Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ LOCKDOWN: ΠΩΣ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ - ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

ΛΕνε Οτι η κλιματικΗ αλλαγΗ φταΙει για τις φωτιΕς - Η πραγματικΟτητα τους εκθΕτει

Για κλιματική αλλαγή μίλησε ξανά στο διάγγελμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η νέα λέξη που γίνεται της μοδός, καθώς η κυβέρνηση την έχει επικαλεστεί για να αιτιολογήσει τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την Ελλάδα. 

Δεν φταίει η ανικανότητα της κυβέρνησης λοιπόν να σβήσει τις φωτιές, αλλά η κλιματική αλλαγή -ή κλιματική απειλή για κάποιους άλλους. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες ανακαλύψαμε τους χάρτες του συστήματος FIRMS της NASA για να δείξουμε τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 σε παγκόσμιο επίπεδο, ως αποτέλεσμα της σημερινής κλιματικής κρίσης.

Έχει γίνει viral μια φωτογραφία που δείχνει ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη να φλέγεται, ο λόγος σύμφωνα με όσους την αναρτούν η κλιματική αλλαγή. 

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Αρχικά το σύστημα FIRMS καταγράφει τις φωτιές εδώ και πολλές δεκαετίες και κυριότερο κάθε χρόνο η κατάσταση είναι περίπου ίδια. 

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία ντοκουμέντο: Άρα δεν έχει συμβάλει καμία κλιματική κρίση στην καταστροφή που είδαμε αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, ή για να είμαστε πιο ακριβοδίκαιοι η κλιματική κρίση συνέβαλε το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που άλλαξε δεν είναι η κλιματική αλλαγή, αλλά η ανικανότητα της κυβέρνησης. 

Όπως βλέπουμε και στις παρακάτω φωτογραφίες τις οποίες έχει καταγράψει το σύστημα FIRMS της ΝΑSA η φωτιά δεν ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη όταν ξέσπασε, αντιθέτως αφέθηκε στο έλεος της και αποτέλεσμα ήταν να λάβει δραματικές διαστάσεις. Δεν φταίει καμία κλιματική κρίση γι' αυτό, αλλά ο κυβερνητικός μηχανισμός που ολιγώρησε. 

Τρίτη 3 Αυγούστου

Τετάρτη 4 Αυγούστου

 Πέμπτη 5 Αυγούστου

Παρασκευή 6 Αυγούστου

 

Σάββατο 7 Αυγούστου

Κυριακή 8 Αυγούστου

Κλιματική αλλαγή και lockdown 

Πού κολλάει όμως ο κορωνοϊός, η κλιματική αλλαγή και το lockdown; Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο του Κλάους Σβαμπ «COVID 19: The Great Reset» θα ήξερε πως ο «στόχος» είναι η «πράσινη ανάπτυξη» (ναι αυτή που προωθεί ο Κ.Μητσοτάκη), τα μικρά lockdown και γενικώς μια ζωή στην μετά-covid εποχή η οποία θα θυμίζει αρκετά την εποχή του κορωνοϊού. Ο λόγος βέβαια δεν θα είναι ο ιός, αλλά η κλιματική αλλαγή, ένας νέος αόρατος ιός ο οποίος είναι επίσης επικίνδυνος. 

Άλλωστε οι ίδιοι έχουν προειδοποιήσει πως θα επιβάλλονται lockdown και πως θα έχουμε ανά λίγα χρόνια πανδημίες, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Βρίσκουμε για παράδειγμα ένα δημοσίευμα του Guardian από τον Μάρτιο το οποίο αναφέρεται σε lockdown ανά δύο χρόνια, λόγω κλιματικής αλλαγής. 

Μάλιστα και η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη αντιμετώπισε τις πυρκαγιές όπως τον κορωνοϊό, με απαγόρευση κυκλοφορίας, πρόστιμα για τους παραβάτες, αστυνομικούς να ελέγχουν τους πολίτες που ήθελαν να βοηθήσουν και φυσικά διαγγέλματα για το «πόσο καλά τα κατάφερε». 

Οι πολίτες ήδη παρέδωσαν τις ελευθερίες τους για να μείνουν ασφαλείς από τον ιό, ακόμα δεν τις έχουν πάρει πίσω, με την κυβέρνηση να ζητάει από τους πολίτες να εμβολιαστούν όλοι εάν θέλουν να πάρουν πίσω τα κατοχυρωμένα δικαιώματα τους. Ζωή με πιστοποιητικά εμβολιασμού και βιοέλεγχο, για τον κορωνοϊό, αλλά και για την κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα μια πρωτοφανής ενεργειακή εξάρτυση, καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να σταματήσει κάθε μορφής κλασσικής μορφής ενέργειας και να δημιουργήσει αιολικά πάρκα.

Όπως είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλης Λύκος «οδηγούμαστε σε απόλυτη ενεργειακή εξάρτηση και φτώχια». 

Πράγματι ο ιός υπάρχει, το ίδιο και η ρύπανση του περιβάλλοντος, όμως όσον αφορά το τελευταίο δεν είναι κάτι που ανακαλύφθηκε φέτος, αλλά υπάρχει πολλά χρόνια. Αυτό όμως που ανακαλύφθηκε το τελευταίο δίχρονο είναι η «πανδημία του φόβου», η πανδημία του να παραχωρεί τις ελευθερίες σου στις κυβερνήσεις για να μείνεις ασφαλής. 


https://www.pronews.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply