Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  Εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας   Την  Πέμπτη  24 Οκτωβρίου 202 4  θα εορτασθε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟΝ ΆΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΑΝΔΡΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     

    Ευλογημένες στιγμές στον Άγιο Δημήτριο Μανδρών Κιλκίς 

     ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΜΑΝΔΡΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    Με αισθήματα πνευματικής χαράς και ανάτασης οι ευσεβείς πιστοί των Μανδρών του Δήμου Κιλκίς υποδέχθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου τ.έ. απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Νεοφανούς Αγίου Ραφαήλ, ξεκινώντας ουσιαστικά το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, Προστάτου και Εφόρου τους.

    Η υποδοχή έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο να κομίζει το χαριτόβρυτο Λείψανο προς ευλογία και αγιασμό των πιστών που προσήλθαν για να λάβουν τη χάρη του Νεοφανούς Αγίου, το οποίο θα παραμείνει έως και τις 28 Οκτωβρίου.

    Ακολούθως τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, τον οποίο πλαισίωσαν Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Ν. Σάντας καθώς και ο Εφημέριος του Ναού Παν. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Παπαδόπουλος. 

    Της Ακολουθίας μετείχαν πιστοί τόσο των Μανδρών και της ευρύτερης περιοχής, όσο και των πιστών που έλκουν την καταγωγή τους από τις Μάνδρες και κατοικούν στην πόλη του Κιλκίς, με επικεφαλής τους Αντιδημάρχους Κιλκίς κ.κ. Θεμιστοκλή Ανθρακίδη και Κατερίνα Ζιούτα, τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας κ. Γεώργιο Δαϊλίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κιλκίς κ. Σταμάτη Παπουλίδη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Ελένη Πατλάκη και Κωνσταντίνο Μπλούκο, κ.α.

    Στις ευλογημένες στιγμές της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον ευλαβή μαθητή του Γυμνασίου Χρήστο Σεράκη, ο οποίος διακονεί στον προαναφερόμενο Ναό, τον οποίο και επαίνεσε για το ήθος και τη σεμνή του παρουσία, συγχαίροντας τόσο τον ίδιο, όσο και τους γονείς του για την ανατροφή του παιδιού τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

    "Λίγο πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου, υποδεχόμενοι το Ιερό Λείψανο του Μεγαλομάρτυρος Ραφαήλ και τιμώντας τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Σωκράτους χειροθετήθηκες Αναγνώστης. Από σήμερα σε παρακαλώ στην προσευχή σου να συμπεριλαμβάνεις τους τρεις αυτούς μεγάλους Αγίους και μαζί με το Σχολείο σου αναλαμβάνεις και μία σπουδαία πνευματική διακονία. Θα διακονείς με πίστη, ευλάβεια, υπακοή, φιλομάθεια και αγάπη στο Ιερό Βήμα και στο ιερό αναλόγιο τούτου του Ιερού Ναού, μελετώντας παράλληλα την Αγία Γραφή και καλλιεργώντας την υμνολογία της Εκκλησίας μας, ούτως ώστε να συμβάλλεις στην προσευχή του εκκλησιάσματος, βοηθώντας τον λειτουργό Ιερέα" τόνισε χαρακτηριστικά αναφωνόντας την ευχή "Άξιος!".

    Στη συνέχεια ο Εφημέριος του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ, αφού ευχαρίστησε διά θερμών λόγων τον Σεβασμιώτατο για την μεγίστη ψυχοστηρικτική ευλογία της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου που έρχεται να ενισχύσει και να ενδυναμώσει τον αγώνα των κατοίκων των Μανδρών αλλά και να συνεορτάσει μετά του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, αναφέρθηκε με συγκίνηση στον ταλαντούχο αθλητή Παύλο Τζαμτζή,  ο οποίος αφού διακρίθηκε σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, συμμετέχοντας μάλιστα και σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο άθλημα της Σφύρας, πέτυχε να εισαχθεί με υποτροφία σε Αθλητικό Πανεπιστήμιο στην Μινεάπολη της Μινεσότας των ΗΠΑ. Διά τούτο εκ μέρους της Ενορίας των Μανδρών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς του προσέφερε έναν σταυρό, ευχόμενος κάθε επιτυχία και διάκριση, με την ευχή του Θεού και της Παναγίας.

    Τέλος, ο Ποιμενάρχης της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου ευχήθηκε στο εκκλησίασμα η χάρις του Αγίου Ραφαήλ να τους αποκαλύπτει τα πνευματικά εκείνα εφόδια που είναι απαραίτητα για τη ζωή και η χάρις δε του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου να τους λούζει με το μύρο του Αγίου Πνεύματος!











    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply