Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » Η ΣΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Η Σούλα [ψευδώνυμο] είναι μία από τις εκατοντάδες χιλιάδες ελληνόφωνες κυρίες, που πήγαν και ψήφισαν συριζα.
Δεν είναι ούτε πολύ έξυπνη αλλά ούτε και μπιτ ηλίθια.
Δεν είναι ούτε πολύ όμορφη αλλά ούτε και τέρας.
Δεν είναι πολύ πλούσια αλλά δεν
μπορείς να πεις κι ότι πεινάει.
Είναι απλώς η Σούλα.
Μια δημόσια υπάλληλος, που ο άντρας της δουλεύει σε τράπεζα και τα δύο της παιδιά, φοιτούν σε δημόσια ελληνικά ιδρύματα [το ένα στα ΤΕΙ, το άλλο σε κάποιο επαρχιακό πανεπιστήμιο]



Ε λοιπόν, παρότι η Σούλα ψήφισε τη ροζ συμμορία, που το ΄χε δηλώσει ότι το εβρόπουλο δεν είναι φετίχ, τρέμει και ιδρώνει, μήπως γίνει καμια στραβή και ξαφνικά μας ξωπετάξουνε από τα εβρά.
Γι αυτό και στο πιο γελοίο δημοψήφισμα όλων των εποχών, ψήφισε μεν "όχι" επειδή της το έλεγε ο ροζ αρχισυμμορίτης, απ' την άλλη όμως η καρδούλα της πήγαινε να σπάσει, μην και τελικά υπερισχύσει το "όχι", που η ίδια είχε ρίξει στην κάλπη.
Γι αυτό, όπως και όλοι οι γνήσιοι συριζαίοι, ξαναψήφισε με ανακούφιση τον ανθρωπο που μετέτρεψε το "όχι" σε "ναι" και έτσι όλες οι Σούλες, διατήρησαν τα προνόμια τους και τους μιστούληδες τους...

Γιατί το μόνο που κάμει τη Σούλα να τρέμει και να φρικιά, είναι η δραχμούλα!
Αφού για να καταλάβετε, στον ύπνο της δεν βλέπει ως εφιάλτη κανέναν βρουκόλακα, αλλά τη γιαγιά της τη Διαμάντω, να της μετράει δραχμούλες, όπως τότε που την έστελνε, κοριτσάκι ακόμα, να ψωνίσει μία χούφτα ελιές, απ' τον κυρ Παντελή, τον μπακάλη...

Κι ειναι αλήθεια ότι ο εφιάλτης της Σούλας έχει εξαπλωθεί σε μαζική κλίμακα, εντός της ελληνόφωνης κοινωνίας των βολεμένων.
Εκατομμύρια Σούλες τρέμουν την επιστροφή στη δραχμή κι ας μην τολμούν να το πουν ανοιχτά, όταν έχουν καλεσμένα στο σπίτι, τίποτα φιλικά ζευγάρια, που το παίζουν ΚΚΕ κι ανταρσίες.
Είναι όμως δικαιολογημένος ο εφιάλτης της Σούλας;
Θα πρέπει στ' αλήθεια να περιμένουμε να συμβούν αυτά τα ανατριχιαστικά, που μας λέγουν στις τηλεοράσεις οι διάφοροι πορτοσάλτες;
Να το πιστεψουμε πραγματι ότι, έτσι και γυρίσουμε στη δραχμούλα, θα τρώμε κάθε μέρα στη φαμίλια, με κλήρο [κι αν πεσει ο κληρος στον σκυλο, οι αλλοι θα μενουμε νηστικοι];

Αν λοιπον ρωτατε τη γνωμη μου επι του συγκεκριμενου ακανθωδους ζητηματος, εχω να σας πω οτι η απαντησις ειναι διττη.
Και ναι και όχι...

Διότι το πρόβλημα αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, δεν είναι το αν θα εχωμε δραχμες ή εβρά ή λιρες ή δολαρια.
Το προβλημα είναι το ποιοι θα ασκουν την εξουσία για να διαχειριστουν τα εβρα ή τις δραχμές ή τις λίρες και σε τι κατασταση αφασίας θα βρισκεται η νεοελληνική κοινωνία, ωστε να μπορει να προσαρμοστει σε ενα μακροπνοο προγραμμα οικονομικης αναπτυξης και κοινωνικης κάθαρσης.

Αν, παραδείγματος χάριν, ασκούν την εξουσία τίποτα συμμορίτες, σαν αυτούς που σήμερα διορίζουν στο δημόσιο τις Σούλες, την μία μετά την άλλη, τότε είτε δραχμούλες έχωμε, είτε εβράκια, είτε λιρέττες, είναι ένα και το αυτό.
Στην χρεωκοπία θα ξαναπάμε, με μαθηματική ακρίβεια.
Και αν, πάλι παραδείγματος χάριν, είναι στην κυβέρνηση τίποτις μεταναστολάγνοι, σαν τους τσιπρούληδες και τους κούληδες, που θα φορτώνουνε τους μεγαλοεργολάβους με φτηνά εργατικά χέρια από το Πακιστάν και τους μεγαλοπρεζεμπόρους, με φτηνή πρέζα από το Αφγανιστάν και τους μεγαλονταβατζήδες, με φτηνες πουτανες απο τη Ρουμανία, μην περιμενετε χαρα στις τσεπες σας, ακομα και αν μας δωκουνε χρυσες λιρες Αγγλιας.
Με οικοδόμους από την Αλβανία, με εργάτες από το Πακιστάν και με αγρότες από τη Ζιμπάμπουε, το μόνο που μπορεί να συμβεί στην ελληνική οικονομία, είναι να ξαναεπαιτήσει το 1004 μνημόνιο, για να ξεπληρωσει τα νεα χρεη που θα εχει δημιουργησει, στα επομενα χρονια.

Εν ολίγοις, αν ο ελληνόφωνος κόσμος παράγει Σουλες, για να αβγατίζει το δημόσιο και τις μάζες των αλβανοκογκολέζων, τότε να χέσω και τις δραχμούλες, να χέσω και τα δολάρια, να χέσω και τις απανωτές ανακεφαλαιοποιησεις των τραπεζων.
Στη διαρκή χρεωκοπία θα είμαστε αδέρφια μου και στην εσαεί ζητιανιά.

Το πρόβλημα βλέπεις κυρία μου, δεν ειναι η δραχμούλα αλλά η Σούλα.
Όσο θα υπαρχουν Σουλες που θα πλερωνονται τα πενταπλασια λεφτα, απ ότι πληρώνεται η καθε μία κακομοιρούλα του ιδιωτικού τομέα, τότε μας είναι άχρηστη και η δραχμούλα και το εβρόπουλο.
Κι οσο θα υπαρχουν Σουλες, που θα ψηφιζουν με κριτηριο το ποιος αρχισυμμοριτης θα διορισει τα καμαρια τους στο δημοσιο, και παλι το ιδιο θα μας ερχεται ειτε το εβρό, ειτε η δραχμουλα.
Κι ακομα, όσο θα υπαρχουν Σουλες, που θα μπαζουν στο σπιτι τους τον Αλβανο μπογιατζη ή τον Μαροκινο κηπουρο ή τον Κογκολέζο ντελιβερά, πάρε τις λίρες και κούρευτες.

Ποια εβρα και ποιες δραχμουλες, κυρία μου;
Τι δουλειά έχει το νόμισμα που χρησιμοποιεί μια χώρα, όταν η ίδια της η κοινωνία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο σήψης ώστε να παράγει συνδικαλιστάδες και δουλέμπορους;
Είναι δηλαδή σαν να μου λες, ότι φταίει το σαμάρι επειδή ο γάιδαρος δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του.

Αν θέλουμε να μην μας εξαφανίσουν, ένας δρόμος μοναχά υπάρχει.
Πετάς στα μουτρα του καθε Σόιμπλε τα εβρα του, ξαποστελνεις πισω στις χωρες τους, τους τριτοκοσμικούς τυχοδιώκτες, εξισώνεις δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απολύοντας όσους/ες διορίστηκαν με τα καταλληλα κονέ [δηλαδη τα 9/10 της ελληνιφωνης δημοσιοϋπαλληλιας]] και βάνεις τον Έλληνα να σηκωσει τα μανικια του και να δουλεψει.
Κι αν χρειαστει να πεινασουμε - ας πεινασουμε.
Διοτι με τον παρα σου και τη δουλεια σου, μπορει να πεινασεις 1 χρονο, 2 χρονια, 3 χρονια αλλα θα χεις την ελπιδα οτι μπορει και να τα καταφερεις.  Κι αν δουλεψεις πραγματικα, θα τα καταφερεις.
Οχι να ειμαστε γιοματοι Σουλες, που εχουνε βολευτει στο δημοσιο και αναμενουν ποτε θα πατησουν τα 45 τους, για να βγουν στη συνταξη...

Αλλιως, κυρια μου, ειτε με δραχμουλα, ειτε με λιρουλα, το μονο που θα μεινει σε τουτη δω την ερμη τη χωρα, θα ειναι καμία κρατικοδίαιτη Σουλα, να χαλβαδιαζει τους χαμπίμπηδες... 
  
Α, και κατι ακομα...
Αν δεν υπαρχει η κοινωνικη συναινεση της καθε Σουλας, δεν μπορει να γινει τιποτα, τουλαχιστον με δημοκρατικες μεθοδους.
Διοτι ακομα και να βγει [πραγμα απιθανο] ενας αποφασισμενος πατριωτης, που να θελει να ξαναστησει την Ελλαδα στα ποδια της, οι Σουλες θα αρχισουν να κοβουν το ρευμα, να κλεινουν τους δρομους, να καταλαμβανουν σχολεια, να καινε μαρφιν και να διαλυουν οτι απεμεινε...

Με τις Σουλες, κλαφτε και τις δραχμουλε, κλαφτε και την Ελλαδα...
Και ο νοων, νοειτω...

Απαραιτητη σημειωσις
Μην βρεθιε τωρα καμια που να τη λενε Σουλα και με πλακωσει στις μηνυσεις.
Ξεκαθαριζω οτι τα προσωπα και τα ονοματα εδω ειναι απλως αφορμες, για κοινωνικη/πολιτικη αναλυση και ουδεμια προθεση εχω να στοχοποιησω ή να δυσφημησω συγκεκριμενα ατομα.

Αειντε, να δουμε ποιος θα με πρωτοκλεισει μεσα, στο τελος-τελος...




ΠΗΓΗ:http://blablaworldnews.blogspot.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply