Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » Η ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΣΟΦΙΑ Γ. ΜΕΣΙΓΚΟΥ-ΚΡΙΚΩΝΗ ΣΤΟ 46ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΦ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Με επιτυχία διεξήχθη το 46ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΕΦ (Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων) στην Κόρινθο στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου 2019. 

Στο Συνέδριο , που  είχε θέμα: «Βυζάντιο: Ιστορία και Πολιτισμός», συμμετείχαν Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, ερευνητές, ιστορικοί και φιλόλογοι από όλη την Ελλάδα. Το Συνέδριο κόσμησε η Παρουσία του Γέροντος Ελισσαίου, Καθηγουμένου της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας,ο οποίος μίλησε με θέμα: «Άγιο Όρος : μια ζωντανή βυζαντινή κληρομιά».
Στο Συνέδριο, που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Δασκάλου μας Φάνη Ι. Κακριδή,  συμμετείχε η Σοφία Γ. Μεσίγκου-Κρικώνη, Φιλόλογος στο 2ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς, Γ.Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς», ως εισηγήτρια με θέμα: «Ο Συμεών Α΄της Βουλγαρίας και η στέψη(;) του από τον Πατριάρχη Νικόλαο Α΄Μυστικό». Η παρουσίαση της εισήγησης την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 έτυχε θερμής υποδοχής, ενώ αποτέλεσε και κίνητρο για εποικοδομητική συζήτηση με το πέρας της συνεδρίας.
Ακολουθεί η περίληψη της εισήγησης, όπως δημοσιεύτηκε στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου:
Ο Συμεών Α΄ της Βουλγαρίας (Симео̀н I Велѝки, 864 ή 865 – 27 Μαΐου 927) ήταν τσάρος της Βουλγαρίας από το 893 έως το 927, κατά τη διάρκεια της Πρώτης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας. Η βασιλεία του Συμεών ήταν περίοδος επιτυχημένων εκστρατειών  κατά των Βυζαντινών, των Ούγγρων και των Σέρβων, αλλά και περίοδος πολιτιστικής ευημερίας, ενώ αργότερα θεωρήθηκε ως ο Χρυσός Αιώνας του βουλγαρικού πολιτισμού. Η παρούσα εισήγηση εστιάζεται στη στέψη (;) του Συμεών Α΄ από τον Πατριάρχη Νικόλαο Α΄ Μυστικό, τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν και τις επιπτώσεις της τόσο για το Βυζάντιο, όσο και για τη Βουλγαρία σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο διεθνών σχέσεων. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε βυζαντινές και βουλγαρικές πηγές προκειμένου να εξεταστεί το γεγονός αυτό της στέψης τόσο από την άποψη των Βυζαντινών, όσο και από την άποψη των Βουλγάρων.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply