Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΥΡΩΠΟ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Κύριε Αντιπρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σεβαστέ εκπρόσωπε της Εκκλησίας

Κύριε υφυπουργέ Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κυρία Βουλεύτρια 

Κύριοι Δήμαρχοι

Κύριε Διοικητά της 33ης Μ/Χ Ταξιαρχίας

Κύριε αστυνομικέ διευθυντή Κιλκίς 

Κύριε Διοικητά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας

Κύριοι εκπρόσωποι των αρχών 

Κυρία Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Κυρία πρώην Προϊσταμένη της ΕφΑ Κιλκίς 

 

Κυρίες και Κύριοι,

      «Σας καλωσορίζω στην αρχαία Ευρωπό, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

 

Βρισκόμαστε σήμερα, εδώ, στον αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού, με ισχυρό αποτύπωμα στην Ιστορία, με τον μοναδικό στη Μακεδονία Κούρο, αλλά και την επιγραφική μαρτυρία “ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ η ΠΟΛΙΣ”, που σηματοδοτεί τις απαρχές, καθώς και την ιστορική και πολιτιστική συνέχεια της γηραιάς ηπείρου.

 

      Η αρχαία Ευρωπός, τοποθετημένη στον πυρήνα του Μακεδονικού βασιλείου, υπήρξε πατρίδα του ιδρυτή της δυναστείας των Σελευκιδών, Σελεύκου Α' Νικάτορος, στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

   Ανασκαφές που έγραψαν και γράφουν Ιστορία, όπως αυτές στην περιοχή της αρχαίας Ευρωπού ή στη ρωμαϊκή πολιτεία του Παλατιανού στα Κρούσσια όρη,  είναι ορισμένα μόνο από τα “κομμάτια” που συνθέτουν το “μωσαϊκό” του πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής μας.

 

      Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, έχουν πλούσιο κεφάλαιο αρχαιολογικών μνημείων και ιστορικών τόπων για τη νεότερη ιστορία της Ευρώπης και της Ελλάδας.

 

      Σήμερα, σε αυτόν εδώ τον τόπο, ξεφυλλίζουμε ξανά, με δέος, τα κεφάλαια της ιστορίας, αντλώντας έμπνευση  για το αύριο και την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

 

      Μ’ αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζουμε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ευχόμαστε η επίσκεψή σας να αποτελέσει θετική αφετηρία  και δυναμική ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων για την περαιτέρω προβολή της περιοχής μας».

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply