Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά την λαίλαπα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω της πολιτικής του Μητσοτάκη σε όλες τις πλευρές τις ζωή ς τους, από το μπακάλικο της γει...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜIΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     

    Ησύνδεση της μετανάστευσης με την απειλή της ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι μια πραγματικότητα που τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ειδικά η Ελλάδα, καλούνται να διαχειριστούν προτού να είναι πολύ αργά. Στην Αθήνα υπάρχει τεράστια ανησυχία για τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, αν και μέχρι στιγμής είναι περιορισμένης εμβέλειας, που θα πυροδοτήσει προφανώς ορδές μεταναστών, τον όγκο των οποίων προφανώς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, ενώ παράλληλα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τη σύσταση της ανθρωπογεωγραφίας τους και κατά πόσον αυτή κινείται υπό μορφή συγκοινωνούντων δοχείων με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

     Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης περιλαμβάνουν και την ασφάλεια συνόρων αλλά και διάφορες πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης των μεταναστευτικών κοινοτήτων. Η διαχείριση της μετανάστευσης και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι δύο ζητήματα που προϋποθέτουν συνεργασία των κρατών και υλοποίηση πολιτικών και μέτρων συνολικά από την ΕΕ. Προφανώς οι μεταναστευτικές οδοί έχουν εργαλειοποιηθεί από τρομοκράτες για να διεισδύσουν στην Ευρώπη και να πραγματοποιήσουν μια τρομοκρατική επίθεση.

     Με αλλοιωμένα ή κλεμμένα διαβατήρια

    Η σύνδεση και η σχέση τρομοκρατίας και προσφυγικών ροών είναι μια σύνθετη υπόθεση. Εν πολλοίς είναι ένα από τα φαινόμενα που ακολουθούν την παγκοσμιοποίηση. Όπως έχουμε μετακίνηση ονείρων για μια καλύτερη ζωή, έτσι έχουμε και μετανάστευση «εφιαλτών» που σκοπεύουν στην τρομοκρατία… Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ, στην Ευρώπη εκτιμάται ότι έχουν επιστρέψει οι 1.500 από τους 6.000 «στρατιώτες» της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, χρησιμοποιώντας αλλοιωμένα ή κλεμμένα διαβατήρια, οι οποίοι κρύβονται μέσα στις προσφυγικές ροές.

    Η χερσαία εισβολή στον Λίβανο γεννά εφιάλτες στην Ελλάδα, καθώς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος από μια «απόβαση» χιλιάδων προσφύγων, κάτι που είχε επισημάνει και ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος σε δημόσιες τοποθετήσεις. Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και απαντώντας στο ερώτημα αν είμαστε έτοιμοι για μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές, τόνισε πως «όλα είναι σχετικά. Η Ελλάδα έχει αναπτύξει ένα αποτελεσματικό σύστημα για την υποδοχή, καταγραφή και ταυτοποίηση παράνομων μεταναστών, προσφύγων και πάσης φύσης εισερχομένων στη χώρα. Το σύστημα αυτό αποδίδει. Η χωρητικότητα αυτήν τη στιγμή σε όλες τις δομές, δηλαδή από τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά μέχρι τις δομές στο εσωτερικό της χώρας, παρουσιάζει μια πληρότητα λίγο πάνω από το 50%. Βέβαια, σε κάποιες δομές και κέντρα υποδοχής στα νησιά και ιδίως στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο η πληρότητα αυτή είναι αυξημένη στο 100%, θα έλεγα. Το συνολικό σύστημα όμως παρουσιάζει πληρότητα περί το 50%. Μιλάμε για λίγο παραπάνω από 20.000 ανθρώπους που φιλοξενούνται αυτήν τη στιγμή σε όλες τις δομές της χώρας. Όπως καταλαβαίνετε, με απλά μαθηματικά, αν πάμε στο 100%, διπλασιάζεται αυτό το νούμερο, άντε και λίγο παραπάνω, περί τους 50.000 ανθρώπους που μπορούν να φιλοξενηθούν. Αν οι ροές είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτό, ασφαλώς και θα πιεστούμε. Παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις, πιστεύουμε ότι εφόσον έχει ξεκινήσει μια έστω και περιορισμένης εμβέλειας χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο, είναι λογικό και επόμενο να δημιουργηθεί προσφυγικό ρεύμα».

    «Οι ροές δεν θα είναι μόνο προς την Ελλάδα»

    Στη συνέχεια ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε πως «κανένας οικογενειάρχης -δεν μιλάω για άλλου τύπου μορφές παράνομης μετανάστευσης- δεν θα κάτσει εκεί που μένει για να κινδυνεύσει η ζωή αυτού και της οικογένειάς του από τα ισραηλινά τεθωρακισμένα. Άρα, λογικό και επόμενο είναι να δημιουργηθούν επιπλέον προσφυγικές ροές. Έτσι γίνεται πάντα σε εμπόλεμες συρράξεις. Από κει και πέρα, οι ροές δεν θα είναι μόνο προς την Ελλάδα και επίσης δεν θα πρόκειται για Λιβανέζους πολίτες γιατί, όπως ίσως είναι γνωστό, στον Λίβανο φιλοξενούνται ήδη ως πρόσφυγες κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες Σύριων πολιτών από την εμπόλεμη σύρραξη στη Συρία, αλλά και Ιρακινοί κ.λπ. Άρα πιθανότατα αυτός ο πληθυσμός να πιεστεί για να ξαναπάρει τον δρόμο της προσφυγιάς. Προς τη Δύση; Είναι αρκετά πιθανόν. Μέσα από τη χώρα μας; Ασφαλώς αυτό μπορεί να ισχύσει για αρκετούς ή για κάποιους. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν επιπρόσθετη πίεση στις μεταναστευτικές ροές, εντείνονται οι μεταναστευτικές ροές, οι προσφυγικές ροές. Και αυτό με έναν λογικό υπολογισμό αναμένεται να επηρεάσει και τη χώρα μας

     Σε «κόκκινο συναγερμό» η Ελλάδα για ενδεχόμενη είσοδο στη χώρα μας «στρατιωτών» του Ισλάμ, κρυμμένων μέσα στο μαζικό κύμα προσφύγων που θα προκαλέσει η χερσαία εισβολή του Ισραήλ Φόβοι για απόβαση μεταναστών από τον Λίβανο

     

    Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας για το θέμα της συνεργασίας με την Τουρκία και όσα έχει συμφωνήσει η Αθήνα με την Άγκυρα ως προς τη διαχείριση του Μεταναστευτικού, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε βάλει ήδη ως ζήτημα προτεραιότητας στο τραπέζι της συζήτησης τη συνεργασία με την Τουρκία στο πεδίο του Μεταναστευτικού. Γνωστές οι διαφορές μας σε άλλα πεδία, γνωστές και οι συμπεριφορές της Τουρκίας, αλλά στο πεδίο του Μεταναστευτικού εκτιμώ ότι και οι δύο χώρες έχουν να κερδίσουν αν αναπτύξουν μια πιο στενή συνεργασία. Τα αποτελέσματα αυτής της στενότερης συνεργασίας έχουν ήδη φανεί στον Έβρο. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι τάσεις είναι αυξητικές συνολικά, στον Έβρο οι ροές εμφανίζονται μειωμένες. Άρα κάτι καλό γίνεται εκεί όσον αφορά αυτήν τη συνεργασία. Υπάρχει και η τριμερής συνεργασία Βουλγαρίας - Τουρκίας - Ελλάδας, υπάρχει και το εμπόδιο -ο φράχτης- και τα υπόλοιπα εμπόδια που ασφαλώς κάνουν δυσκολότερη υπόθεση την είσοδο στη χώρα μας παράνομων μεταναστών. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό πρέπει να εντατικοποιηθεί και στο Νότιο Αιγαίο, το προβληματικό σημείο αυτήν τη στιγμή στο συνολικό πεδίο».

    «Η Τουρκία δεν κάνει πλέον επιστροφές»

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι «η συνεργασία αυτή θα πρέπει να στοχεύσει ευθέως στα κυκλώματα των διακινητών, τα οποία ουκ ολίγες φορές έχω χαρακτηρίσει κανονική εγκληματική οργάνωση. Εκεί νομίζω ότι θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε περισσότερο τη μεταξύ μας συνεργασία και σε επίπεδο επιχειρησιακό και σε επίπεδο επιτελικό και σε επίπεδο πολιτικό. Αναμένω άλλωστε την επιβεβαίωση της συνάντησής μου με τον Τούρκο ομόλογό μου, τον κύριο Γερλίκαγια, για να βάλουμε αυτά τα θέματα επί τάπητος. Είχαμε πρόσφατα την είδηση περί συμφωνίας Γερμανίας - Τουρκίας για επιστροφές. Όμως, η συμφωνία του 2016 μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας εφαρμόζεται εν μέρει. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας η Τουρκία δεν κάνει πλέον επιστροφές. Δεν κάνει από το 2019».

     Για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη ο υπουργός τόνισε πως «όταν η ζωή γίνεται ανυπόφορη και η επιβίωση γίνεται ανυπόφορη, αδύνατη, λίγο ή πολύ, για κάποιους ανθρώπους από κάποιες αφρικανικές χώρες, κυρίως τις χώρες της λεγόμενης υποσαχάριας Αφρικής, τότε το να πάρεις τη μεγάλη απόφαση και να σηκωθείς να φύγεις πουλώντας τα υπάρχοντά σου προκειμένου να εξασφαλίσεις τα εισιτήρια -εντός εισαγωγικών- για τους διακινητές, είναι απόφαση περίπου αναπόφευκτη. Αυτό για μια σειρά από παράγοντες που ξεκινάνε από την αστάθεια, τις εμπόλεμες ή εμφύλιες συρράξεις, τις συνθήκες πλέον όσον αφορά το κλίμα, τη φτώχεια κ.λπ.».

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι στην Κρήτη δεν υπάρχουν δομές, ενώ οι αφίξεις είναι περισσότερες στο τρέχον έτος από το περασμένο. «Συνήθως αποβιβάζονται στη Γαύδο, εκεί στο νότιο άκρο της Κρήτης και στα ανοιχτά, μετά μεταφέρονται στο Ηράκλειο ή στα Χανιά και από εκεί στην ενδοχώρα. Χρειάζεται όμως φύλαξη, χρειάζεται επιτήρηση, χρειάζεται να τηρούνται όροι ασφαλείας. Επομένως αυτήν τη στιγμή το υπουργείο, η κυβέρνηση, προσπαθεί να βρει λύσεις έτσι ώστε να τηρηθούν αυτοί οι όροι ασφαλείας και να μην υπάρχει η αίσθηση διασάλευσης. Δεν υπάρχουν δομές στην Κρήτη, άλλο αν οι συνθήκες μάς αναγκάσουν να αρχίσουμε να βλέπουμε το ενδεχόμενο αυτό. Είναι γεγονός ότι ενώ η Βόρεια Αφρική πριν από δύο χρόνια δεν υπήρχε ως σημείο ανάπτυξης μεταναστευτικών ροών, σήμερα υπάρχει. Επομένως πρέπει να δούμε τι κάνουμε και με αυτό».

    «Δεν πρέπει να υπάρχουν μονομερείς αποφάσεις» Ερωτηθείς για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο και τη στάση της Γερμανίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως «όταν 27 ευρωπαϊκές χώρες κάθονται στο τραπέζι, διαπραγματεύονται, συζητάνε και τελικά συμφωνούν σε ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, τότε ασφαλώς και έχει νόημα η ακριβής τήρηση αυτής της συμφωνίας. Ο χρόνος έναρξης υλοποίησης και εφαρμογής αυτής της συμφωνίας λογίζεται από το επόμενο έτος και εφεξής. Είναι γεγονός ότι μερικές χώρες περίπου αδιαφορούν, δεν εισφέρουν σε αυτή τη διαδικασία, ίσως γιατί είναι αποστασιοποιημένες γεωγραφικά, άρα αποστασιοποιημένες γενικά από το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, η απόφαση της Γερμανίας να επιβάλει πιο εντατικούς ελέγχους στα σύνορά της με κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όχι να τα κλείσει, όπως διαβάζω πάρα πολύ τώρα τελευταία, ασφαλώς και σηματοδοτεί κάποια στροφή. Στροφή προς αυστηροποίηση του πλαισίου. Αυτό όμως δεν πρέπει να ισχύσει μετά από μονομερείς αποφάσεις κάποιων χωρών οι οποίες αποφασίζουν μόνες τους και αλλάζουν όλο το τοπίο».

    Τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε ότι «νομίζω πρέπει να αποφασιστεί από κοινού, από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο που έχει ήδη χαραχτεί. Υπάρχει το πλαίσιο, το οποίο είναι το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, υπάρχει το πνεύμα, που είναι το πνεύμα της τήρησης των ευρωπαϊκών κειμένων, των κανονισμών και των οδηγιών, υπάρχει και το πνεύμα της αλληλεγγύης και της συνέργειας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Θα ήταν πολύ άσχημη εξέλιξη όλα αυτά να καταστρατηγηθούν εξαιτίας μονομερών αποφάσεων. Είμαστε Ευρώπη».

    ΠΗΓΗ: https://www.political.gr/


    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply