Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Στις 17 Ιουλίου η εκκλησία τιμά τη μνήμη της αγίας Μαρίνας.Η αγία Μαρίνα είχε καταγωγή από την Αντιόχεια της Πισσιδείας. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της,η μητέρα της πέθανε και μεγάλωσε με μια άλλη γυναίκα που της μετέδωσε τη χριστιανική πίστη. Πατέρας της ήταν ο Αιδέσιος ο οποίος ήταν ειδωλολάτρης. Όταν η Μαρίνα έγινε δεκαπέντε ετών του αποκάλυψε ότι είναι χριστιανή και εκείνος την αποκλήρωσε.
Μόλις έμαθε ο έπαρχος της περιοχής ότι η αγία είναι χριστιανή έδωσε διαταγή να συλληφθεί και να οδηγηθεί μπροστά του για ανάκριση. Όταν την αντίκρισε γοητεύτηκε από την ομορφιά της. Τη ρώτησε ποιο είναι το όνομά της και ποια η θρησκεία της. Εκείνη του απάντησε ότι ονομάζεται Μαρίνα και είναι χριστιανή.Ο ηγεμόνας προσπάθησε να την πείσει να αλλάξει την πίστη της, όμως η αγία αρνήθηκε. Για αυτό το λόγο διέταξε να υποβληθεί σε βασανιστήρια  και να φυλακιστεί. Μέσα στη φυλακή ο διάβολος μεταμορφωμένος σε δράκο προσπάθησε να φοβίσει τη Μαρίνα. Εκείνη προσευχήθηκε στο Θεό και τότε ο δράκος άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος. Τότε η αγία άρπαξε ένα σφυρί, τον χτύπησε στο κεφάλι και στην πλάτη. Έπειτα ο έπαρχος διέταξε να παρουσιαστεί ξανά η αγία μπροστά του. Παρά την επιμονή και τις πιέσεις που δέχτηκε για την αλλαγή της πίστης της εκείνη δε λύγισε. Έτσι βασανίστηκε ξανά (την έκαψε με ανάμενες λαμπάδες, αλλά οι πληγές ως εκ θαύματος έκλεισαν)  μέχρι που αποκεφαλίστηκε.
Σήμερα τα λείψανα της Αγίας Μαρίναςφυλάσσονται στην Αθήνα, σε ναό που φέρει το όνομα της, ενώ το χέρι της έχει μεταφερθεί στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος.Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγία Μαρίνα θεωρείται προστάτης των παιδιών και μάλιστα ειδική για τη θεραπεία όσων απ’ αυτά είναι άρρωστα και καχεκτικά ή έχουν ειδικές ανάγκες.


Τσιαμαντά Θεοδώρα

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply