Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

28.9.24 ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΥ…

  Του Κώστα Πρώιμου Οι αυριανές επετειακές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Τρίπολη, τιμούν την ημέρα της άλωσης της πρωτεύουσας του Μωρ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » »Unlabelled » ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΌΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     

    Εκδήλωση για τα Ιερά και τα Όσια της Τουρκοκρατούμενης Κύπρου στο Κιλκίς

    Εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την εισβολή των Τούρκων και την κατοχή της Κύπρου διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με τίτλο: «Προσκύνημα στα Ιερά και Όσια της Τουρκοκρατούμενης Κύπρου. 1974-2024, 50 έτη σκλαβιάς και προσφυγιάς».

      Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21ης Μαΐου 2024 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με ομιλητή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος με γλαφυρότητα παρουσίασε ένα οδοιπορικό στους ναούς και τα προσκυνήματα της Περιφέρειας  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου που σήμερα βρίσκονται υπό Τουρκική κατοχή.

      Στο χαιρετισμό του, προ της ενάρξεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε στους ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την Κύπρο, αλλά και στην ιδιαίτερη σύνδεση του Κιλκίς με την Κύπρο.

      Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης μνήμης, η οποία εντάσσεται στις επετειακές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, ήταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παράρτημα Κιλκίς και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς, οι Πρόεδροι των οποίων, κ.κ. Σπυρίδων Τσερτσίδης και Κωνσταντίνος Παπανικολάου, χαιρέτησαν την εκδήλωση.

      Υπεύθυνος για τον συντονισμό και την παρουσίαση ήταν ο Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

    Νωρίτερα ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς έκανε δεκτό με κάθε τιμή και σεβασμό τον Θεοφιλέστατο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο στο Επισκοπείο, έχοντας μαζί του μία εγκάρδια, αδελφική και γόνιμη συνάντηση.




















    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply