Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο TRUMP ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΘΡΙΑΜΒΟ, ΜΕ 296 ΕΩΣ 318 ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

  Στις ΗΠΑ που ισχύει το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα για τους εκλέκτορες σε κάθε Πολιτεία – είναι 50 – ο πρώτος όχι σε ψήφους αλλά ο πρώτος...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ: ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ… ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     


    Ο κ. Τσουκαλάς χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής de facto αξιωματική αντιπολίτευση και τον Νίκο Ανδρουλάκη αρχηγό της, «όπως αποτυπώνεται από όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης» και σημείωσε: «Δεν θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός ποιος είναι αντιπολίτευση. Αν η Κυβέρνηση περιμένει ότι εμείς θα κάνουμε μία κατά παραγγελία αντιπολίτευση, είναι γελασμένη. Εμείς θα κάνουμε προγραμματική, δομική και υπεύθυνη αντιπολίτευση σε όλα τα ζητήματα της κοινωνίας, αναδεικνύοντας τα κακώς κείμενα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».
    Επικαλέστηκε, παράλληλα, την πρόσφατη έρευνα της ALCO όπου μόλις το 19% των πολιτών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ευχαριστημένοι από την πορεία της κυβέρνησης και εκτίμησε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει κουράσει και ό,τι είχε να δώσει, το έδωσε. Το ζητούμενο πια είναι η πολιτική αλλαγή και θέλουμε να την εκφράσουμε εμείς
    ».
    «Τα μόνα που έρχονται με… φόρα μέχρι στιγμής είναι κατά ριπάς τα προβλήματα της κοινωνίας, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι καταναλωτές και οι πολίτες που πληρώνουν την πιο ακριβή υγεία στην Ευρώπη, ενώ βλέπουν μία κυβέρνηση να αποτυγχάνει σε όλα», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής..

    Έκανε, στη συνέχεια, λόγο για «μη θεσμική ενέργεια» του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποχωρήσει από την αίθουσα του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, υπογραμμίζοντας πως «δεν τιμά ούτε τη συνταγματική τάξη, ούτε το κοινοβούλιο, ούτε τη δημοκρατία, αλλά ούτε τον ίδιο τον θεσμό του Πρωθυπουργού».

    Όσον αφορά για την επί της αρχής καταψήφιση του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Τσουκαλάς ξεκαθάρισε: «Ψηφίσαμε τα 36 από τα 66 άρθρα και όλα εκείνα που αφορούσαν σε σύντμηση προθεσμιών και επιταχύνσεις. Δεν ψηφίσαμε, όμως, επί της αρχής για έναν απλό λόγο. Το 2021 ήρθε ένας νόμος και η κυβέρνηση τον έχει τροποποιήσει 31 φορές από τότε, με τον Πρωθυπουργό μάλιστα να μιλά τηλεοπτικά για μία αποτυχημένη συνταγή. Το αποτέλεσμα του νόμου αυτού ήταν στο Υπουργείο Υγείας, για παράδειγμα, από τους 83 προϊσταμένους, οι 15 να είναι με κρίση και οι υπόλοιποι με ανάθεση. Είναι αυτό αξιοκρατία και διαφάνεια; Καταψηφίσαμε, επομένως, τη συνέχιση αυτής της πολιτικής».

    Αναφορικά με την εντοπιότητα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε πως «θέλουμε να στηριχθεί, αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό χωρίς αναλογικότητα και τιμωρώντας στην ουσία εκείνους που έχουν αγωνιστεί για να αποκτήσουν τυπικά προσόντα. Δεν μπορεί να δίνει 40 μονάδες η εντοπιότητα και 5 το διδακτορικό. Θέλει μια ισορροπία, η οποία θεωρήσαμε ότι δεν υπήρχε στα συγκεκριμένα άρθρα, με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι ανισότητες. Εμείς θέλουμε νομιμότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία, ενώ η κυβέρνηση κάνει μπαλώματα».

    Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να εξαπολύσει επίθεση σε βάρος της Κυβέρνησης για το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης του κόμματος των «Σπαρτιατών», τονίζοντας πως «αν η Νέα Δημοκρατία είχε την πρόθεση να διασφαλίσει συναινέσεις, θα έκανε αποδεκτή την τροπολογία που καταθέσαμε για να μην πηγαίνει 1 εκατ. ευρώ των Ελλήνων φορολογούμενων σε ένα κόμμα του οποίου ηγείται σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Λιβάνιος είπε ότι θα έρθει εν καιρώ στη Βουλή η ρύθμιση, διότι δεν ήθελε να φανεί πως αποδέχεται την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό που δεν αλλάζει, αλλά η Νέα Δημοκρατία που θέλει συναινέσεις α λα καρτ».

    Επανέλαβε, μάλιστα, ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «έχει δείξει δείγματα γραφής στο κομμάτι των συναινέσεων. Ό,τι έχει θετικό πρόσημο, το ψηφίζουμε. Έχουμε όμως άλλη άποψη και αντίληψη από τη Νέα Δημοκρατία για τη χώρα και τις μεταρρυθμίσεις και προφανώς εκπροσωπούμε και άλλους ανθρώπους».

    Ο Κώστας Τσουκαλάς εξέφρασε, στη συνέχεια, την ανησυχία του σχετικά με τα όσα αναφέρει η πλευρά Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, εκτιμώντας πως «στην ουσία μίλησε για μια κυβέρνηση που κάνει υποκλίσεις στις αναθεωρητικές τάσεις της Τουρκίας και που ενδεχομένως έχει μια κρυφή ατζέντα για την οποία δεν έχει ενημερώσει την ελληνική κοινωνία. Δεν το λέω εγώ, ο κ. Σαμαράς το λέει».

    Ερωτηθείς για το αν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσουκαλάς επεσήμανε εκ νέου πως «όταν υπάρξει θεσμική πρόσκληση, πέραν του τηλεφωνικού αιτήματος, προφανώς και θα γίνει. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει δείξει ότι είναι απόλυτα θεσμικός σε όλη την πορεία του και σε όλα τα ζητήματα. Αργά ή γρήγορα, αυτή η συνάντηση θα γίνει. Πρέπει να δούμε, όμως, και ποια θα είναι τα θέματα συζήτησης, διότι ενδεχομένως να χρειαστούν και τα εθνικά για να υπάρξει συνολική ενημέρωση».

    Σχετικά με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, πρόταξε την πάγια αρχή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος να έχουμε ΠτΔ από την Κεντροαριστερά όταν έχουμε συντηρητική κυβέρνηση», ωστόσο τόνισε ότι «κάθε πρόσωπο, από όπου και αν προέρχεται, έχει ένα συγκεκριμένο φορτίο και αξιολογείται και σαν πρόσωπο.

    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply