από πλευράς της Πολιτείας περάσαμε στις πρόσφατες ανακοινώσεις εναντίον του αρμοδίου υφυπουργού Μ.Π. Γιάννη Μπαλάφα και τις δηλώσεις περί «ψίχουλων που έλαβε ο δήμος μας από την Πολιτεία».
Και μπορεί, κύριε δήμαρχε, να έχετε απόλυτο δίκαιο σε ότι αφορά στην υποτιμητική και αντιδεοντολογική στάση του υφυπουργού απέναντι στην δημοτική αρχή και στον τόπο μας, όπως και για τις ευθύνες της Πολιτείας στο θέμα της ελλειμματικής συνδρομής της προς τον δήμο μας, όμως παράλληλα για το θέμα των ευθυνών για την σημερινή κατάσταση θα πρέπει να «κοιταχθείτε στον καθρέπτη σας».
Εμείς, ως δημοτική παράταξη σας ενημερώσαμε εγκαίρως ως οφείλαμε, για το πώς θα έπρεπε να κινηθείτε.
Εσείς, δυστυχώς, μας κατηγορήσατε για «στείρα και άγονη αντιπαράθεση» και δυστυχώς για τον τόπο μας αποδείχθηκε στείρος και άγονος ο τρόπος που επιλέξατε να χειρισθείτε αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα.
Και μπορεί ο χρόνος και οι εξελίξεις όπως εσείς ο ίδιος το δηλώνετε, να μας δικαιώνουν, δεν δικαιώνουν όμως, τον τόπο μας και για εμάς το σημαντικό είναι αυτός να δικαιώνεται.


                                             Σιωνίδης Κώστας
                                      Επικεφαλής της Δημοτ.Παράταξης

                                              “Παιονία της Προόδου

About Teo Kyriakidis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply