Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑς ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΡΑ (ΣΑΤΙΡΙΚΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ)

  ΑΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑς   ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΡΑ   Αύριο μέγα γεγονός στον διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ αύριο τον «ξυρίζουνε» ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΕΙΣ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ…
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     

    Του Κώστα Πρώιμου

    Αν παρακολουθούσε κάποιος τα όσα ελέχθησαν σήμερα το μεσημέρι δια βήματος στην ιστορική αίθουσα του Βουλευτικού, θα εκτιμούσε ότι προσγειώθηκε αίφνης σε μια διαφορετική χώρα. Με μια κυβέρνηση η οποία έλαβε λαϊκή εντολή προ ολίγων μηνών.

    Κατά την προσφιλή του τακτική ο κύριος Μητσοτάκης εμφανιζόμενος σε ένα απολύτως ασφαλές επικοινωνιακά περιβάλλον, χωρίς την ενοχλητική παρουσία ανεξάρτητων δημοσιογράφων έδωσε ρεσιτάλ σκαιάς προπαγάνδας και στρέβλωσης της πραγματικότητας, καταχειροκροτούμενος από τους τοπικούς πολιτευτές και τα στελέχη του.

    Σε μια ενορχηστρωμένη αγοροπωλησία φρούδων ελπίδων με αποδέκτη τον Αργολικό λαό, οι υπουργοί της κυβέρνησης που πλαισίωναν τον κύριο Πρωθυπουργό έλυσαν με τα λόγια όλα τα διαχρονικά και δομικής φύσεως προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες του νομού. Ακούσαμε στα σχετικά βίντεο ότι τα νοσοκομεία πρόκειται να στελεχωθούν στο έπακρον και θα λειτουργούν άψογα, ο ανάβαλος θα φτάσει στην χειμαζόμενη Ερμιονίδα, (καλά να είναι τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έχει εξασφαλίσει η παρούσα κυβέρνηση), αλλά και πομπώδεις εξαγγελίες για πολλά αναπτυξιακά έργα που ωστόσο βαλτώνουν ή παραμένουν στα συρτάρια επί σειρά ετών.

    Μόνο που, δεν βρέθηκε κανείς εκπρόσωπος (μιας και δεν προσκαλέστηκε κανείς) από τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις του τόπου, ή έστω ένας συλλογικός φορέας για να προβούν σε εύλογες ερωτήσεις του τύπου: Πώς θα βρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια, πότε ορίζουν την εκκίνηση των εν λόγω έργων τα υφιστάμενα χρονοδιαγράμματα, ποιοι θα συμμετέχουν; Ας μην παραβλέπουμε πως μερικά έργα είναι προ πολλών ετών δρομολογημένα και δεν τα επινόησαν σήμερα οι υπουργοί του Μητσοτάκη.

    Το γεγονός ότι ο κύριος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πλατφόρμα erga.gov.gr όπου οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για την εικόνα και την πορεία των έργων δεν εξασφαλίζει τίποτα. Σημασία ύψιστη έχει το ποιοι ιδιώτες θα συμμετέχουν στην υλοποίηση των έργων κοινής ωφελείας και κυρίως με ποιο αντίτιμο…

    Ως προς την επικείμενη εκμετάλλευση της παραλίας στην Καραθώνα, εντύπωση και προβληματισμό προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κυρίου Μανιαδάκη, ο οποίος για την τελική τύχη του συγκεκριμένου ακινήτου έριξε ουσιαστικά το μπαλάκι των ευθυνών στον δήμο Ναυπλιέων και στην Περιφέρεια.

    Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ουδεμία αντίσταση πρόκειται να προβάλουν τόσο ο δήμος Ναυπλιέων όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα σχέδια των ιδιωτών για την συνεκμετάλλευση της Καραθώνας, λόγω της πολυνομίας αλλά και της σκόπιμης συνεχούς μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από υπηρεσία σε υπηρεσία.

    ΥΓ. Το κυριότερο: Ακόμη και να εκκινήσουν έστω τα μισά από όσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξήγγειλε προ ολίγων ωρών στο Βουλευτικό, το τότε πολιτικό σκηνικό της χώρας θα είναι τελείως διαφορετικό…

    Πηγή: enpel.gr

    17………………………….17..

    Οι «ρουκέτες» του Προκόπη για Ανδρέα και Κυριάκο

    Βασίλης Σκουρής απο το dnews.gr

    Ο Π. Παυλόπουλος μίλησε για τις αναθεωρήσεις του Συντάγματος που «ευτέλισαν τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας». Τα άγνωστα «παραλειπόμενα» μιας συζήτησης στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

    Στο Συνέδριο του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» μίλησε, το περασμένο Σάββατο το πρωί, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υπό την ακαδημαϊκή του όπως είναι φυσικό ιδιότητα, με θέμα τη συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εδραίωση των θεσμών της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Όπως ήταν αναμενόμενο σημαντικό μέρος της ομιλίας του αφιερώθηκε στις θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή για το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και για την ανάγκη να έχει σημαντικές αρμοδιότητες καθώς και να εκλέγεται με ευρεία πλειοψηφία. Και αυτό για να μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά του ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος.

    Κατά τη συζήτηση που επακολούθησε ένας από τους συνέδρους ρώτησε τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη γνώμη του αναφορικά με τις αναθεωρήσεις του Συντάγματος που επακολούθησαν σχετικά με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και εκεί ήρθαν οι «ρουκέτες», που «πέρασαν στα ψιλά». Εμείς είμαστε όμως εδώ για να τις αναδείξουμε.

    Είπε λοιπόν ο Προκόπης Παυλόπουλος ότι δύο υπήρξαν οι «μελανές» σελίδες κατά τις διαδοχικές αναθεωρήσεις του Συντάγματος που έχουν οδηγήσει σε μια αποδυνάμωση ή και σ’ έναν επικίνδυνο «ευτελισμό» του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ρυθμιστή του Πολιτεύματος.

    Η πρώτη «μελανή σελίδα» «γράφτηκε» από τον Ανδρέα Παπανδρέου, κατά την αναθεώρηση του 1986, όταν και αφαιρέθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αρκετές αρμοδιότητες. Αρμοδιότητες που επέτρεπαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι «ανάχωμα» και «αντίβαρο» στην «παντοδυναμία» του Πρωθυπουργού. Αυτά δεν «άρεσαν» στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, όπως είπε, δεν μπορούσε ν’ ανεχθεί ότι ως πρωθυπουργός «μοιραζόταν» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πολιτική και πολιτειακή «κορυφή». Μετά λοιπόν την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων αυτών φθάσαμε στο σημερινό συνταγματικό στάδιο, όπου έχει κυριαρχήσει πια ένα αμιγώς «πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα».

    Κατά τον Προκόπη Παυλόπουλου η δεύτερη «μελανή σελίδα» -και συνέχεια της πρώτης- γράφτηκε το 2019 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «λάτρη» του «πρωθυπουργοκεντρικού» συστήματος. Τότε , όπως τόνισε, ο τωρινός Πρωθυπουργός, εν ονόματι της διευκόλυνσης της «ομαλής και απρόσκοπτης εξέλιξης του κυβερνητικού έργου» (!!) και της μη διακοπής του λόγω πρόωρων εκλογών, πέτυχε κατά τη σχετική αναθεώρηση του Συντάγματος να καταργήσει τις αυξημένες πλειοψηφίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Έτσι σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί ακόμη και με σχετική πλειοψηφία!!

    Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στην τελική παρατήρηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας για τον «ευτελισμό» αυτό του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας: Είπε δε ότι με τον τρόπο αυτό ο εκάστοτε Πρωθυπουργός μπορεί να εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συνδρομή ακόμη και μιας περιστασιακής πλειοψηφίας. Κάτι που, δυστυχώς, παραπέμπει στην επί Βασιλείας «θεωρία του κηπουρού» για την επιλογή του Πρωθυπουργού. Μόνο που αυτή τη φορά η «θεωρία του κηπουρού» αφορά πια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

    Τελειώνοντας ο Προκόπης Παυλόπουλος διερωτήθηκε: Δεν είναι αλήθεια ότι με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με την ενδεχόμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ακόμη και με απλή πλειοψηφία, «υπονομεύεται» κατά κάποιο τρόπο εκ των προτέρων ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ρυθμιστή του Πολιτεύματος, ακόμη και αν το πρόσωπο που θα επιλεγεί εν τέλει έχει τα σχετικά προσόντα σε υψηλό βαθμό;

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέληξε καλώντας το ακροατήριο να κάνει τη σύγκριση, σχετικά με το κύρος των πολιτικών «ταγών», μεταξύ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των «επιγόνων» του.

    Δεν χρειάζεται να μπούμε στην σχετική ονοματολογία. Ο νοών νοείτω.

    ΥΓ: Λέτε με αυτά ο τέως Πρόεδρος να προετοίμασε το κλίμα για την ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη;

    dnews.gr

     


    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply