Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

» » » ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ECOVADIS ΣΤΗ SUNLIGHT GROUP ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Η Sunlight Group , μέλος του Ομίλου Olympia , εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον τομέα της ενδοεφοδιαστικής και στην αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ, τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο EcoVadis για την συνεχή δέσμευσή της στον τομέα του ESG. Η διάκριση αυτή τοποθετεί τη Sunlight ανάμεσα στο 5% των κορυφαίων οργανισμών παγκοσμίως που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές επιδόσεις στη βιωσιμότητα.

Η Sunlight έχει κάνει σημαντικά βήματα στην πορεία προς τη βιωσιμότητα, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη αξιολόγηση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό αξιολόγησης σε θέματα βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης, EcoVadis. Η διάκριση αυτή αναδεικνύει τις σημαντικές επενδύσεις και τη δέσμευση της εταιρείας στα υψηλότερα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και ηθικά πρότυπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sunlight κατέκτησε φέτος το Χρυσό Βραβείο όταν πριν ένα χρόνο είχε διακριθεί με Χάλκινο (35% των κορυφαίων επιχειρήσεων).

Τα κύρια σημεία της αξιολόγησης περιλαμβάνουν:

 Αξιολόγηση 100/100 στις πολιτικές που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη δεοντολογία, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Sunlight στα υψηλότερα πρότυπα σε αυτούς τους βασικούς τομείς.

Βελτίωση κατά 20 μονάδες στις κατηγορίες «Περιβάλλον Δεοντολογία» σε σύγκριση με τη βαθμολογία του προηγούμενου έτους (2023).

 Αύξηση 30 μονάδων στην κατηγορία «Βιώσιμων Προμηθευτών» κατά την ίδια περίοδο.

 Η επίδοση στις εκπομπές άνθρακα αναδείχθηκε από «ενδιάμεσες» σε «προηγμένες», επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της Sunlight στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το Χρυσό Βραβείο από τον EcoVadis έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή όπου η ζήτηση για μπαταρίες ιόντων λιθίου αυξάνεται, λόγω της παγκόσμιας μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα σε καθαρότερες ενεργειακές λύσεις. Σε αυτό το εξελισσόμενο τοπίο, η Sunlight ακολουθεί μια ολιστική, βιώσιμη προσέγγιση με στόχο να ηγηθεί της θετικής αλλαγής στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρέχοντας σε κοινότητες και βιομηχανίες καθαρές, αποδοτικές και αξιόπιστες λύσεις μπαταριών. Επενδύοντας σημαντικά στην κυκλική οικονομία και με προηγμένες μονάδες ανακύκλωσης στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία, η Sunlight βελτιστοποιεί την αξιοποίηση των πόρων της, μειώνοντας τα απόβλητα, ανακτώντας πολύτιμα υλικά και αναπτύσσοντας συνεχώς βιώσιμα προϊόντα, πρωταγωνιστώντας τελικά στην πορεία προς ένα πιο πράσινο μέλλον.

Πέρα από τις περιβαλλοντικές της προσπάθειες, η Sunlight έχει επενδύσει συστηματικά σε πρωτοβουλίες

στον τομέα της Υγείας & Ασφάλειας, καθώς και στο Ανθρώπινο Δυναμικό της, πραγματοποιώντας σημαντικές

βελτιώσεις στην ασφάλεια στο χώρο εργασίας, στην ενίσχυση της ευημερίας των εργαζομένων και στην

καλλιέργεια μιας κουλτούρας που βασίζεται στην ανάπτυξη, τη συμπερίληψη και την ηθική υπευθυνότητα για ολόκληρο τον οργανισμό.

Ο Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, τόνισε: «Η διάκριση αυτή είναι ένασημαντικό ορόσημο για τον οργανισμό μας που αναδεικνύει την ακλόνητη αφοσίωσή μας σε βιώσιμες και ηθικές πρακτικές προς όφελος ολόκληρου του οικοσυστήματός μας - πελάτες, εργαζόμενους, προμηθευτές, επενδυτές. Αποτελεί απτό παράδειγμα της δέσμευσής μας για υπεύθυνη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας. Πριν από μερικά χρόνια, ο Όμιλός μας δεν είχε καμία επίσημη αξιολόγηση. Ξεκινώντας με μια αξιολόγηση 14% το 2021, έχουμε, μέσα σε μόλις τρία χρόνια, κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις καιεπενδύσεις για να κερδίσουμε Χρυσή Διάκριση. Ωστόσο, η προσπάθειά μας δεν σταματά εδώ. Στη Sunlight Group η βιωσιμότητα έχει ενσωματωθεί στις καθημερινές μας δραστηριότητες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να δημιουργούμε θετικό αντίκτυπο για όλους».

O EcoVadis είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένος οργανισμός που αξιολογεί την επίδοση μιας εταιρείας σε

τέσσερις τομείς όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την εταιρική κοινωνική ευθύνη: Περιβάλλον, Εργασία &

Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δεοντολογία και Βιώσιμες Προμήθειες. Οι εταιρείες βαθμολογούνται από το 0 έως το

100, με τις υψηλότερες βαθμολογίες να κερδίζουν Πλατινένιο, Χρυσό, Ασημένιο ή Χάλκινο Βραβείο. Η

κατάταξη αυτή αποτελεί αξιόπιστο σημείο αναφοράς για την εταιρική κοινωνική ευθύνη και αξιοποιείται από

εταιρείες παγκοσμίως για την αξιολόγηση και βελτίωση των πρακτικών βιωσιμότητάς, καθώς τις βοηθάει να

εντοπίσουν σημεία ανάπτυξης και να προωθήσουν υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές σε όλη την αλυσίδα

αξίας.

 

 

Σχετικά με τον EcoVadis

O EcoVadis έχει ως στόχο την παροχή των πιο αξιόπιστων αξιολογήσεων βιωσιμότητας των επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Επιχειρήσεις όλων των μεγεθών βασίζονται στην εμπειρία EcoVadis και στις τεκμηριωμένες αξιολογήσεις για την

παρακολούθηση και τη βελτίωση των επιδόσεων βιωσιμότητας των ίδιων αλλά και των εμπορικών τους εταίρων. Οι αξιοποιήσιμες κάρτες βαθμολογίας, τα συγκριτικά στοιχεία, τα εργαλεία δράσης για τις εκπομπές άνθρακα και οι γνώσεις

της καθοδηγούν τη βελτίωση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και ηθικών πρακτικών σε 200 βιομηχανικές κατηγορίες και 175 χώρες. Ηγέτες της βιομηχανίας, όπως η Johnson & Johnson, η L& Oréal, η Unilever, η Bridgestone, η BASF και η JPMorgan, συγκαταλέγονται μεταξύ των 100.000 επιχειρήσεων που συνεργάζονται με τον EcoVadis για να προωθήσουν την ανθεκτικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον θετικό αντίκτυπο παγκοσμίως. Μάθετε περισσότερα στο ecovadis.com , στο X ή στο LinkedIn .

Σχετικά με τη Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας

Η Sunlight Group, με 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή μπαταριών τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου, κατέχει ηγετική θέση στις βιομηχανικές μπαταρίες για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics), και ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών περονοφόρων, των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για εφαρμογές εντός και εκτός δικτύου, καθώς και για οικιακές εφαρμογές. Η Sunlight εφοδιάζει τη διεθνή αγορά με καινοτόμα και οικονομικά αποδοτικά προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, και διατίθενται είτε απευθείας είτε μέσω δικτύου εξουσιοδοτημένων

συνεργατών σε περισσότερες από 115 χώρες. Η Sunlight Group λειτουργεί επίσης γραφεία πωλήσεων και υποστήριξηςπελατών και αποθηκευτικούς χώρους στα κράτη όπου δραστηριοποιείται παραγωγικά, καθώς και τη Ρουμανία, την Ολλανδία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Αυστραλία.

Με μία εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα σε κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, και περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας σε καινοτόμα προϊόντα ιόντων λιθίου, η Sunlight Group επενδύει σε νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη βιώσιμων και ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας που βασίζονται σε ανεπτυγμένο λογισμικό. Η εταιρεία συνδυάζει το επιχειρηματικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας που υποστηρίζεται από μία από τις πλέον προηγμένες μονάδες ανακύκλωσης στην Ευρώπη, με τον τεχνολογικό αγνωστικισμό και τη γνώση που βασίζεται σε δεδομένα, για να αναπτύσσει περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για τη βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, την ηλεκτροκίνηση για οχήματα αναψυχής, και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Λύσεις που καθιστούν τη βιώσιμηενέργεια πιο προσιτή και αξιόπιστη, και συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια. Ως υπερήφανο μέλος του

Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, η Sunlight Group δεσμεύεται να ευθυγραμμίζει τη στρατηγική και λειτουργία της σύμφωνα με τις οικουμενικές αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Και δεσμεύεται επίσης να αναλαμβάνει δράσεις που προωθούν τους κοινωνικούς στόχους.

H Sunlight είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου. Για περισσότερες πληροφορίες

επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.the-sunlight-group.com/en/global/

Στοιχεία Επικοινωνίας:

- κα. Σοφία Τζίρου, V+O Communication, 6959994391, stz@vando.gr

- κα. Χριστίνα Πολύζου, V+O Communication, 6936750476, cpo@vando.gr


About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply