Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » Ο ΦΙΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: «ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ» (ΠΙΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

Ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Εκκλησίας και κατά της Ορθοδοξίας την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να προσεγγίσει και την εκλογική δεξαμενή των βαθιά θρησκευόμενων χριστιανών

Τι κι αν ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί με αναρτήσεις του να βρεθεί κοντά στην εκλογική δεξαμενή των ορθοδόξων χριστιανών. Ο πρώην υπουργός του έχει άλλες εμμονές. Δεν θέλει ούτε την Ορθοδοξία στο Σύνταγμα, ούτε το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.

Πλέον ο κ. Νίκος Φίλης που παρεμπιπτόντως είναι και ψάλτης, απασφάλισε. Και τι δεν είπε... Μίλησε στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1: «Δεν τολμήσαμε να προχωρήσουμε στον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους... έπρεπε να δώσουμε μάχη να μην αναγράφεται στο Σύνταγμα πως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία» και πρόσθεσε ότι «το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία συνιστά χριστιανική κατήχηση, πρόκειται για κουραφέξαλα».

Κουραφέξαλα δηλαδή το μάθημα των θρησκευτικών. Βέβαια δεν έμεινε μόνο εκεί. Το πήγε παραπέρα. Να μην πληρώνονται από το κράτος οι κληρικοί. Άφησε να εννοηθεί πως «χρειάζεται επανεξέταση η μισθοδοσία των κληρικών από το κράτος διότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε μόνο τους χριστιανούς ιερείς και όχι τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών».

Αναφέρεται στην αποπομπή του από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για "εκκαθαρίσεις", αφήνοντας αιχμές για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας.

«Μπορεί εγώ να έφυγα από το Υπουργείο γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία. Πριν διώξει εμένα ο Τσίπρας από το Υπουργείο είχε διώξει ο Ιερώνυμος τους εκπαιδευτικούς, τους θεολόγους, που είχαν πάρει μέρος στην εκπόνηση των προγραμμάτων με τη συναίνεσή του από τα διάφορα όργανα της εκκλησίας . Είναι λυπηρό η αριστερά να συμπράττει, έστω με αυτό τον τρόπο, δεν λέω ότι υπήρξε συνεννόηση, να συμπράττει σε τέτοιου είδους εκκαθαρίσεις στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της εκκλησίας....», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Τελικά δεν ξέρω ποιον να πιστέψω: Τον Φίλη ή τον Τσίπρα;

Ποιος από τους δυο πρεσβεύει την στάση της Αριστεράς έναντι της Θρησκείας;

Και γιατί ο κ. Φίλης θέλει ντε και καλά να χτυπήσει κατά αυτό τον τρόπο το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων;

Και γιατί ο κ. Τσίπρας δεν τον μαζεύει επιτέλους αν δεν συμφωνεί μαζί του;










https://www.newsbomb.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply