Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » 2 ΤΡΙΩΡΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Στα πλαίσια εφαρμογής της ολοκληρωμένης παρέμβασης για την μετάβαση στο γυμνάσιο - βασισμένη στη φιλοσοφία των ομότιμων, υλοποιήθηκαν 2 τρίωρα βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς που συμμετέχουν στην παρέμβαση. 

Η φετινή παρέμβαση είναι συνέχεια αυτής που υλοποιήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά στα ίδια τμήματα, με θέμα την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς.

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 από τα στελέχη πρόληψης, ψυχολόγους κα Ευφροσύνη Γεωργακοπούλου και κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς στο χώρο του σχολείου εντός του ωρολογίου προγράμματος.

Συνολικά συμμετείχαν 35 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί. Στόχος των εργαστηρίων ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές και να κατανοήσουν τους στόχους του προγράμματος και να συζητήσουμε για την έννοια της μετάβασης και για τα θέματα που θα δουλέψουμε τη φετινή σχολική χρονιά. 


Το εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές είναι το "Γυμνάσιο ερχόμαστε: η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο", το οποίο έχει δημιουργηθεί από τα Κέντρα Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου και Δήμων Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για τους γονείς των μαθητών με θέματα σχετικά με τη διαχείριση των αλλαγών και των συναισθημάτων τόσο στην εφηβική όσο και στην ενήλικη ζωή.

Στα σχόλιά τους τα παιδιά εκφράστηκαν με χαρά και ενθουσιασμό για τη συνέχεια της συνεργασίας και τη φετινή σχολική χρονιά με το ΝΗΡΕΑ, για το θέμα της μετάβασης στο γυμνάσιο και ανέφεραν ότι πέρασαν καλά και ότι νιώθουν περιέργεια και έκπληξη για τη συνέχεια.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply