Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ή ΔΕΞΙΑ, ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΑΜΗΛΑ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ)

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στους κακούς συμβούλους του κ. Μητσοτάκη, ιδιαίτερα από τον μικρό κύκλο «αρίστων» που περιβάλλεται, όμως κάποιος ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ "ΕΚΚΡΕΜΟΛΟΓΙΟ", ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     

    Χθες το βράδυ ψηφίστηκε ο νόμος "Ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, απλοποίηση διαδικασιών, χρήση τεχνητής νοημοσύνης και διατάξεις για τη λειτουργία του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης", ο οποίος θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων στις υπό κτηματογράφηση περιοχές.

    Πλέον, το Κτηματολόγιο δεν θα είναι ο φορέας καταγραφής ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, αλλά ο φορέας καταγραφής εκκρεμών δηλώσεων, αιτήσεων και ενστάσεων. Υποβαθμίζεται δηλαδή σε ένα «εκκρεμολόγιο», του οποίου οι εκκρεμότητες θα διεκπεραιωθούν σε άγνωστο χρόνο λόγω της εκτεταμένης υποστελέχωσης.
     
    Η ΝΙΚΗ καταψήφισε αυτόν τον νόμο που υπονομεύει την ασφάλεια δικαίου, υποστήριξε όμως και βελτίωσε τις λίγες διατάξεις που απάντησαν σε πάγια αιτήματα των ιδιοκτητών των ακινήτων. Μάλιστα, ύστερα από εισήγηση του αντιπροέδρου της ΝΙΚΗΣ Γεωργίου Ρούντα, αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή να γίνει ανενεργή μια τέτοια διάταξη και συγκεκριμένα το άρθρο 18, που αφορούσε την επίλυση του προβλήματος των "ξεχασμένων" προ του 2004 προσυμφώνων, επειδή η κυβέρνηση είχε ξεχάσει να διευκρινίσει τι θα γίνει σε αυτά τα συμβόλαια με τα πιστοποιητικά μηχανικών του ν. 4495/2017. Με την παρέμβαση της ΝΙΚΗΣ επισημάνθηκε το πρόβλημα και σύμφωνα με την δήλωση του αρμόδιου υπουργού συμπληρώθηκε σχετικά η διάταξη.
     
    Τέλος, η ΝΙΚΗ σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ζήτησε με επιμονή να οριστεί, επιτέλους, ένας επίσημος φορέας στο Κτηματολόγιο που θα δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερμηνευτικά γκρίζα σημεία του Κτηματολογίου και των συναφών ιδιοκτησιακών ζητημάτων. Η πρακτική του Κτηματολογίου να λειτουργούν σε αυτό άτυπες επιτροπές, που κανείς πολίτης δεν ξέρει πώς να απευθυνθεί σε αυτές καθώς και τι ακριβώς οδηγίες δίνουν, καθώς και με ποια προτεραιότητα, πρέπει να σταματήσει. Σε διαφορετική περίπτωση οι γκρίζες ζώνες στην ερμηνεία του νόμου και οι αυθαίρετες πρακτικές θα συνεχίσουν να βασανίζουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Στα θεσμικά προβλήματα το κτηματολόγιο πρέπει να απαντά με δεσμευτικές και αναλυτικές εγκυκλίους και να μην περιορίζεται σε χρήσιμες μεν αλλά απλοϊκές λίστες δικαιολογητικών των συμβολαίων (δηλαδή το εγχειρίδιο νομικού ελέγχου).


    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply