Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΠΩΣ Η «ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


 

Παραμένουν χαμηλά τα ποσοστά των εμβολιασμένων πολιτών

Σε μέγα φιάσκο εξελίσσεται μέρα με τη μέρα το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς παρά το κυβερνητικό αφήγημα η αποδοχή του εμβολίου παραμένει σε χαμηλά ποσοστά. 

Χαρακτηριστικό είναι πως από τις 28 Απριλίου μέχρι και χθες 10 Μαΐου, όταν και έδωσε ξανά στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τους εμβολιασμένους ανά ηλικιακή ομάδα ο Μάριο Θεμιστοκλέους, η αποδοχή έχει αυξηθεί ελάχιστα. 

Στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες η εμβολιαστική κάλυψη έχει αυξηθεί κατά 1-2%, μόνο στους 65-69 ετών αυξήθηκε κατά 7%, παρόλα αυτά αναφερόμαστε στην ηλικία στην οποία έχει εμβολιαστεί μόλις το 42% του πληθυσμού! Δεν αναφερόμαστε στην αύξηση στις μικρότερες ηλικίες γιατί δεν είχαν ξεκινήσει τότε οι εμβολιασμοί.

Μάλιστα και στις μικρότερες ηλικίες η εμβολιαστική κάλυψη είναι ελάχιστη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι 45-49 ετών που έχουν εμβολιαστεί κατά 11% και έχουν κλεισμένα ραντεβού κατά 50%. Όλα αυτό να σημειώσουμε ενώ τις προηγούμενες ημέρες έγραφαν για ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα και εκατοντάδες χιλιάδες κλεισμένα ραντεβού. 

Προφανώς το ποσοστό των εμβολιασμένων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα αυξηθεί, όμως δύσκολα θα ξεπεράσει τα χαμηλά ποσοστά των μεγαλύτερων ηλικιών. 

Ειδικότερα, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες ο κ. Θεμιστοκλέους, έχουν ως εξής:

-Οι πολίτες 85 και άνω έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 63% και με κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 68%

-Οι πολίτες 80-84 χρόνων έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 64% και με τα ραντεβού φτάνουν στο 69%

-Οι πολίτες 75-79 χρόνων έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 73% και με τα ραντεβού φτάνουν στο 80%

-Οι πολίτες 70-74 χρόνων έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 59% και με τα ραντεβού φτάνουν στο 75%

-Οι πολίτες 65-69 χρόνων έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 42% και με τα ραντεβού φτάνουν στο 75%

-Οι πολίτες 60-64 χρόνων έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 54% και με τα κλεισμένα ραντεβού φτάνουν στο 68%

-Οι πολίτες 55-59 χρόνων έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 23% και με κλεισμένα ραντεβού φτάνουν στο 62%

-Οι πολίτες 50-54 χρόνων έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 17% και με κλεισμένα ραντεβού φτάνουν στο 57%

-Οι πολίτες 45-49 χρόνων έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 11% και με κλεισμένα ραντεβού φτάνουν στο 50%

(Θυμηθείτε εδώ τα ποσοστά που είχαν ανακοινωθεί στα τέλη του Απριλίου)

Και αυτά ενώ ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι εμβολιασμοί για τους 18-30 ετών, μία ηλικία που αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» για την κυβέρνηση, καθώς αντίθετα με τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας οι νέοι δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό, κάτι που θα τους απωθήσει από το να εμβολιαστούν.

Παράλληλα τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης και των κυβερνητικών επιλογών είναι πολύ χαμηλά σε αυτές τις ηλικίες. Δεν είναι διόλου απίθανο να οδηγηθεί σε Βατερλώ ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας. 

Άλλωστε και γι' αυτό έχουν ενταθεί οι φωνές που αναφέρονται σε «προνόμια» σε εμβολιασμένους, ενώ ψιθυρίζεται ακόμα και τα περί υποχρεωτικότητας σε κάποιες κατηγορίες πληθυσμού, με τους υγειονομικούς να είναι αυτοί που είναι αρκετά πιθανό να ισχύσει. Το είχε προαναγγείλει και ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε πει πως θα το εξετάσουμε από Σεπτέμβριο.

Τα ποσοστά στους υγειονομικούς 

Το ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 82% και στα ιδιωτικά στο 88%.

Το νοσηλευτικό προσωπικό στο ΕΣΥ είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 63% και στα ιδιωτικά στο 62%. Το λοιπό προσωπικό στο ΕΣΥ είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 60% και στα ιδιωτικά στο 63%.

Ποσοστά που δεν είναι ιδιαιτέρως υψηλά, καθώς οι υγειονομικοί είναι οι πρώτοι που μπήκαν στη λίστα και πρόκειται για μία ομάδα πληθυσμού που έρχεται σχεδόν καθημερινά σε επαφή με ασθενείς κτλ. 

Η ειδική αναφορά του Θεμοστοκλέους στους 75αρηδες

Οι 75-79 ετών είναι η μοναδική ηλικιακή ομάδα που έχει ξεπεράσει το «μαγικό» 70% το οποίο χρειάζεται για να αποκτήσουμε ανοσία, σύμφωνα με τους «ειδικούς». Συγκεκριμένα με τουλάχιστον μία δόση έχουν εμβολιαστεί το 73% του πληθυσμού αυτής της ομάδας με τον Θεμιστοκλέους να δίνει τα... συγχαρητήρια του. 

«Είναι η καλύτερη ηλικιακή ομάδα από πλευράς συμμετοχής, το 73% έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 80% εάν συμπεριλάβουμε και τα ραντεβού», είπε ο Μ.Θεμιστοκλέους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιθέτως τα ποσοστά τους άνω των 80 είναι αρκετά χαμηλά, κάτι που και προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να βρει τρόπους για να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.







https://www.pronews.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply