Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ (ΑΡΘΡΟ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Σάκης Μουμτζής

 

Αναμφίβολα είναι άχαρη η σύγκριση των εργατοωρών του νυν και του τέως πρωθυπουργού. Ρίχνει τον πήχη της αντιπαράθεσης χαμηλά. Όμως η κυβέρνηση έπρεπε να απαντήσει σε μια πρόκληση, την στιγμή μάλιστα που όλα τα στοιχεία ήταν υπέρ του σημερινού πρωθυπουργού. Δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τους ισχυρισμούς της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» για παρατεταμένες διακοπές του Κυριάκου Μητσοτάκη; Φυσικά και θα μπορούσε, όμως θα άφηνε να κυριαρχήσουν ανακριβή στοιχεία και να δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις για τον πρωθυπουργό.

Το πώς αντιμετωπίζουμε την μικροπρεπή πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε ένα ζήτημα που μας απασχόλησε από το 2016, ευθύς ως οι προσωπικές επιθέσεις κατά του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας αποτελούσαν σταθερή πολιτική πρακτική του στελεχών της τότε κυβέρνησης. Θα πέσουμε στο επίπεδο τους ή θα πορευθούμε με τον σταυρό στο χέρι; Θα απαντάμε στα fake news ή θα τα αφήνουμε να αιωρούνται γιατί είναι τόσο εμφανώς ψευδή; Δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως υπάρχει ένας κόσμος εύπιστος, που εντυπωσιάζεται από την συνωμοσιολογική ανάλυση και την υπερβολή και δεν εξετάζει την αλήθεια των όσων ακούει ή διαβάζει. Και αυτός ο κόσμος έχει οριζόντια διαστρωμάτωση. Τότε, στην αντιμνημονιακή περίοδο, είχε πεισθεί για τις αυτοκτονίες και τα μαγκάλια και δεν εξέταζε τα στατιστικά στοιχεία.

Συνεπώς, ένα σοβαρό κόμμα δεν μπορεί να αφήνει αναπάντητες τις ανακρίβειες, όσο χοντροκομμένες και αν είναι. Δεν θα πρέπει να αφήσει ούτε έναν πολίτη να επηρεαστεί από αυτές.

Εξάλλου, ο πολιτικός αντίπαλος που έχει αναγάγει την χυδαιότητα σε κεντρικό πολιτικό όπλο, θα σκεφτεί πολύ την επόμενη κίνηση του αν γνωρίζει πως θα πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα.

Στο ζήτημα των διακοπών του Κυριάκου Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», γιατί τα στοιχεία που παρέθεσε η κυβέρνηση για τις εργατοώρες του τέως πρωθυπουργού ήταν και πειστικά και συντριπτικά σε βάρος του.

Είναι αυτονόητο πως έχει τεράστια διαφορά να απαντάς με τον ίδιο τρόπο σε μια απρόκλητα χυδαία επίθεση, από το να έχεις αναγάγει την χυδαιότητα σε κεντρική πολιτική συμπεριφορά, όπως έκανε και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο αμυνόμενος μπορεί να μεταχειριστεί όλα τα μέσα για την άμυνα του, πολύ δε περισσότερο αν η απάντηση του είναι ισοδύναμη με το μέγεθος της προσβολής.

Ας γίνει αντιληπτό ότι η Νέα Δημοκρατία δεν παρήγαγε ποτέ τοξικό λόγο ούτε επεδίωξε να διχάσει τους πολίτες. Απ' όσο θυμάμαι τα στελέχη της ουδέποτε ενέπλεξαν στην πολιτική αντιπαράθεση την σύζυγο και τα παιδιά του Α. Τσίπρα. Απεναντίας οι γνωστοί ρυπαρογράφοι της «ΑΥΓΗΣ» ουκ ολίγες φορές ασχολήθηκαν με τρόπο βορβορώδη με την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα μου πείτε αν δεν το έκαναν τι σόι ρυπαρογράφοι θα ήταν! Αλλά μπορεί να αφήσεις αναπάντητα τα όσα υποστηρίζουν;








www.liberal.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply