Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » 5. ΤΙ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ; ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Τι γιατρό φωνάζεις 12 η ώρα το βράδυ σε 'κλειστο' νοσοκομειο για να εξετάσει έναν περιπατητικό άρρωστο με πόνο στην πλάτη που ο ιατρός του του είπε ότι έχει "ψύξη" (btw μη υπαρκτό νοσήμα)? Καρδιολόγο, πνευμονολογο, παθολόγο ή ορθοπεδικό? Πως κάνεις ολες τις απαραίτητες εξετάσεις σε ένα εργαστήριο που δεν εφημερεύει? Πώς κάνεις αξονική, στεφανιογραφια ή ότι άλλο χρειάζεται? Όλοι εκ των υστέρων λένε εκ του ασφαλους ότι ειχε έμφραγμα (πώς το ξέρουν?), αλλά θα μπορούσε να έχει διαχωριστικό ανεύρυσμα, πνευμονική εμβολή η απλά μυοσκελετικό άλγος (όπως προφανως θεώρησε ο κωλοφαρδος ιδιώτης ιατρός που χάρη στην αστοχία του συστήματος την γλύτωσε για το σοβαρό ιατρικό λάθος). Δεν είναι δυνατόν να γνωριζεις πριν εξετάσεις ενδελεχώς τον άρρωστο και πριν ολοκληρωθεί ο απαραίτητος εργαστηριακος-απεικονιστικος έλεγχος. Πόσο χειρότερη πρόγνωση θα μπορούσε να είχε ο ασθενής αν μετά την καθυστερημένη διάγνωση έπρεπε και να μεταφερθει σε άλλο νοσοκομειο για αγγειοπλαστική, θρομβόλυση ή χειρουργείο? Νομίζετε ότι ένα νοσοκομείο κλειστό έχει όλες τις δυνατοτητες stand by όλες τις ημέρες και ώρες? Το λαθος της νοσηλεύτριας ήταν ότι πήρε την ευθύνη να διώξει το περιστατικό ενώ δεν μπορούσε να αξιολογήσει την βαρύτητα. Έπρεπε να τον βάλει μέσα και να καλέσει ασθενοφόρο μαζί με τον δυσμοιρο ειδικευομενο παθολόγο που έτυχε να εφημερεύει στην παθολογική κλινική και στα χέρια του οποίου πιθανοτατα θα πέθαινε μέσα στα έρημα επείγοντα. Αν μπορεί να γίνεται διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των περιστατικών σε "κλειστό" νοσοκομείο, ας πηγαίνουν όλοι όπου τους βολεύει, ότι ώρα τους βολεύει. Έτσι κι αλλιώς μετά την υπεραντίδραση του άσχετου με την ιατρική υπουργού, για να ικανοποιηθεί η αδηφαγος κοινή γνώμη, δεν θα αφήνουν κανέναν να φύγει από τα κλειστα επείγοντα ότι ώρα και ημέρα να είναι. Ο άτυχος ασθενής έκανε μια λάθος επιλογή που εν μέρει μπορεί να ήταν η μοιραία. Ακόμα ομως και να έμπαινε στο κλειστό νοσοκομείο πιθανώς θα κατέληγε εκεί. Η νοσηλεύτρια βάρδιας προφανώς έχει ευθύνη για την μη αξιολόγηση της βαρύτητας του περιστατικού που οδήγησε στον θάνατο του ασθενούς καθ' οδόν και θα τιμωρηθεί. Όλοι οι υπόλοιποι κάνουμε το σταυρό μας που δεν έτυχε η συγκεκριμένη 'στραβή στη βάρδια μας', γιατί είμαστε μόνοι και απροστατευτοι. Οι άνθρωποι που θα έπρεπε να μας προφυλαξουν (τουλαχιστον μέχρι την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης) από την αδιάκριτη οργή της αδαούς και ανθρωποφαγας κοινής γνώμης με μεγάλη χαρά μας ταίζουν στα λιοντάρια για να ικανοποιησουν το πλήθος και να νιψουν τας χείρας τους. Ο ηγέτης πρεπει να ηγείται με τις πράξεις του. Ας παραιτηθεί πρώτος ο Πλεύρης αφού πρώτα ζητήσει από όλα τα νοσοοκομεια να επικαιροποιησουν τις διαδικασίες και το πρωτόκολλο διαχείρισης ασθενών στα ΤΕΠ στις κλειστές ημέρες ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Μετά ας ζητηθούν παραιτήσεις και απο το Νοσοκομείο. (Από συνάδελφο πνευμονολογο στο φβ, Μοσχος Ι.)

 

Christos Tsagkaris

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply