Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

» » » ΛΑΟΣΥΝΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΦΑΝΟΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


 

Από ευσεβείς πιστούς γέμισε "πλημμύρισε" το όμορφο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού της πόλεως του Κιλκίς, στους πρόποδες του Λόφου Αγίου Γεωργίου, για να πανηγυρίσουν τη μνήμη του Αθλοφόρου και Νεοφανούς Αγίου να ανάψoυν ένα κερί στη χάρη του και να εκζητήσουν την πρεσβεία του, το εσπέρας της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2024.

Με τις παραδοσιακές φανουρόπιτες να κυριαρχούν στον προαύλειο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου, δείγμα της ευσεβείας των πιστών και της διατήρησης της παράδοσης, ετελέσθη ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Λιτής και Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, με τη συμμετοχή Ιερέων και Ιεροδιακόνων, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και με την προσευχητική παρουσία του γέροντος Αρχιμανδρίτου π. Νικολάου Πιλιτσόπουλου που έχει διακονήσει στο συγκεκριμένο Παρεκκλήσιο.

Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς, απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Πατριωτικού Δημοκρατικού Κινήματος "ΝΙΚΗ" κ. Δημήτριο Νατσιό, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, ξεκίνησε με αναφορά στην κοίμηση εν Κυρίω του μεγάλου Έλληνα διανοητή και φιλοσόφου Χρήστου Γιανναρά, ο οποίος προσπάθησε μέσα από το πολύτιμο έργο του να αποκτήσει ο κόσμος μια εικόνα της σύγχρονης πραγματικότητας.

"Ο Άγιος Φανούριος σήμερα ζητούμε να μας φανερώσει προσωπικότητες ισχυρές, πνευματικές και χαρισματικές, για να μπορούμε μέσα από το παράδειγμα αλλά και από τον λόγο τους να αισθανόμαστε ευλογημένοι, δυνατοί και σταθεροί. Οι προσωπικότητες όμως δεν γεννιούνται μέσα σε μια νύχτα, γαλουχούνται και πρέπει κάθε χριστιανική οικογένεια, ιδίως τα τελευταία χρόνια που διασαλεύονται αρχές και αξίες στην κοινωνία μας, να είναι ενωμένη με αγάπη, με ταπείνωση, με κατανόηση, με αλληλοπεριχώρηση έτσι ώστε όλα να αποκτούν ένα νόημα" τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρόσθεσε: "Χωρίς κατήχηση σώθηκε ένα γένος σκλαβωμένο 400 χρόνια, είπε ο Χρήστος Γιανναράς. Εμείς σήμερα έχουμε κατήχηση, έχουμε κατηχητικά σχολεία και σας καλώ να εμπιστευτείτε τα παιδιά σας στην Εκκλησία, να εμπιστευθείτε τις ψυχές σας στα πετραχήλια των Πνευματικών. Ζήστε τη χαρά της εξομολογήσεως και μελετήστε το Ευαγγέλιο ούτως ώστε υπό το φως του Ευαγγελίου να πορευόμαστε ως παιδιά του Χριστού μέσα στη χάρη και την ευλογία Του! Αυτό ζητούμε από τον Άγιο Φανούριο, να μας φανερώνει την ευλογία του Θεού στη ζωή μας...". Ευχήθηκε πλούσια τη χάρη του Αγίου σε όλους ενώ ευλόγησε τις παραδοσιακές φανουρόπιτες, οι οποίες μοιράστηκαν προς ευλογία των πιστών.








About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply