Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » Το 1ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Κιλκίς συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΝΟΗΣΙΣ»
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022  το 1ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Κιλκίς συμμετείχε για τέταρτη φορά στο Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΝΟΗΣΙΣ» (ΜΝΑΕ) του ΝΟΗΣΙΣ «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας». Το πρόγραμμα ΜΝΑΕ (με κωδικό MIS 5011051) είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Σχέδιο Δράσης του ΕΠΑ.Λ. με τίτλο «Το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς δημιουργεί και το 2021-2022» πραγματοποιήθηκε κατά τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο 2022. Οι δαπάνες για το σύνολο των υποδράσεων καλύφθηκαν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

 

Οι τέσσερις υποδράσεις που υλοποιήθηκαν ήταν:

1.   Η γυναικεία ομορφιά μέσα από τα μάτια των ζωγράφων της Αναγέννησης

2.   Δημιουργικό Εργαστήριο

3.   Μαθητική Εφημερίδα: Μαθητοτυπία

4.   Ανακαλύπτοντας την «Ιθάκη» μέσα από τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό

 

Στην πρώτη υποδράση με τίτλο «Η γυναικεία ομορφιά μέσα από τα μάτια των ζωγράφων της Αναγέννησης» αναζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο παρουσίασης της γυναικείας ομορφιάς κατά την περίοδο της Αναγέννησης μέσω των πινάκων γνωστών ζωγράφων, συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και ιδέες όσων αφορά τον σχεδιασμό του περιεχομένου, της μορφής και της δομή της δράσης. Δημιουργήθηκαν ομάδες και ξεκίνησε η άσκηση των μαθητριών στο μακιγιάζ της εποχής της αναγέννησης σε χαρτί (face chart) και μεταφορά του μακιγιάζ του face chart στο μοντέλο. Υλοποιήθηκαν πρόβες στο χτένισμα, στο ντύσιμο, στο μακιγιάζ και στη φωτογράφιση των μοντέλων. Τέλος προετοιμάστηκαν τα χτενίσματα και το μακιγιάζ για την παρουσίαση που υλοποιήθηκε στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς την 12 Μαΐου 2022 κατά την ημέρα υλοποίησης του Φεστιβάλ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

 

Στη δεύτερη υποδράση με τίτλο «Δημιουργικό Εργαστήριο» συγγράψαμε μικρές ιστορίες βασισμένες σε 2 εικόνες, τραγουδήσαμε όλοι μαζί στην τάξη και υλοποιήθηκε επιτοίχιο συλλογικό έργο σε τάξη του σχολείου αναρτώντας ατομικά ζωγραφικά έργα των μαθητριών και των μαθητών. Δημιουργήσαμε προσωποποιημένους σελιδοδείκτες και τέλος υλοποιήθηκε συλλογικό έργο σε τοίχο διαδρόμου του σχολείου.

 

Στην τρίτη υποδράση με τίτλο «Μαθητική Εφημερίδα: Μαθητοτυπία» συζητήθηκε η λειτουργία της σχολικής εφημερίδας και τις θεματικές που μας ενδιαφέρουν. Μοιράστηκαν θέματα και έγινε αρχική συλλογή των πρώτων εργασιών/άρθρων, ζητήθηκε από τους συμμαθητές μας εκφράσουν το τι θα ήθελαν να διαβάσουν στη σχολική εφημερίδα μέσω ατομικών έργων κειμένου-ζωγραφικής. Καλύψαμε δημοσιογραφικά διάφορες δράσεις στο σχολείο και την παρουσίαση της υποδράσης 1 στην πλατεία της πόλης. Τέλος ανανεώσαμε το ραντεβού μας με νέες ιδέες για την επόμενη χρονιά σχολική χρονιά.

 

Στην τέταρτη υποδράση με τίτλο «Ανακαλύπτοντας την «Ιθάκη» μέσα από τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό» έγινε παρουσίαση του ποιήματος της «Ιθάκης» του Καβάφη και θυμηθήκαμε τον Οδυσσέα και τις περιπέτειες που αυτός πέρασε κατά τη διάρκεια της «Οδύσσειας» του Ομήρου. Συζητήσαμε και συνδέσαμε τον ήρωα «Οδυσσέα» με τον κάθε ένα από εμάς και τα εμπόδια-περιπέτειες που ενδεχομένως θα συναντήσουμε στον εργασιακό χώρο. Μέσω ατομικών έργων κειμένου-ζωγραφικής αποτυπώσαμε τις σκέψεις μας και τα εμπόδια που θεωρούμε ότι συναντά ο σύγχρονος εργαζόμενος και σημειώσαμε την σπουδαιότητα του μαθήματος του ΣΕΠ για τους μαθητές.

 

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν στο σύνολο των υποδράσεων που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια της δράσης «Το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς δημιουργεί και το 2021-2022».

Επιπλέον εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς την ομάδα διαχείρισης του προγράμματος του ΝΟΗΣΙΣ «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» για την υποστήριξη καθώς επίσης και τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς για τη συνεργασία.

 

Εκ της Διευθύνσεως του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς 





 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply