Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΝΑ ΜΕΙΝΩ Η ΝΑ ΦΥΓΩ;
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Στην Ελλάδα του 2017 της αναξιοκρατίας, της διαφθοράς, της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης όπου οι νέοι πλήττονται και απογοητεύονται συνεχώς, που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, που αδυνατούν να χτίσουν το μέλλον τους και να στηριχτούν μόνοι στα πόδια τους, καταφεύγουν στη φθηνή εργασία και στον ευτελισμό των δυνατοτήτων τους. Όμως η επαγγελματική αγορά του εξωτερικού κυνηγά τις γνώσεις, τα πτυχία και τα μυαλά και έλκει κοντά της την ελληνική νεολαία.
Μεγάλο είναι το ποσοστό που δελεάζεται από αυτή την κατάσταση και αναζητά μία οικονομική διαφυγή στα ευρωπαϊκά κράτη αφού δεν μπορεί η Ελλάδα πλέον να του την προσφέρει. 
Τα συναισθήματα και οι σκέψεις μπλέκονται και δημιουργούν διλήμματα, είναι δύσκολο να αφήσεις μία οικογένεια, τις συνήθειες, το ελληνικό κλίμα, την ζωντάνια και το μόνο κέρδος που θα αποκομίσεις να είναι η εργασία και το χρήμα. Σαφέστατα και θα χτίσουν ένα βιογραφικό με εμπειρία και γνώσεις αλλά μόνο αυτό δεν αρκεί. Δεν είναι εύκολο για τον καθένα να ζήσει σε μία ευρωπαϊκή, μουντή, μονίμως συννεφιασμένη χώρα ενώ έχει μεγαλώσει σε ένα ζεστό, μεσογειακό κλίμα κάτω από τον ελληνικό ήλιο που είναι πηγή ζωντάνιας και δύναμης. Δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου συνηθίζεις εκεί, μαθαίνεις να ζεις σε άλλους ρυθμούς, παλεύεις μόνος και αποξενωμένος, αναπολείς στιγμές οικογενειακές και εκτιμάς όλα όσα είχες και έχασες! Όμως, το σημαντικό είναι να αναγνωρίζεις όσα έχεις, πριν τα χάσεις και να παλεύεις για αυτά, για να τα κρατήσεις αναλλοίωτα και αυθεντικά! 
Το επίπεδο των ελληνικής εκπαίδευσης από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο είναι πολύ πιο υψηλό από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Προφανώς και αυτό έχει αποδειχθεί σε διαγωνισμούς παγκοσμίου επιπέδου, σε όλους τους τομείς, τέχνες επιστήμες, γλωσσικές γνώσεις κλπ. Έτσι ανεβαίνει η ζήτηση ελληνικού προσωπικού στο εξωτερικό, πληρώνοντάς το όσο όσο και προσφέροντάς του όσα στερούνταν στην χώρα του. Ματαιόδοξοι και φιλόδοξοι λοιπόν καταφεύγουν να γευτούν αυτά που δεν μπορούν να αγγίξουν στην χώρα τους που βιώνει την κρίση και η αξιοκρατία έχει πλέον χαθεί. Παράλληλα παρατηρούνται και περιπτώσεις νέων δεμένων συναισθηματικά με την χώρα τους που αναγκάζονται να καταφύγουν στο εξωτερικό για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μοναδικός τους στόχος είναι η επιστροφή στην πατρίδα.
Τα ελληνικά μυαλά λοιπόν είναι περιζήτητα στο εξωτερικό. Δεδομένου του ότι τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψαν την Ελλάδα πάνω από μισό εκατομμύριο νέοι, εκ των οποίων οι 17.500 είναι γιατροί. Επιπλέον ένα μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 30% εκφράζει πως δεν προβλέπει την επιστροφή του στην Ελλάδα, επίσης το ποσοστό που αγγίζει το 20% εκτιμά πως δεν επιθυμεί καν την επιστροφή. 
Έτσι οδεύουμε στην πλήρη τελμάτωση. Ενώ αυτή η χώρα είναι η μητέρα των επιστημών, των τεχνών, της φιλοσοφίας, με τόσο λαμπρή ιστορία και τόσο περήφανους ήρωες, αυτή η γενιά εγκαταλείποντάς την, επιτρέπει στους καιροσκόπους ανθέλληνες να την εκμεταλλευτούν και να την καταστρέψουν ολοκληρωτικά σκλαβώνοντας τους εναπομείναντες νέους Έλληνες και αναγκάζοντάς τους να ζουν σε αντίξοες και μη βιώσιμες συνθήκες.
Η Πατρίδα μας στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει, χρειάζεται νέο αίμα γεμάτο δύναμη, πίστη, όνειρα, αισιοδοξία και μαχητικότητα για να παλέψει για την αλλαγή του σάπιου αυτού συστήματος. Η χώρα μας μάχεται σε πολλά μέτωπα, οι λαθρομετανάστες όλο και αυξάνονται, η υπογεννητικότητα είναι ένα φαινόμενο που δύσκολα αντιμετωπίζεται, αν φύγεις εσύ Έλληνα, ποιος θα απομείνει και ποιος θα σώσει αυτή τη χώρα;

Οπότε μένεις και παλεύεις ή ρίχνεις την ασπίδα και εγκαταλείπεις;





About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply