Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΑΜΑΡΑ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΝΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

  Αποκάλυψη Σαμαρά: Οι Τούρκοι απείλησαν να βυθίσουν το ιταλικό ερευνητικό και η Ελλάδα δεν αντέδρασε https://www.youtube.com/watch?v=SPgk...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     


    Αγία Βαρβάρα, που τιμάται στις 4 Δεκεμβρίου, είναι από τους πιο λαοφιλείς αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ από το 1829 θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού.

    Γιατί θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού

    Η Αγία Βαρβάρα ασπάσθηκε από νέα τον Χριστιανισμό και αυτό εξόργισε τον πατέρα της. Χρησιμοποίησε βία για να τη μεταπείσει, αλλά δεν τα κατάφερε και τότε την παρέδωσε στο διοικητή της επαρχίας, ο οποίος την υπέβαλλε σε φρικτά μαρτύρια.

    Τελικά αποκεφαλίσθηκε με το ξίφος του ίδιου της του πατέρα, “ταίς πατρικαίς χερσί τω πατρικώ ξίφει την τελειώσιν δέχεται», όπως λέει ο βιογράφος της Συμεών. Και κατά την παράδοση, καθώς απομακρύνονταν από την σφαγή της θυγατέρας του, η Θεία Δίκη, με μορφή κεραυνού, κατέκαψε το δήμιο–πατέρα.

    Τον τιμωρό αυτό κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού και το 1829 καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού και στις 4 Δεκεμβρίου του ιδίου χρόνου γιορτάσθηκε το γεγονός στο στρατόπεδο του μόλις συγκροτιθέντος πρώτου “Τάγματος Πυροβολητών», όπως ονομάζονταν τότε, οπότε και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες οι από τότε πατροπαράδοτοι λουκουμάδες με κονιάκ.

    Η Διεύθυνση Πυροβολικού για να τιμήσει τη Προστάτιδα του Όπλου Αγία Βαρβάρα εξέδωσε το 1999 αναμνηστικό μετάλλιο με την ευκαιρία των 170 ετών από της καθιέρωσης της ως προστάτιδος το 1829.

     

     

     

    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply