Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » » YΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ! Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΖΩΝΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΤΕ.. (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Ένας Εύζωνας δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του, όταν ο Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Αδελαΐδα (Αυστραλία), άρχισε να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους Ευζώνους και την Ελλάδα…
«Να θυμάστε πάντα να κάνετε την Ελλάδα Υπερήφανη γιατί πέρασε δύσκολα και περνάει ακόμα, με πολλούς Έλληνες στην ξενιτιά που την αγαπάνε και την νοσταλγούν πάρα πολύ!!»
-ΕΥΖΩΝ Κωνσταντίνος Λούσιας-
Η παρουσία των Ελλήνων Ευζώνων, που με τον επιβλητικό βηματισμό τους «ταρακούνησαν» την πόλη του Σύδνεϋ, ξεχώρισε στις επετειακές εκδηλώσεις για το ANZAC Day.
Υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη, αυτές οι δύο λέξεις περιγράφουν απόλυτα τα συναισθήματα όσων βρέθηκαν την Δευτέρα 24/4 στο κέντρο της πόλης του Σύδνεϋ για να παρακολουθήσουν την παρέλαση για το ANZAC Day.
Οι εννέα Εύζωνες με επικεφαλής τους τον Λοχαγό Πεζικού Θεοφάνη Κασιμάτη διέσχισαν το κέντρο της πόλης με τον επιβλητικό βηματισμό τους, αποσπώντας το χειροκρότημα των χιλιάδων ανθρώπων που τους παρακολουθούσαν, αλλά και τις επευφημίες των εκατοντάδων ομογενών που κρατώντας ελληνικές σημαίες τους παρακολουθούσαν.
Ομογενείς φώναζαν «ζήτω η Ελλάς», «γεια σας λεβέντες μας», βλέποντας τους εύζωνες να περνούν από μπροστά τους, ενώ δεν ήταν λίγοι οι τουρίστες που προσπάθησαν να βγάλουν κάποια φωτογραφία ή που ζητούσαν να μάθουν περισσότερα για τους άνδρες της προεδρικής φρουράς και για την ενδυμασία τους.
Τιμή στους πεσόντες ANZACs
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που οι εύζωνες στάθηκαν μπροστά από το πολεμικό μνημείο της πόλης, το ANZAC Memorial, με σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών.
Ο κόσμος που τους παρακολουθούσε ξέσπασε σε επευφημίες, για την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη που έδειξαν οι άνδρες της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς
«Το ANZAC Day έχει σφυρηλατήσει τις σχέσεις Αυστραλίας-Ελλάδας»
Την Ελληνική πολιτεία εκπροσώπησε στις σημερινές εκδηλώσεις ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, ο Δρ. Σταύρος Κυρίμης, ενώ το τμήμα του Ελληνικού RSL ηγήθηκε ο πρόεδρός του Χάρης Άντριους.
Διακρίναμε επίσης τον πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας, Γιάννη Καλλιμάνη και τον πρόεδρο της Επιτροπής για τον Εορτασμό της Μάχης της Κρήτης Τζέιμς Τζόρνταν.
Στο κέντρο της πόλης του Σύδνεϋ βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός υπουργός Βιομηχανίας, Αθανάσιος Συνοδινός, ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στο μικρόφωνο της εκπομπής μας, τόνισε ότι το ANZAC Day έχει σφυρηλατήσει τις σχέσεις Αυστραλίας-Ελλάδας.
Επόμενος σταθμός για τους Εύζωνες
Την ερχόμενη Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι οι Εύζωνες θα βρεθούν στο Κενοτάφιο του Martin Place, όπου για εξήντα λεπτά θα αποτελέσουν τιμητική φρουρά του μνημείου.
Το απόγευμα, στις 6:30, θα κοσμήσουν με την παρουσία τους την Θεία Λειτουργία του Ιερού Ναού στον Άγιο Ιωάννη Παραμάτα.
Η ελληνική προεδρική φρουρά βρίσκεται στο Σύδνεϋ με πρωτοβουλία της Ελληνικής Λέσχης Σύδνεϋ.
Δείτε παρακάτω εικόνες από την παρέλαση όπως τις μετέδωσε το Ελληνικό πρόγραμμα του SBS στην Αυστραλία













About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply