Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » «Πρασινο φως» στο τεστ για Συνδρομο Down
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Ελπίδες από νέα μέθοδο που βρήκε Κύπριος καθηγητής
Τον δρόμο για τα νοσοκομεία και τα διαγνωστικά κέντρα παίρνει το αιματολογικό τεστ για τον εντοπισμό του Συνδρόμου Down, το οποίο δημιούργησε ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον κυπριακής καταγωγής καθηγητή του King's College του Λονδίνου, Κύπρο Νικολαΐδη.
Η εξέταση αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στον προγεννητικό έλεγχο, καθώς πρόκειται για απλή, μη επεμβατική διαγνωστική μέθοδο, που διακρίνεται για την υψηλή ακρίβειά της. Θα δώσει, δε, τη δυνατότητα να αποφευχθούν επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η αμνιοπαρακέντηση, στην οποία υπάρχει κίνδυνος αποβολής.
Οι κλινικές μελέτες, κατά τις οποίες η αποτελεσματικότητα της αιματολογικής εξέτασης δοκιμάστηκε σε ευρύ δείγμα εγκύων, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο και σε αυτές συμμετείχαν 11.692 γυναίκες στα King's College Hospital του Λονδίνου και Medway Maritime Hospital του Κεντ. Μετά τα θετικά αποτελέσματα, η αρμόδια επιτροπή της Βρετανίας αναμένεται να εκδώσει σύντομα απόφαση με την οποία να προτρέπει τη χρήση του αιματολογικού τεστ ως διαγνωστικής μεθόδου στα νοσοκομεία της χώρας.
Το τεστ βασίζεται στην ανάλυση του εμβρυϊκού DNA που κυκλοφορεί στο αίμα της εγκύου. Από αυτό οι γιατροί μπορούν να εντοπίσουν ενδεχόμενη τρισωμία 21, την ύπαρξη δηλαδή τριών χρωμοσωμάτων 21 αντί για δύο, η οποία ευθύνεται για το Σύνδρομο Down.
Μεγάλη ακρίβεια
Χαρακτηρίζεται από μεγάλη ακρίβεια, καθώς μπορεί να πει σε ποσοστό 99% αν το έμβρυο έχει Σύνδρομο Down, με ελάχιστες λαθεμένες θετικές διαγνώσεις, με αποτέλεσμα να μπορεί να βγαίνει σχεδόν σίγουρο συμπέρασμα ότι το έμβρυο δεν έχει Σύνδρομο Down. Εχει το πλεονέκτημα, σε σχέση με τις διαγνωστικές μεθόδους που εφαρμόζονται μέχρι τώρα, ότι δεν δημιουργεί κινδύνους για την υγεία του εμβρύου.

Η διάγνωση του Συνδρόμου Down σήμερα γίνεται μεταξύ της 11ης και της 13ης εβδομάδας της κύησης. Αρχικά η έγκυος υποβάλλεται σε υπέρηχο και ορμονική ανάλυση του αίματός της. Αν τα αποτελέσματα δείξουν αυξημένο κίνδυνο, ακολουθεί αμνιοπαρακέντηση, η οποία όμως -ως επεμβατική μέθοδος- ενέχει τον κίνδυνο αποβολής.
ΠΗΓΗ: dimokratianews.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply