Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΚΙΛΚΙΣ: ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 9΄ 28΄΄

  « Γυναικόκαστρο. Ένα κάστρο ισχυρό που ακόμη και γυναίκες μπορούσαν να υπερασπιστούν από τις εχθρικές επιθέσεις   και για τον λόγο αυτό κα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » ΚΙΛΚΙΣ: ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 9΄ 28΄΄
    «
    Next
    This is the most recent post.
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     


    «Γυναικόκαστρο. Ένα κάστρο ισχυρό που ακόμη και γυναίκες μπορούσαν να υπερασπιστούν από τις εχθρικές επιθέσεις και για τον λόγο αυτό καρτερώτατον». Έτσι εξηγεί ο Ιωάννης Καντακουζηνός το γοητευτικό όνομα του φρουρίου.

    Ποιοι έχτισαν αυτό το απόρθητο κάστρο και πότε;

    Ποιους ήθελαν να κρατήσουν μακριά του;

    Τι ρόλο έπαιξε στην ιστορία της περιοχής αλλά και της συμβασιλεύουσας Θεσσαλονίκης;

    «Σήμερα, με την ερειπωμένη αίγλη του, παραμένει σύμβολο μνήμης τυλιγμένο με ιστορίες και θρύλους. Και αν σηκώσουμε το βλέμμα προς το κάστρο, και αν αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία, μπορεί, ίσως, κάποιον μύθο να ακούσουμε…».

    Το Βυζαντινό φρούριο του Γυναικόκαστρου στο Κιλκίς, το «φρούριον καρτετώτατον» της συμβασιλεύουσας Θεσσαλονίκης, μνημείο ιστορικής κληρονομιάς, μέρος του οποίου διασώζεται μέχρι τις μέρες μας, στέκει εκεί ψηλά θυμίζοντας την αλλοτινή του σημασία και την πλούσια ιστορία του. Στο πλαίσιο της ανάδειξης του χώρου δημιουργήθηκε ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, με στόχο να ζωντανέψουν αφηγήσεις και μνήμες από το παρελθόν του, που συνδέονται με την ιστορία της περιοχής αλλά και της πόλης της Θεσσαλονίκης.

    Η ταινία μικρού μήκους (9’28”), παραγωγής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και της Macine Productions για το Γυναικόκαστρο συμμετέχει στον Διεθνή Διαγωνισμό Museums in Short. Πρόκειται για έναν ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό σύντομων βίντεο/ταινιών μικρού μήκους για την προβολή του μουσειακού αποθέματος. Από το 2012, το βραβείο Museums in Short απευθύνεται σε ιδρύματα, συγγραφείς ή παραγωγούς που χρησιμοποιούν οπτικοακουστική γλώσσα για να ενισχύσουν την επικοινωνία των μουσείων και να προσελκύσουν το κοινό. Τα έργα μπορεί να περιλαμβάνουν ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια, τρέιλερ και visual installations. Υποστηρίζεται και συνεργάζεται με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς (π.χ.European Museum Academy, ICOM κ.ά.).

    Η ψηφοφορία κοινού έχει αρχίσει από 2 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Οκτωβρίου. Δείτε την ταινία, γνωρίστε την πολυκύμαντη ιστορία του φρουρίου το οποίο μπορεί να αναχθεί σε σημαντικό πόλο αρχαιολογικού/ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος για την Π.Ε. Κιλκίς και την Κεντρική Μακεδονία, ψηφίστε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και πατήστε Vote. Κατόπιν εισάγετε το μέιλ σας, ψηφίζετε και επιβεβαιώνετε την ψήφο σας στο μήνυμα που θα έρθει στο μέιλ σας για να καταγραφεί η ψήφος σας. Γνωρίστε την πολυκύμαντη ιστορία του φρουρίου, το οποίο μπορεί να αναχθεί σε σημαντικό πόλο αρχαιολογικού/ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος για την Π.Ε. Κιλκίς και την Κεντρική Μακεδονία.

    https://www.museumsinshort.eu/partecipanti/dettaglio_video-2024.asp?id=505&idanno=12 www.museumsinshort.eu


    https://www.youtube.com/watch?v=M8eW4AfHzR4&t=1s

    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    This is the most recent post.
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply