Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΝΟΝ)

  ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ! Απίστευτη συνέντευξη Βελόπουλου με αγενή δημοσιογράφο Πάρτε λεξοτανίλ εάν θέλετε να δε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » Η ΠΟΝΤΙΟΜΑΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΣΤΗΝ 100ΧΡΟΝΗ Ν. ΣΑΝΤΑ ΚΙΛΚΙΣ
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     

    Η Ποντιομάνα Παναγία ευλόγησε στην 100χρονη Ν. Σάντα Κιλκίς 

     

    Η ιστορική έδρα του Δήμου Κιλκίς, η Νέα Σάντα, "φόρεσε" τα καλά της, ανθοστόλιστη και λαμπροφορούσα και υποδέχθηκε με κάθε τιμή και σεβασμό την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία εξήλθε από τον θρόνο της στο περιώνυμο Ιερό Προσκύνημα του Βερμίου για να ευλογήσει τους Σανταίους στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση του Οικισμού, το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου 2024.

    Επέτειος που συμπίπτει με τον εορτασμό της εκατονταετηρίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και δέχεται τις ευλογίες της Κυράς του Πόντου, της Παναγίας Σουμελά, την οποία ευλαβούνται ιδιαιτέρως οι Πόντιοι.

     

    Λαμπρή Υποδοχή της Ι. Εικόνας Παναγίας Σουμελά

     

    Το Ιερό Θεομητορικό Εικόνισμα κόμισε ο Εφημέριος του Ιερού Πανελλήνιου Ιδρύματος Παν. Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Μετεντζίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και τα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου "Παναγία Σουμελά" και υποδέχθηκε επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του Λαού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, για να σχηματισθεί πομπή ως τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ν. Σάντας. 

    Την Εικόνα συνόδεψαν η Φιλαρμονική της Ν. Σάντας, τιμητικό άγημα της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας "Πόντος", εκπρόσωποι των τοπικών Ποντιακών Συλλόγων ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και Λάβαρα, Ιεροπαίδες, οι εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και ο φιλάγιος του Θεού.

    Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν πόντιοι τραγούδησαν υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας προς δόξαν της Παναγίας, πριν εισέλθει η θαυματουργή Εικόνα στον Ιερό Ναό, "Σουμέλα λέν την Παναγιά, Σουμέλα λέν και σένα, Θα προσκυνώ την Παναγιά, Κι έρχουμαι με τ'εσένα..."

    Στον Αναστάσιμο Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίου, ευλαβείς πιστοί πλήρωσαν τον Ιερό Ναό και τον αύλειο χώρο του για να μετάσχουν στις ευλογημένες και ιστορικές στιγμές για την Ν. Σάντα και να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Σουμελάς, με την οποία τους συνδέουν στενοί ιστορικοί δεσμοί.

     

    Κιλκισίου Βαρθολομαίος: "Η Ν. Σάντα λούζεται μέσα στο φως της Υπεραγίας Θεοτόκου"

     

    Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε χαρακτηριστικά: "Σήμερα η Ν. Σάντα λαμπροφορεί, λούζεται μέσα στο ουράνιο φως της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία προσήλθε στην ιστορική Ν. Σάντα για να δώσει την ευλογία της, την χάρη της και την σκέπη της έτι περισσότερο, καθότι σήμερα και αύριο συντελείται ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός για την Ιερά μας Μητρόπολη και την Ν. Σάντα Κιλκίς, με την έλευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, της Κυράς του Πόντου" και συνέχισε: "Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και παράλληλα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον ερχομό των προσφύγων προγόνων μας στη νέα πατρίδα τους, στη Ν. Σάντα. Ριζώθηκαν εδώ με τους καημούς, τους πόνους, τις πίκρες, τα δάκρυα τους αλλά και την παρηγοριά του Θεού, την ακλόνητη πίστη τους στον μόνο αληθινό Τριαδικό Θεό, την εργατικότητα, την φιλοτιμία και την φιλαλήθεια που δηλώνει μέχρι και σήμερα ότι είμαστε Έλληνες αδούλωτοι Πόντιοι, έχοντας καμάρι και υπερηφάνεια την καταγωγή μας, διατηρώντας τις αλησμόνητες πατρίδες ζωντανές στην καρδιά μας, στη μνήμη μας, στον λόγο και στα έργα μας".

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε: "Σήμερα αγαπητοί μου αδελφοί, η Παναγία, μας απευθύνει το "Χαίρε" και εμείς οφείλουμε να κλίνουμε γόνυ ψυχής και σώματος για να την προσκυνήσουμε ευλαβικά και την ευχαριστήσουμε που για δύο ολόκληρες ημέρες θα βρίσκεται ανάμεσά μας".

    Εξέφρασε οφειλετικώς την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων για την κυριαρχική άδειά του, τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Παν. Αρχιμ. π. Αθηναγόρα Μπίρδα για την συγκατάθεσή του, τον κομίζοντα του Θεομητορικού Εικονίσματος Παν. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Μετεντζίδη για τον κόπο του και τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Γεώργιο Τανιμανίδη για την τιμητική παρουσία του.

    Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Ιωάννη Χατζηαποστόλου και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ν. Σάντας κ. Χριστόφορο Γαβρά για την μέριμνα των επετειακών εκδηλώσεων που τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς και τον Εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτ. π. Χρήστο Κασνακίδη για την οργανωτική επιμέλεια της λαμπρής υποδοχής.

    Στο τέλος του Εσπερινού ο Δήμαρχος Κιλκίς πρόσφερε ενθύμιο τιμής και ευγνωμοσύνης στον εκπρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας, ο Πρωτ. π. Χρήστος Κασνακίδης στον Μητροπολίτη Κιλκίς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου τίμησε τον Πρόεδρο του Σωματείου "Παναγία Σουμελά" κ. Γεώργιο Τανιμανίδη.

    Τα Ιερά Αναλόγια τίμησε ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων Κιλκίς, με τους συνεργάτες του, οι οποίο απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο τους ύμνους της Ακολουθίας.

     

    Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία της Κυράς του Πόντου

     

    Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, τελέστηκε λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ν. Σάντας Κιλκίς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, εν μέσω της Ιερής και Θαυματουργής Εικόνας Παναγίας Σουμελά.

    Ευσεβείς Σανταίοι και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν ομοθυμαδόν για να μετάσχουν του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και να αποδώσουν ευλαβικά τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη τους στην Κυρά του Πόντου.

    Στο κήρυγμά του προς το ευλαβές πυκνό εκκλησίασμα ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος, αναφερθείς στην ακουσθείσα Ευαγγελική Περικοπή επεσήμανε: "Το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα αγαπητοί αδελφοί μου, το ακούμε κι’ ακόμη μια φορά μέσα στο χρόνο, την περίοδο του Ματθαίου. Και τούτο, γιατί η Εκκλησία θέλει να μας τονίσει, ότι ο Κύριος ήρθε στον κόσμο ως ελευθερωτής του ανθρώπου, «ίνα λύση τα έργα του διαβόλου» κατά την Γραφή (Α' Ιωάν. γ΄, 8).  Σύμφωνα με την αγιοπατερική παράδοση, πραγματικά ελεύθερος είναι αυτός που ταυτίζει το θέλημά του με το θέλημα του Θεού. Η ελευθερία έχει σαν κίνητρο και κριτήριο την αγάπη, διότι αν δεν αγαπήσουμε αληθινά τον Χριστό, δεν μπορούμε να τον ακολουθήσουμε και να τηρήσουμε το θέλημά Του.

    Στην προσφερόμενη αυτή ελευθερία, βλέπουμε σήμερα δύο τρόπους ανταπόκρισης, εκ μέρους των ανθρώπων κάθε εποχής. Ο ένας τρόπος εκπροσωπείται από τον δαιμονισμένο που θεραπεύτηκε και ο άλλος από τους κατοίκους της περιοχής. Ο πρώην δαιμονισμένος επιθυμεί να ακολουθήσει το Χριστό, ενώ οι συγχωριανοί του Γαδαρηνοί επιθυμούν να φύγει από τον τόπο τους και τον διώχνουν.
    Βλέπουμε λοιπόν, πως η προσκόλλησή μας στο Χριστό ή η άρνησή μας είναι η δυνατότητα επιλογής που έχουμε, χάρη στην ελευθερία που μας χάρισε Εκείνος, που αποτελεί την ανακεφαλαίωση όλης της δημιουργίας. Ο Ίδιος στο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο λέει πως ήρθε στον κόσμο ως Φως, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν περισσότερο το σκοτάδι από το φως, διότι «ην γαρ πονηρά τα έργα αυτών» (Ιω. γ΄, 19).
    Ο φόβος των Γαδαρηνών δεν προήλθε από το δέος του θαύματος του συγχωριανού τους, που ελευθερώθηκε από τα δαιμόνια, αλλά προήλθε από την αγωνία και τον τρόμο μη στερηθούν από την παρουσία του Ιησού τα υλικά αγαθά τους. Κάτι άλλωστε που επαναλαμβάνεται κατά κόρον και στις μέρες μας. Ο Χριστός, όπως τότε έτσι και σήμερα σέβεται την ελευθερία μας και δεν την εκβιάζει. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το μεγαλείο της θείας αγάπης Του! Ακόμη κι αν ο άνθρωπος Τον αρνηθεί Εκείνος δεν τον εγκαταλείπει. Προσέξτε τι λέει στον θεραπευμένο πρώην δαιμονισμένο, όταν εκείνος του ζήτησε να τον ακολουθήσει «υπόστρεφε εις τον οίκον σου και διηγού όσα εποίησέ σοι ο Θεός» (Λουκ. η’, 39). Δηλαδή, μείνε ζωντανή μαρτυρία στον τόπο σου, να διηγείσαι στους συγχωριανούς σου τα μεγαλεία του Θεού, μήπως και ζεστάνει η πίστη την καρδιά τους.
    Αγαπητοί μου, στα χέρια του Χριστού είναι η ιστορία όλου του κόσμου και όλης της δημιουργίας. Στα χέρια του Χριστού βρίσκεται και η ζωή μας, αφού Αυτός κυβερνά τα σύμπαντα. Ο διάβολος δεν έχει καμία εξουσία επάνω μας, αν δεν του τη δώσουμε εμείς. Ζώντας μέσα στη χάρη των Iερών Μυστηρίων της Εκκλησίας θωρακιζόμαστε και πλημμυρίζουμε από το φως της χρηστότητας του Κυρίου!".

    Περαίνοντας τον λόγο του τόνισε: "Αγαπητοί μου αδελφοί, σήμερα αξιωθήκαμε να ζήσουμε αυτήν την πνευματική πανδαισία μέσα στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αισθανόμενοι το χάδι και το βλέμμα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Σουμελιώτισσας, η οποία χθες και σήμερα βρίσκεται κοντά για να μας προσφέρει αγαλλίαση ψυχής και στηριγμό στη ζωή μας.

    Φέτος η Ιερά μας Μητρόπολη εορτάζει τα 100 χρόνια από τη ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και παράλληλα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια ζωής των προγόνων μας που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές εστίες και έχτισαν έναν τόπο ευλογημένο για να ριζώσουν και να κάνουν το κλάμα τους προσευχή και μέσα σε αυτήν την αλησμόνητη πατρίδα να ζει η νέα πατρίδα και παράλληλα να σκεφτόμαστε και να διδάσκουμε στους νεότερους αυτά που είχαμε και χάσαμε ως Γένος Ελλήνων Ποντίων.

    Η σημερινή ημέρα αποτελεί για μεγάλη ευλογημένη ημέρα, η οποία θα παραμείνει χαραγμένη στη ζωή όλων μας, λαμβάνοντες χάρη και ευλογία από την Υπεραγία Θεοτόκο".

    Εξέφρασε καθηκόντως θερμές ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος για την άδεια του προσκυνήματος, του Ηγουμένου της Ι. Μονής Παν. Αρχιμ. π. Αθηναγόρα Μπίρδα για τη συγκατάθεσή του και του Παν. Αρχιμ. π. Χριστοδούλου Μετεντζίδη για τον κόπο της μεταφοράς του Θεομητορικού προσκυνήματος. 

    Ακολούθως ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν για την άρτια διοργάνωση των διήμερων λατρευτικών και επετειακών εκδηλώσεων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Ιωάννη Χατζηαποστόλου και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Χριστόφορο Γαβρά και τα μέλη των Συλλόγων του Πολιτιστικού, του Αθλητικού, των Γυναικών, της Νεολαίας, της Φιλαρμονικής και των Σανταίων της Θεσσαλονίκης για την αγαστή τους συνεργασία.

    Τα ιερά αναλόγια τίμησε ο Μουσικολογιώτατος κ. Ιωάννης Νανάκος με τους συνεργάτες του.

     

    Εκδήλωση - Αφιέρωμα για την Επέτειο των 100 χρόνων της Ν. Σάντας

     

    Ακολούθησε εκδήλωση - αφιέρωμα για την επέτειο στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου, κατά τη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε ιστορικό ντοκιμαντέρ για την επτάκωμη Σάντα υπό την επιμέλεια του Συγγραφέα κ. Δημητρίου Πιπερίδη για την ιστοριία και την δημιουργία του Οικισμού και εκφωνήθηκαν σχετικές ομιλίες από την Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό κα Φρειδερίκη Τσαχουρίδου - Χατζηαποστόλου και την Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό κα Ευγενία Μαυροπούλου, εγγονή του Ιωάννη Μαυρόπουλου που υλοποίησε το ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού.

     

    Δήμαρχος Κιλκίς: "Η Ν. Σάντα συναντάται με την αιωνιότητα στο σταυροδρόμι του χρόνου και της συλλογικής ιστορικής μνήμης"

     

    Στον χαιρετισμό του στην έναρξη εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Κυριακίδης τόνισε μεταξύ των άλλων: "Η Νέα Σάντα, Ιστορική Έδρα του Δήμου Κιλκίς, συναντάται με την αιωνιότητα στο
    σταυροδρόμι του χρόνου και της συλλογικής ιστορικής μνήμης. Έχοντας στο πλευρό της προστάτιδα και βοηθό, την Παναγία Σουμελά, που σκεπάζει με την χάρη της, την Δημοτική μας Κοινότητα, η
    οποία γιορτάζει, αισίως, τα εκατό χρόνια από την μόνιμη εγκατάσταση των Σανταίων στη νέα τους Πατρίδα.
    Είναι το πιο μεγάλο, το πιο ακριβό δώρο για κάθε Σανταία και Σανταίο η παραμονή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά και τους επιδοτεί με ελπίδα και αισιόδοξη οπτική για τα επόμενα βήματα της Νέας Σάντας στο μέλλον.

    Και πρόσθεσε: "Εργατικοί, φιλοπρόοδοι και ιδιαίτερα κοινωνικοί, με την ταυτότητα του Πόντιου πρόσφυγα, οι πρώτοι Σανταίοι διακρίθηκαν για την αγάπη τους για τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα. Έβαλαν τις βάσεις για την ανάπτυξη της Νέας Σάντας και η επιδίωξη αυτή, έχει επιτευχθεί με την πληθυσμιακή υπεροχή του οικισμού, ο οποίος παραμένει ένα ακμαίο οικιστικό οικονομικό κέντρο,

    αξιοποιώντας θετικά το πλεονέκτημα της βιομηχανικής ζώνη και την παρουσία του στρατιωτικού σχηματισμού της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας".

     

    Ξύπνησαν μνήμες από τις ομιλίες της Τσαχουρίδου και Μαυροπούλου

     

    Η κα Τσαχουρίδου αναφέρθηκε στον ερχομό των 70 οικογενειών στην περιοχή της Ν. Σάντας τονίζοντας μεταξύ των άλλων: "Οι Σανταίοι πρόσφυγες παρά την πείνα, τη φτώχεια και γενικότερα τις αντίξοες συνθήκες των πρώτων ετών, φαίνεται να διέθεταν τεράστια ψυχικά και σωματικά αποθέματα. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν να χτίσουν πολλές από τις προσωρινές κατοικίες και μερικά από τα δημόσια κτήρια" ενώ σε άλλο σημείο παρουσίασε την δράση των τοπικών Συλλόγων και του Σχολείου.

    Η κα Μαυροπούλου συγκίνησε το κοινό με την αναφορά της στο πρωτοποριακό για την εποχή έργο του Ιωάννη Μαυρόπουλου με την ανέγερση των κατοικιών βάσει ρυμοτομικού σχεδίου και τοπογραφικού σχεδιαγράμματος καθώς και των κτιρίων κοινής ωφέλειας όπως Σχολείο, Εκκλησία, Κοινότητα, την κατασκευή ύδρευσης, τονίζοντας στο τέλος της ομιλίας της: "Αέναη η προσπάθεια του ανθρώπου να βρει τόπο να σταθεί, να τον κατοικήσει, να δημιουργήσει κοινότητες συνύπαρξης, αποδοχής, αλληλεγγύης αλλά και μνήμης με κρίση για το ιστορικό παρελθόν. Μεγάλη η προσπάθεια των συμπατριωτών μας, με τα στοιχεία της φύσης, χωρίς την άμεση συμπαράσταση της πολιτείας. Ξανά και ξανά..., δεν έχει τέλος τούτο το ταξίδι που αναζητά το τέλος!".

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποντιακούς χορούς από τα μέλη του τοπικού Ποντιακού Συλλόγου που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

    Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελάς αναχώρησε για το περιώνυμο Προσκύνημά της στο Βέρμιο της Ημαθίας νωρίς το απόγευμα, αφήνοντας ένα ευλογημένο αποτύπωμα στον ιστορικό Οικισμό της Νέας Σάντας που τίμησε τις ρίζες του και κυρίως δεν ξέχασε τους πρόσφυγες Προγόνους που έχτισαν από την αρχή χωρίς να λησμονήσουν τις πατρογονικές εστίες.

    Στο διήμερο των λατρευτικών και επετειακών εκδηλώσεων που τελούσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς παρέστησαν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιονίας κ. Ιωάννης Συμεωνίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Νατάσα Σωτηριάδου και κ. Σταμάτης Παπουλίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Κατερίνα Ζιούτα, Αιμίλιος Νικολαίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ελένη Πατλάκη, Κωνσταντίνος Μπλούκος, Αλέξανδρος Σεϊτανιώτης και Φώτης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Χριστόφορος Γαβράς, ο Ταξίαρχος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας "Πόντος" κ. Χαράλαμπος Στραβοπόδης, ο Υποδιοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Κιλκίς κ. Χρήστος Γκαντίδης, κ.α.

    Την οργανωτική επιμέλεια των διήμερων εκδηλώσεων είχε ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, τον Σύλλογο Ποντίων, τον Σύλλογο Γυναικών, την Φιλαρμονική, τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Ν. Σάντας καθώς και τον Σύλλογο Ποντίων Θεσσαλονίκης η "Επτάκωμος Σάντα". 


























    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply