Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΒΕΡΓΙΔΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


«Ενενήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται, σήμερα, από  τη Μικρασιατική καταστροφή, τη μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη το έθνος μας στην ιστορία του, την ημέρα που γράφτηκε η ματωμένη αυτή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας μας.

        Οι διηγήσεις των Ελλήνων που έζησαν την καταστροφή είναι συγκλονιστικές. Αμέτρητες αυθεντικές μαρτυρίες, παραμένουν ζωντανές για να μας υπενθυμίζουν το θλιβερό ορόσημο του Σεπτεμβρίου του 1922: Ένα έγκλημα που παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και ως τέτοιο πλήττει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

        Είναι χρέος μας να τιμούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που σφαγιάστηκαν, αφανίστηκαν και εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, με τον πλέον βάρβαρο τρόπο.

        Η ιστορική μνήμη είναι ζωντανή, όχι μόνο για να μας θυμίζει, αλλά και για να μας καθοδηγεί.  Είναι ημέρα όχι μόνο μνήμης, τιμής και σεβασμού για τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες της Μικράς Ασίας, αλλά και ημέρα διδαχής. Είναι, επίσης, ημέρα χρέους για τη διαφύλαξη της ιστορικής αλήθειας.

        Η Μικρασιατική Καταστροφή δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της πατρίδας μας. Για όσους ζούμε σε πόλεις που δέχθηκαν πρόσφυγες, αποτελεί κομμάτι της τοπικής, αλλά και -σε αρκετές περιπτώσεις- της οικογενειακής μας ιστορίας.

        Είναι χρέος μας να κρατήσουμε τις μνήμες ζωντανές και για τις επόμενες γενιές, υπερασπιζόμενοι έτσι την ανάγκη του ανθρώπου να νοιώθει ασφαλής και να δημιουργεί, αντλώντας έμπνευση και δύναμη από τους προγόνους μας».

 

 

*Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply