Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΟΙ ΗΠΑ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ORESHNIK – ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΑΣΠΙΔΑ, «ΦΕΥΓΟΥΝ» ΑΠΟ ΝΑΤΟ - ΕΕ

  Τετάρτη 25/12/2024 - 17:57 Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν μία νέα αντιπυραυλική άμυνα σε βάρος των συμφερόντων της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ μετά το χτύπ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » ΟΙ ΗΠΑ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ORESHNIK – ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΑΣΠΙΔΑ, «ΦΕΥΓΟΥΝ» ΑΠΟ ΝΑΤΟ - ΕΕ
    «
    Next
    This is the most recent post.
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση


     

    Τετάρτη 25/12/2024 - 17:57

    Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν μία νέα αντιπυραυλική άμυνα σε βάρος των συμφερόντων της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ μετά το χτύπημα του ρωσικού πυραύλου Oreshnik στην Ουκρανία

    Η κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump έχει καταλήξει στην πρώτη της προτεραιότητα μόλις αναλάβει την εξουσία στις 20/1/2025.
    Πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου εθνικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.
    Οι ΗΠΑ θα το αναπτύξουν σε βάρος των συμφερόντων της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ μετά το χτύπημα του ρωσικού πυραύλου Oreshnik στην Ουκρανία.
    Αυτό εγείρει σοβαρές ανησυχίες στην Ευρώπη, καθώς οι ηγέτες ΕΕ - Βρετανίας μπορούν να αισθανθούν ανυπεράσπιστοι στο πλαίσιο μεταφοράς σημαντικού αριθμού συστημάτων αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας (Patriot, HAWK, NASAMS) στο Κίεβο.
    Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχει επισημάνει την έλλειψη συστημάτων αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας για την αξιόπιστη προστασία όχι μόνο των ηπειρωτικών ΗΠΑ, αλλά και των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

    Οι ΗΠΑ ψάχνουν νέα ασπίδα

    Η αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο της εμφάνισης νέων συστημάτων κρούσης αναγκάζει την Ουάσιγκτον να επικεντρώσει όλους τους πόρους στις δικές της ανάγκες, παρά στις προσπάθειες προστασίας των συμμάχων της.
    Η Ουάσιγκτον δεν είναι έτοιμη να αναπτύξει τον απαιτούμενο αριθμό συστημάτων πυραύλων και αεράμυνας στην Ευρώπη στο εγγύς μέλλον για να προστατεύσει τις δικές της σημαντικές εγκαταστάσεις εκεί.
    Η αμερικανική βιομηχανία δεν είναι σε θέση να παράγει επαρκείς ποσότητες συστημάτων αεράμυνας (κυρίως THAAD και Patriot) και αντιαεροπορικών κατευθυνόμενων πυραύλων για αυτούς, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη εξαγωγής αυτών των συστημάτων στο πλαίσιο εμπορικών συμβάσεων.
    Εξάλλου η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη στρατολόγηση στρατιωτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων αεράμυνας.
    Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει δείξει την ευπάθεια των ευρωπαϊκών χωρών - μελών του ΝΑΤΟ σε μαζικές πυραυλικές επιθέσεις.

    Το ΝΑΤΟ αισθάνεται απροστάτευτο

    Η Ευρώπη μπορεί τώρα να διαπιστώσει καθαρά ότι τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας που αναπτύσσονται στην ήπειρο δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν το απαιτούμενο επίπεδο προστασίας.
    Οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να παραδίδουν τα δικά τους οπλικά συστήματα (όπως IRIS-T και SAMP/T) στο Κίεβο.
    Αυτό καθιστά τις στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη ευάλωτες σε επιθέσεις με τη χρήση ισχυρών συστημάτων όπως ο Oreshnik.
    Αξιοσημείωτο είναι πως η Τουρκία επισπεύδει τις διαδικασίες για την κατασκευή των δικών της συστημάτων αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας (SIPER, Hisar O+) που θα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν αμερικανικά και ευρωπαϊκά προϊόντα και να προσπαθήσει να εισέλθει στην αγορά των ευρωπαϊκών χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

    Προληπτικό το χτύπημα με Oreshnik στις 21/11

    To χτύπημα του Oreshnik στο Yuzhmash στον Δνείπερο στις 21/11/2024 δεν σχετίζεται με αυτόν καθ'εαυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά ήταν «καθαρά προληπτικό», που στόχο είχε «τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την ασφάλεια της Ευρώπης», τονίζει σε ανάλυσή του ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Valery Shiryaev.
    «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα μέτωπα, δεν έχει καμία σχέση με τη θέση των στρατευμάτων...
    Αυτό είναι ένα όπλο που χτυπά άμεσα την πληγείσα περιοχή και έμμεσα όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, όσες και αν είναι, πλην των ΗΠΑ και τον Καναδά», είπε ο Shiryaev, διευκρινίζοντας ότι ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει και να... «μέχρι και το Εδιμβούργο» στην Σκωτία.
    Σύμφωνα με τον Shiryaev, ο Oreshnik βασίζεται στους πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς S-20 Pioneer, οι οποίοι είχαν απαγορευτεί από τη συνθήκη του 1987.
    Οι τοποθεσίες των Pioneer ήταν ήδη έτοιμες στη Λευκορωσία, η οποία κατόπιν συμφωνίας με την Ρωσία μπορεί τώρα να κατασκευάσει επίσης τον Oreshnik.
    Από εκεί, ο πύραυλος θα μπορούσε γρήγορα να πραγματοποιήσει ένα «πρώτο αφοπλιστικό χτύπημα» εναντίον της Γαλλίας και της Βρετανίας.

    Ρωσική απάντηση στις ΗΠΑ


    Ο ειδικός πιστεύει ότι η απόφαση της Ρωσίας για τον Oreshnik είναι μια απάντηση στα σχέδια των ΗΠΑ να αναπτύξουν Tomahawks (επίσης πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς) στην Ευρώπη.
    Αναφέρει επίσης ότι οι Αμερικανοί έχουν ήδη δοκιμάσει το ανάλογό τους του Oreshnik, το οποίο πετά τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα (ο ρωσικός πύραυλος είναι 5-6 χιλιάδες χιλιόμετρα).
    Κατά τη γνώμη του, η ανάπτυξη τέτοιων πυραύλων και στις δύο πλευρές θα αυξήσει την απειλή πυρηνικού πολέμου, καθώς δεν αφήνει στα μέρη «ούτε πέντε λεπτά να αποφασίσουν αν θα αντεπιτεθούν ή όχι» εάν εκτοξευθούν αυτά τα όπλα.
    «Ίσως θα είμαστε μάρτυρες νέων διαπραγματεύσεων και ενός νέου σταδίου αφοπλισμού.
    Λοιπόν, τουλάχιστον για την Ευρώπη ας στρέψουν καλύτερα αυτούς τους πυραύλους εναντίον της Κίνας, αλλά είναι καλύτερο να κρατήσουμε την Ευρώπη καθαρή ήπειρο από τέτοια όπλα», κατέληξε ο Shiryaev.


    www.bankingnews.gr

    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    This is the most recent post.
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply