Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » Know your Customer: ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Know your Customer: φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα εποχή

Τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού υπηρεσιών που θα προσφέρει η εφαρμογή Know your Customer παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

·     Μέσω του Know your Customer οι πολίτες θα μπορούν να επικαιροποιήσουν στοιχεία που χρειάζεται η τράπεζά τους μέσω των μητρώων του Δημοσίου, δίχως να απαιτείται να πάνε σε υποκατάστημα, να καταθέσουν οποιοδήποτε έγχαρτο πιστοποιητικό, ή να υποβληθούν σε κάποια γραφειοκρατική διαδικασία. Η ενημέρωση γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, εξαλείφοντας άκοπα την ταλαιπωρία που ενέχει η τακτική επικαιροποίηση στοιχείων.

·     Κατά την έναρξη της παρουσίασης ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

o Η νέα διαδικασία όχι απλά καταργεί τη γραφειοκρατία, αλλά προστατεύει ακόμα πιο αποτελεσματικά τα προσωπικά μας δεδομένα.

o Η δράση αυτή ωστόσο, έχει και ένα έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς απλοποιεί το άνοιγμα και τη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών, διευκολύνοντας τους πάντες. Τους απλούς καταθέτες, τους επιχειρηματίες, αλλά φυσικά κάνοντας πιο απλή, πιο εύκολη και τη δουλειά των υπαλλήλων των τραπεζών.

o Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα από τα πολλά τα οποία έγιναν μέσα στην πανδημία, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα εποχή.

o Και όπως δείχνει εξάλλου και η εμπειρία του gov.gr, το οποίο πριν από λίγο συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής, αλλά όπως απέδειξε και η άρτια ψηφιακή οργάνωση των εμβολιασμώνη τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχος του πολίτη και της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και μέσο ανάπτυξης της οικονομίας.

Η δράση αυτή θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα και σε άλλες δραστηριότητες στις οποίες οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν παρόμοια στοιχεία, όπως πάροχοι τηλεπικοινωνίας και ασφαλιστικοί φορείς.

 

Οι νεότεροι άνθρωποι δίνουν το παράδειγμα

Πηγαίνουν καλύτερα τα πράγματα. Υπάρχει μια σταθεροποίηση στην επιδημιολογική εικόνα. Όμως αυτή η ισορροπία είναι πάντα εύθραυστη, οπότε θα πρέπει όλοι να μην εφησυχάζουμε και να είμαστε πολύ προσεχτικοί.

·     Πηγαίνει πολύ καλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα και επιταχύνουμεΞεπεράσαμε  τους 100.000 εμβολιασμούς σε μια μέρα. Και  θα κρατηθεί σ’ αυτά τα επίπεδα, περίπου για όλο τον Μάιο.

·     Ανοίξαμε πολλές ηλικιακές ομάδες, όλη την κατηγορία από 30 έως 49 ετών, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, και υπάρχει μεγάλη προσέλευση.

·     Οι νεότεροι άνθρωποι των παραγωγικών ηλικιών δίνουν το παράδειγμα που προφανώς πρέπει ν’ ακολουθήσουν και οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες των 60 άνω, που ενδεχομένως, να ήταν διστακτικές στην αρχή. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ανεβαίνει και σε αυτούς η συμμετοχή και στην πρώτη δόση και στα προγραμματισμένα ραντεβού. Εντός του Μαΐου, με βάση αυτά τα στοιχεία, στους 60 άνω, το 70% θα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

 

Ο στόχος είναι ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείσει

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και την κόπωση. Προχωράμε σε προσεκτικά ανοίγματα. Είναι καλύτερα τα πράγματα, υπάρχει αισιοδοξία, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

·     Το sms μας θυμίζει ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και  να είμαστε προσεκτικοί. Αυτή τη στιγμή έχει και πρακτική χρήση,  το άλλο sms, το 13032, για τις επισκέψεις στα καταστήματα του λιανεμπορίου. Προφανώς, θα αξιολογηθεί εκ νέου με το άνοιγμα των υπερτοπικών  μετακινήσεων. Θα αξιολογηθούν και τα στοιχεία από τα διάφορα ανοίγματα, την επόμενη εβδομάδα.

·     Είναι στο χέρι όλων μας να προχωρήσουμε με τα εργαλεία που έχουμε. Με τον καιρό που ανοίγει και προσφέρει τη δυνατότητα για δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, αλλά και με το εμβολιασμό που είναι η θωράκιση απέναντι στον ιό.  Ο στόχος είναι ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείσει και να μπούμε σε μία νέα κανονικότητα και σε ένα διαφορετικό Καλοκαίρι, που, προφανώς, θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό. Αυτό εξαρτάται απ’ όλους μας. 

·     Δόθηκε ένας οδικός χάρτης μέχρι τις 15 Μαΐου. Υπάρχει σχέδιο για όλες τις δραστηριότητες, σταδιακά και σε φάσεις. Θα πρέπει, ωστόσο να δούμε τη δραστηριότητα από τα ανοίγματα που είχαμε, τις μετακινήσεις και το άνοιγμα της εστίασης και να προχωρήσουμε.

·     Χρονοδιαγράμματα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες υπάρχουν και θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Πάντα αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία και πάντα υπό την αίρεση κάποιας έξαρσης, την οποία προφανώς όλοι απευχόμαστε.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί ένα νομοσχέδιο, τις λεπτομέρειες του οποίου δεν έχει διαβάσει

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά δεν έχει τεθεί ακόμη σε διαβούλευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση, του οποίου τις λεπτομέρειες δεν έχει διαβάσει.

·     Διαστρεβλώνει τα πράγματα, υποστηρίζοντας ότι η Κυβέρνηση καταργεί το οκτάωρο και καθιερώνει δεκάωρο εργασίας. Το οκτάωρο κατοχυρώνεται  σε ειδικό άρθρο  του  νομοσχεδίου. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι μία ρύθμιση που ισχύει εδώ και 30 χρόνια. Και προφανώς είναι στο χέρι του εργαζόμενου -και μόνο με δική του συμφωνία- να κάνει χρήση, εφόσον θέλει να δουλέψει κάποιες ημέρες περισσότερο για να πάρει άδεια κάποιες άλλες ημέρες.

·     Είναι ένα νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, που δεν κλείνει τα μάτια στις εξελίξεις. Εξελίξεις καταιγιστικές στην αγορά εργασίας, με ψηφιακές πλατφόρμες, με την τηλεργασία.

o Προστατεύει το οκτάωρο και το πενθήμερο της εργασίας και με σύγχρονες μεθόδους της τεχνολογίας, όπως είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Θα συνιστούσα ψυχραιμία. Και προφανώς να διαβαστεί και να συζητηθεί το νομοσχέδιο, όταν τεθεί σε διαβούλευση Να μην διαστρεβλώνουμε, να μην δημιουργούμε fake news, πριν καν παρουσιαστεί.

o Έχει πολλές ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, υπέρ των γυναικών. Θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας και ακολουθεί  βέλτιστες πρακτικές ευρωπαϊκών χωρών, που αφορούν και στην ισορροπία επαγγελματικής και  προσωπικής και οικογενειακής ζωής.  


 

 

 


--

Νέα Δημοκρατία, Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας stratigikos@nd.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply