Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

» » » ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

Οι Καστανιές γιόρτασαν τη διάβαση του ενός αιώνα από την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων από το Κεστανελίκ της ανατολικής Θράκης στον σημερινό οικισμό με ένα τετραήμερο, γεμάτο με θρησκευτικές, πολιτιστικές και λαογραφικές εκδηλώσεις μνήμης αλλά και προβολής τους στο παρόν και στο μέλλον.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, το περασμένο Σάββατο, ήταν η ασφάλιση σύγχρονης χρονοκάψουλας, η οποία περιλαμβάνει πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό οικογενειών από τις Καστανιές, δημοτών αλλά και επισκεπτών και θα αποσφραγιστεί  το 2049, και η αποκάλυψη του Μνημείου στον προαύλειο χώρο του κοινοτικού καταστήματος  για τα 100 χρόνια ζωής και δημιουργικής παρουσίας των Καστανιών. 

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Συλλογικής Μνήμης και Κοινωνικής Συνοχής έκαναν

ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καστανιών Θεόδωρος Εμμανουηλίδης.

 Είναι μια ιστορική στιγμή για τις Καστανιές η συνάντησή τους με το παρελθόν από όπου και αντλούν τον σταθερό βηματισμό τους για το μέλλον τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του

ο Δήμαρχος Κιλκίς κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων ενώ συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστανιών, που ήταν ο κύριος διοργανωτής των δρωμένων αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία του επετειακού εορτασμού των 100 χρόνων, χορηγός των οποίων ήταν και ο Δήμος Κιλκίς.  

Στη μαρμάρινη πλάκα του Μνημείου απεικονίζεται παράσταση δύο γυναικών, μίας νεαρής και μιας ηλικιωμένης, που είχε βρεθεί στο ανατολικό μέρος λόφου όπου βρίσκεται το Κεστανελίκ και μνημονεύεται στο βιβλίο του Αλέξανδρου Βασιλόπουλου ‘’Η Οθωμανική Θράκη’’. Στην στήλη χαράχτηκε και η μορφή μικρού αγοριού για να συμβολίζει τη μετάβαση των Καστανιών στο ελπιδοφόρο αύριο που θα δημιουργήσουν οι νέοι της καρποί. Στη βάση της μαρμάρινης στήλης, σε γυάλινη προθήκη διακρίνονται βασικά υλικά (πέτρες περίφραξης, ξύλο εξώπορτας και χώμα από κήπο) που μεταφέρθηκαν πρόσφατα από το παλιό χωριό του Κεστενελίκ. 

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την φύτευση ελιάς, του δέντρου της ειρήνης, με χώμα από το Κεστανελίκ, από τρεις γενιές Καστανιωτών, του πρώην Αντιδημάρχου Κιλκίς Λουκά Ναλμπάντη, του Αντιδημάρχου Κιλκίς Αιμίλιου Νικολαϊδη και του νεότερου Κωνσταντίνου Πετροκιλίδη.  












About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply