Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ;
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.com.

Εκ μέρους της Ρωμαίικης Συνείδησης-Αφύπνισης Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου, ευρύτερου Δήμου Χαλκηδόνας, από το ημέτερο τοπικό μας blog ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com θα θέλαμε να εκφράσουμε βαθύτατα την λύπη μας και τον αποτροπιασμό μας εν πολλοίς, για όλα αυτά τα τραγικά και θλιβερά, πάρα πολύ δυσάρεστα και στενάχωρα γεγονότα, που συμβαίνουν και διαδραματίζονται στην χώρα μας την Ελλάδα. Εν πρώτης των θερμών μας συλλυπητηρίων, για τους αδικοχαμένος Έλληνες αδερφούς μας, άγνωστος μέχρι στιγμής ο αριθμός τους, που κάηκαν εν ώρα καθήκοντος παρακαλώ, μέσα στις στάχτες της φλόγας, της πυρακτωμένης φωτιάς, δια της πυρκαγιάς, είτε στην Εύβοια, είτε στην Βαρυμπόμπη της Αττικής, είτε στην Πελοπόννησο και την ευρύτερη περιοχή της. Εν προκειμένω ώστε να καταφέρουν, εν μέρει να την περιορίσουν, ανακόπτοντας το επιμέρους κακό, όσο γίνεται φυσικά, με τα λιγοστά μέσα που διέθεταν, από τις αναρίθμητες εστίες, τις καμένες των πυρκαγιών των φωτιών, που καίνε τα δάση μας ανεξέλεγκτα. Εν συνεχεία και εμφανίζονται, ξεφυτρώνοντας εναργώς, σαν τα μανιτάρια, της σύγχρονης λερναίας Ύδρας, του υπονομευτικού δούρειου ίππου, σβήνοντας το ένα. Εν αντιθέσει και ξεφυτρώνουν ως δια μαγείας, άλλα δέκα επιπρόσθετα, μάλλον και από εσκεμμένους εμπρησμούς, δόλιων αλλότριων σκοπών τους. Παράλληλα θέλουμε να συλλυπηθούμε εγκαρδίως ολοψύχως, και όλους αυτούς τους χιλιάδες συμπατριώτες μας, που έχασαν εν μία νυκτί, τις οικείες των σπιτιών περιουσιών τους, που με τόσο κόπο κατάφεραν να αποκτήσουν. Ενώ μετέπειτα θέλοντας και μη, να προβληματιστούμε και να στεναχωρηθούμε εν πολλοίς, για τα αναρίθμητα καμένα ζωάκια της φύσης, καθώς έχασαν και στερήθηκαν και αυτά, το φυσικό τους περιβάλλον, με ότι αυτό δυσάρεστο συνεπάγεται αλγεινώς. Διότι η μητέρα Φύση, επειδή απλόχερα μας την παρέδωσε όλα τα κάλλη της, ο Τριαδικός και Τρισυπόστατος, Αδιαίρετος και Ομοούσιος, Σταυρικός Αναστάσιμος Θεός της Αγάπης, θα μας εκδικηθεί θέλοντας και μη εν δυνάμει, αφού δεν καταφέρνουμε ως πολύ κατώτεροι του αναμενόμενου που είμαστε ως γνωστόν, τους πνεύμονες της Ανθρώπινης ζωής μας, να τους περιφρουρήσουμε και εν γένει να τους προστατέψουμε.

 

Εν τω μεταξύ σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει αυτομάτως, να θεωρείται πλέον σύμπτωση, και θεωρείται θέλοντας και μη, ένας άγραφος κανόνας, του άτυπου δικαίου. Επειδή κάθε καλοκαίρι, μηδενός εξαιρουμένου, δίχως καθόλου εξαιρέσεις στον εκάστοτε κανόνα, γινόμαστε τραγικοί μάρτυρες, των ιδίων αποκρουστικών στιγμών, των σκηνών εν πολλοίς. Ως εκ τούτου τέτοιες ημέρες πάντοτε, η Ελλάδα καίγεται ως παρανάλωμα του πυρός, ανεξέλεγκτα και συνάμα αναξιοπρεπώς, για τα εκάστοτε πολυποίκιλα ιδιοτελώς συμφέροντα. Απεναντίας και όμως, καμία απολύτως Προνοητική-Διορατική ενόραση, δεν υπάρχει, μέσω της Πολιτικής Εκλεγμένης Αρχής, της Προστασίας δια της Πρόνοιας, της Πολιτικής βουλήσεως. Διότι δεν μεριμνά ως οφείλει άλλωστε, εκ των προτέρων, για να περιορίσει και συνάμα περισώσει, αποκόπτοντας το ανεξέλεγκτο κακό. Επομένως τα ίδια εναργώς θλιβερά περιστατικά των φαινομένων διαδραματίζονται, των συμβάντων, συμβαίνουν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Αφενός μεν, όσο οι ψηφοφόροι της δημοκρατικής πλειοψηφίας, δεν θα κατανοήσουν το μέγιστο αγαθό τους, λόγω σαφώς πάρα πολύ ασφυκτικά, περιορισμένης συντηρητικής ανεπάρκειας, δια της πολιτικής διορατικής βουλήσεως. Αφετέρου δε, ότι πρέπει να πάψουν να εισέρχονται στις δημοκρατικές κάλπες, με γνώμονα την ιδιοτέλεια τους και την ατομική προσωπική εγωκεντρική παρτίδα του εγώ, και όχι την συλλογική γενική Πατρίδα του εμείς. Εκ νέου πλέον αφού συνηθίσαμε αναξιοπρεπώς, να καιγόμαστε με ενάργεια κινήσεων δυστυχώς, σαν την απόμακρη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, στην προκυμαία της Σμύρνης, κάθε καλοκαίρι. Όπως επίσης και κάθε χειμώνα, να πνιγόμαστε στα βαλτώδη νερά της λάσπης, των ορμητικών χειμάρρων, καθώς σαφώς θεωρείται, σκόπιμη μεροληπτική υποτονική αδιαφορία, της αδράνειας από την Κυβέρνηση, για τον πέριξ πλησίον και εν γένει για την Πατρίδα μας την Ελλάδα. Εν κατακλείδι και όλη η Ελλάδα να καεί, από την μία άκρη της, μέχρι την άλλη, σωτηρία δεν υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, να το ξέρετε. Εν δυνάμει πάλι τα ίδια κομματικά πολυποίκιλα, των ακανθώδη αγκυλώσεων, δια των σκοπιμοτήτων βαριδίων τους, καθεστωτικά συστημικά κατεστημένα, οικογενειακά συμφεροντολογικά, τζάκια των Μητσοτάκηδων. Δια μέσω της καπιταλιστικής ΝΔ και τον κάθε Μητσοτάκηδων, θα ψηφίσετε, για να σας σβήνουν τις φωτιές ή τον εντελώς αδιάφορο, λαϊκιστή καιροσκόπο, εθνομηδενιστή ακροαριστερό Τσίπρα, με ότι αυτό συνεπάγεται αλγεινώς, βλέπε το Μάτι της Αττικής, με τους 103 νεκρούς, το Καλοκαίρι του 2018.

 

Όσον αφορά τον υποτιθέμενο και προκλητικά προβεβλημένο Πατριωτικό χώρο, σαφώς της ξεκάθαρης πατριδοκαπηλίας τους, μέσω της προφανής τους, στείρας και άγονης θρησκοληψίας. Εν μέρει περιφρουρώντας μόνο, την πολιτική τους υστεροφημία, μπορείς να τους εντοπίσεις μόνο στα χαρτιά, εκεί υπάρχουν, των κούφιων και ανέξοδων λόγων, δια του θεαθήναι των στείρων και άγονων εντυπώσεων τοις πάσι. Εν αντιθέσει και όχι των έμπρακτων χειροπιαστών πράξεων, των λύσεων εν πολλοίς, καθώς αυτός ο υποτιθέμενος πολιτικός χώρος, πάντοτε τον ακούμε, ότι κάποια μέρα θα συσταθεί, αλλά συνεχώς αενάως, βρίσκεται στην δήθεν προετοιμασία του αγώνα της αφετηριακής εκκινήσεως, και ποτέ των ποτών, δεν επεμβαίνει άμεσα και ακαριαία, στην στίβο της σωτήριας χειροπιαστής μάχης. Επομένως βρίσκεται στενά περιορισμένα, έγκλειστος στην ουτοπία των ψευδαισθήσεων τους, στα απόμακρα γραφεία του. Εν προκειμένω των σαφώς εγωκεντρικών, προσωποπαγών κομμάτων, με τις αναρίθμητες παραφυάδες τους, να φυτρώνουν πολλαπλώς, όπως τα μανιτάρια, των πολυποίκιλων Προέδρων Κομμάτων, με την λογική ή εγώ Πρόεδρος- Στρατηγός ή κανείς και τίποτα. Καθώς κανείς τους, κατά την νοσηρή τους φαντασία βεβαίως, δεν αποδέχεται να μετατραπεί, ως στρατιώτης και εν γένει ως υπηρέτης της Ελλάδας, μη δεχόμενοι όχι απλώς να συνεργαστούν, ο ένας με τον άλλον αναμεταξύ τους, πράττοντας το ρητό, η Ισχύς εν τη Ενώσει. Διότι όλοι μαζί, για το υποτιθέμενο καλό, της Πατρίδας της Ελλάδος αγωνιούνε, δια μέσω της Ορθόδοξης Πατερικής Πίστεως, της ταυτότητας μας και όχι της τεχνοκρατικής στείρας και άγονης γραφειοκρατίας, δια της οικονομίας των συμφερόντων, αλλά ούτε και να κοιταχτούν στα μάτια δεν αποδέχονται. Ως εκ τούτου όλοι ζείτε στον δικό σας κόσμο, της ουτοπικής ψευδαίσθητης νιρβάνας, εν αντιθέσει και μόνο όταν οι φλόγες της φωτιάς, πλησιάσουν την αυλή του σπιτιού σας ή του το χωραφιού σας, καίγοντας το πολυτελέστατο αυτοκίνητο σας, τότε και μόνο τότε, εξαγριώνεστε πολλαπλώς, αναζητώντας εναγωνίως, ένα Σοβαρό Κράτος Μέριμνας και Προστασίας, για να τους περιφρουρήσει. Εν τέλει όμως, αυτοί οι ψηφοφόροι, την ώρα της κάλπης και εν γένει της ψήφου, άρα την ώρα που πονάει τον εκάστοτε καριερίστα πολιτικό, ψήφισαν εντελώς ανεύθυνα και υποτονικά αδιάφορα εν πολλοίς, δίνοντας σαφώς την δυνατότητα, στον κάθε τυχάρπαστο πολιτικάντη, να πλουτίσει περαιτέρω, μέσω του πιο επικερδούς και προσοδοφόρου, ασφαλούς επαγγέλματος καριέρας, που θα πει Πολιτική.

 

Εν ολίγοις όλοι αυτοί, που μας κυβερνάν και μας κυβέρνησαν διαχρονικώς, δεν εισήλθαν στο επάγγελμα, της καριέρας του Πολιτικού, για να σας σβήνουν τις φωτιές, από τα σπίτια σας και από τις περιουσίες σας, και εν γένει από τα δάση σας, αλλά εισήλθαν ξεκάθαρα, για να πλουτίσουν ξεκούραστα, μία ώρα γρηγορότερα και αρχύτερα. Εν μέρει και όσο γίνεται, να μην τους ενοχλείτε διόλου, καθώς για αυτούς τους καλοβολεμένους πολιτικούς ταγούς, της νοοτροπίας, του αδιάφορου δημοσίου υπαλλήλου, των ηγητόρων, όλο το καλοκαίρι, θεωρείται των ανέμελων διακοπών. Επομένως τους ενοχλείτε, εάν το καταλάβατε, στην ξεκούραση της ραστώνης της ησυχίας τους, διότι όλοι αυτοί, όλους εμάς μας βλέπουν, σαφώς ως ανθρώπους κατωτέρων επιθυμιών, μειωμένης αντιλήψεως, εν γένει πολίτες γ κατηγορίας, και σαφώς μας υποτιμούν κατάφορα την νοημοσύνη μας. Εμείς ως Ρωμαίικη Συνείδηση Αφύπνιση Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου ευρύτερου Δήμου Χαλκηδόνας, από το ημέτερο τοπικό μας blog tamystikatoubaltou.blogspot.com. Ως εκ τούτου στο δικό μου προσωπικό facebook, ως Βαλκανίδης Δήμος, πάντοτε στα Ελληνικά και με φωτογραφία τον ήρωα και Πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνος, τον Γερμανό Καραβαγγέλη 1866-1935, με επιπρόσθετη φωτογραφία στο εξώφυλλο, το Κοντάρι της Μεγαλόσωμης Σημαίας που ανορθώσαμε, έναντι του Κεντρικού διαδημοτικού Κολυμβητηρίου των Κουφαλίων και της Χαλκηδόνας, του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων, με σήμα στην μέση το Τ-φύλακες Τάφου. Σας ανεβάσαμε προ πολλού, ενημερωτικό video, στις 4 Ιουλίου του 2021, ομιλίας διάρκειας 45 ολόκληρων λεπτών της ώρας, μέσα στον καυτό καλοκαιρινό καύσωνα, με 40 βαθμούς υπό σκιά. Παρόλο που κάποιοι ένστολοι, μας απέτρεπαν να προβούμε, σε αυτές τις αποκαλύψεις των διαπιστώσεων, με φόντο έναν Ταπεινό και ξύλινο Σταυρό, και σας αναφέρουμε, ότι ο Δήμος Χαλκηδόνας και στον τομέα της πυροπροστασίας, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς, βρίσκεται στην κυριολεξία και χωρίς υπερβολές, στον υποτονικό αδιάφορο, αυτόματο πιλότο. Καθώς καμία απολύτως, σοβαρή μέριμνα προστασίας και προνοητικής προεργασίας, δια της προετοιμασίας, δεν υπάρχει στον Δήμο μας. Διότι οι Εθελοντές Πυροσβέστες των Κουφαλίων, τις Πρωινές ώρες, από την Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη, από τις 6 το πρωί, μέχρι τις 2 το Μεσημέρι, δεν υπάρχουν λόγω έλλειψης προσωπικού, ώστε να επανδρώσουν το σώμα. Άρα την μισή εβδομάδα, τις τέσσερις από τις εφτά ημέρες, δεν υπάρχουν στην απλή καθομιλουμένη και βρισκόμαστε και πάλι όπως και πριν, δύο χρόνια πίσω, που δεν είχαν συσταθεί. Εν ταύτα στην καλύτερη περίπτωση της ώρας, στο έλεος της φωτιάς και της πυρκαγιάς, για 45 ολόκληρα συναπτά αγωνιώδης τρομοκρατικά λεπτά, μέχρι να καταφθάσει, το σωτήριο επίσημο Πυροσβεστικό όχημα, από τα Γιαννιτσά, των 25κμ, με ότι αυτό συνεπάγεται δυστυχώς, για την περιουσία του εκάστοτε σπιτονοικοκύρη.

 

Υστερόγραφο όσον αφορά τον μοναδικό μας πνεύμονα πρασίνου, του αλσυλλίου, δια της ευχάριστής αναψυχής, που βρίσκεται πέριξ του τοπικού μας Γυναικείου Ιερού Ησυχαστηρίου, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά των Κουφαλίων, της επίσημης έδρας του Δήμου Χαλκηδόνας, εκεί στην κυριολεξία και δίχως υπερβολές, όπως επίσης και στο παρακείμενο εγκαταλειμμένο δασάκι της Χαλκηδόνας, δεν υπάρχει καμία απολύτως, μέριμνα προστατευτική, δια της Απαραίτητης Πρόνοιας. Διότι όλα τα έχουν αφήσει ανεξέλεγκτα, οι διαχρονικοί τοπικοί κυβερνώντες, των ανώτερων Δημαρχιακών αρχών, στο έλεος του Θεού και της ανάλγητης αναρχίας του υποκόσμου, δια της υποτονικής τους αδιαφορίας εν πολλοίς. Καθώς και να τα διασχίσεις και μόνο, είναι επικίνδυνα, ώστε να μην πέσει απότομα, κανένα δέντρο σάπιο ως είθισται, από τα αναρίθμητα που κείτονται στο έδαφος της γης, επάνω στο κεφάλι του εκάστοτε ανυποψίαστου επισκέπτη. Την σήμερον οι ελάχιστοι εναπομείναντες, φιλότιμοι τοπικοί εθελοντές Πυροσβέστες των Κουφαλίων, που δεν αριθμούν ούτε τους 15 εις τον αριθμό, και σαφώς δεν επαρκούν για να καλύψουν, και εν γένει να επανδρώσουν εν πολλοίς, επί απαραιτήτου 24ώρου βάσεως, των τριών βαρδιών, τις ανάγκες του τόπου μας, υπολειτουργούν, με ένα παμπάλαιο όχημα, χρονολογίας από το 1970, του μισού αιώνας, της εποχής του Βιετνάμ. Επιπροσθέτως διότι στάζει από όλες τις πλευρές της αμάξης και συνέχεια θέλοντας και μη, λόγω βλάβης, ενώ βρίσκεται στο απαραίτητο περιποιητικό συνεργείο. Παράλληλα υπάρχει και ένα διαθέσιμο φορτηγάκι, της κακιάς ώρας και αυτό, χρονολογίας περισσοτέρων της 15ετίας, πολλών χρόνων, σαν αυτά που πηγαίνουν στις λαϊκές αγορές, και τοποθέτησαν ένα σαφώς περιορισμένο λάστιχο, μίας κουλούρας, πίσω στην καρότσα, με ένα περιορισμένο βυτίο νερού, για να καλύψει εν μέρει, κάπως τις ανάγκες του τόπου μας των Κουφαλίων και της εν γένει ευρύτερης περιοχής μας. Επομένως με αυτά, τα όχι απλώς λιγοστά, αλλά υποτονικά ελάχιστα αδιάφορα μέσα, των εργαλείων, ο σημερινός Δήμος Χαλκηδόνας, του Κυρίου Δημάρχου Σταύρου Αναγνωστόπουλου, υποτίθεται πως θα καλύψει επαρκώς, τις πολλαπλές ανάγκες της περιοχής μας, την περίοδο της καλοκαιρινής πυροπροστασίας. Εμείς ως Ρωμαίικη Συνείδηση Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας, σε περίπτωση που αναλάβουμε τα ηνία του Δήμου Χαλκηδόνας, κατευθείαν θα αγοράσουμε ως πρώτιστο μέλημα μας, τρία καινούργια πολυτελέστατα Οχήματα Πυρόσβεσης, κατάσβεσης, της τάξεως το καθένα των 60.000 ευρώ, και θα βρίσκονται στους εθελοντικούς Σταθμούς Πυρόσβεσης, των Κουφαλίων, της Γέφυρας και του Αγίου Αθανασίου, εν δυνάμει που θα δημιουργηθούν και θα συσταθούν. Εν συνεχεία και τρία φορτηγάκια ολοκαίνουργια τελευταίας τεχνολογίας, στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου, στις κεντρικές πλατείες. Ενώ και αυτό το λιγοστό υπάρχον, το προπολεμικό παμπάλαιο όχημα, της πυρόσβεσης, συν και το φορτηγάκι, που υπάρχει την σήμερον, σαφώς και αυτά θα το εκμεταλλευτούμε, μέσω της απαραίτητης συντηρήσεως. Εν νέου βρισκόμενο 24 ώρες το 24ώρο, εσωτερικώς στα χίλια πευκάκια των Κουφαλίων, τον Μοναδικό μας Πνεύμονα Πρασίνου και αναψυχής, φυσικά με την απαραίτητη προεργασία της προετοιμασίας, δια της Μέριμνας και της Πρόνοιας, της Προστασίας, των απαραίτητων δρόμων που θα ανοιχθούν, μέσω των Πυροσβεστικών Κρουνών.

 

Πέτα την ανθρωπιά σου και από τον αφέντη πιάσου και όταν σε φτύσει αυτός να κάθεσαι σκυφτός και θα έχεις τα πρωτεία στην σάπια πολιτεία-κοινωνία.

Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις πάρτην ο ίδιος εάν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις.

Θεριά οι άνθρωποι το φως δεν το σηκώνουν, χίλιες φορές να γεννηθείς τόσες θα σε Σταυρώνουν. Κώστας Βάρναλής.

Μην κάνετε παρέα με λύκους, θα σας μάθουν να ουρλιάζετε, να κάνετε παρέα με αετούς, να σας μάθουν να πετάτε.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.com    

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply