Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ή ΔΕΞΙΑ, ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΑΜΗΛΑ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ)

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στους κακούς συμβούλους του κ. Μητσοτάκη, ιδιαίτερα από τον μικρό κύκλο «αρίστων» που περιβάλλεται, όμως κάποιος ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. (ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ)
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     

    ΦΩΤΟ ΑΠΟ https://www.blogger.com/blog/post/edit/5969698634203432688/7437808744392423385

    Φίλες και φίλοι,  δεν ξεχνώ ότι το νεοελληνικό κράτος ξεκίνησε  τη ζωή του επιβαρυμένο ήδη µε ένα σηµαντικό εξωτερικό χρέος, καθώς από τα πρώτα κιόλας χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης αναζητά απεγνωσμένα πόρους προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον αγώνα και να διεθνοποιήσει την προσπάθεια για ανεξαρτησία. Θα τους βρει στην Αγγλία, αλλά µε ληστρικούς όρους αποπληρωμής, καθώς μπαίνουν ως εγγύηση οι εθνικές γαίες και όλα τα δηµόσια έσοδα που θα προέκυπταν. Ένα στοιχείο και µόνο αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τον παραλογισµό της συµφωνίας.  Από τις 800.000 λίρες του δανείου, θα φτάσουν στην επαναστατική διοίκηση µόλις 298.000 λίρες. Από ενάρξεως της Επανάστασης του 1821, η πατρίδα μας αναγκάσθηκε να καταφύγει σε συνεχή δανεισμό για να επιβιώσει. Όμως, είτε λόγω των όρων του δανεισμού, είτε λόγω της διεθνούς συγκυρίας, είτε λόγω κακής διαχειρίσεως της εθνικής οικονομίας, οδηγηθήκαμε σε πτώχευση.

    Σας θυμίζω λίγο αργότερα  την  φράση,  <Δυστυχώς επτωχεύσαμεν>,  αποτελεί μια ιστορική αναφορά που αποδίδεται στον πρωθυπουργό της ΕλλάδαςΧαρίλαο Τρικούπη. Ο Τρικούπης λέγεται πως χρησιμοποίησε την φράση σε ομιλία του στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους και την αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος. Η Κυβέρνησή του κήρυξε πτώχευση, η οποία και επέφερε την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου εις βάρος της Ελλάδας.

    Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 το ΠΑΣΟΚ πέτυχε ιστορική νίκη με ποσοστό 43,92% έναντι 33,47% της Νέας Δημοκρατίας.  Η ήττα οδήγησε τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή σε παραίτηση από τη θέση του προέδρου του κόμματος το ίδιο βράδυ. Στις 6 Οκτωβρίου 2009 ορκίστηκε ως ο 11ος Πρωθυπουργός της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας και σχημάτισε την Κυβέρνηση Γεωργίου Α. Παπανδρέου.

    Από τη θέση του πρωθυπουργού, ήταν ο πρώτος που αντιμετώπισε την προοπτική χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας. Η διακυβέρνηση της Ελλάδας κατά τη θητεία του αυτή θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της ιδιαίτερα προβληματικής οικονομίας της χώρας, η οποία τον οδήγησε σε πολιτικές αποφάσεις που έφεραν σε δυσαρέσκεια ευρύ μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών η Δανειακή σύμβαση της Ελλάδας τον Μάιο του 2010, δηλαδή  πραγματοποιήθηκε συμφωνία χορήγησης ενός δανείου (80 δις €) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τις χώρες - μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Δ.Ν.Τ.

     

    Μετά από όλες αυτές τις περιπέτειες που πέρασε  ο ελληνικός λαός, πιστεύω ότι έδωσε και στις πρόσφατες ευρωεκλογές  μηνύματα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση. Το ποιός το κατάλαβε και το ποιός δεν το κατάλαβε, θα το δείξει ο χρόνος και η ιστορία.

    Με απλά ελληνικά τους είπε < ΣΤΟΠ> στις  ατέλειωτες κοκορομαχίες που πραγματοποιούνται  καθημερινά στα ΜΜΕ, ανασκουμπωθείτε και λύστε την δύσκολη εξίσωση  επιβίωσης του ελληνικού λαού και όχι την δύσκολη εξίσωση επίλυσης των προσωπικών σας προβλημάτων.  Φέρτε προτάσεις τεκμηριωμένες , επιστημονικά μελετημένες, οι οποίες να δίνουν λύσεις και διέξοδο στα καθημερινά προβλήματα των ελλήνων πολιτών.

    Επιτέλους, δώστε ένα τέλος στις αστείες αντιπαραθέσεις και εργαστείτε για το συμφέρων των Ελλήνων πολιτών.

    Σήμερα που οι Έλληνες έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν όλο τον πλανήτη γη ,  έτσι μπορούν να δουν έργα υποδομής,  μπορούν να δουν αναπτυξιακά έργα, μπορούν να δουν  παραγωγικά έργα  που πραγματικά  χρειάζονται και στην  χώρα μας,  για να αλλάξει επίπεδο η ζωή των ελλήνων πολιτών .

    Φίλες και φίλοι, χωρίς όραμα, χωρίς στόχους , χωρίς ήθος και ηθικές αξίες , χωρίς πρόγραμμα και οργάνωση, χωρίς γνώσεις διοίκησης, αλλά κυρίως  δίχως  όρεξη για δουλειά,  πολλοί  θέλουν και πιέζουν  να διοικήσουν αυτόν τον τόπο. Το ζήσαμε άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια στην πατρίδα μας  , < πολιτικά άσχετοι   άνθρωποι>,  καλυπτόμενοι πίσω από <χρώματα και αρώματα>  με θεμιτά και αθέμιτα μέσα   πήραν την νομαρχίες,  δήμους,  έγιναν βουλευτές, έγιναν υπουργοί , αλλά η  προσφορά τους στο πατρίδα μας  ήταν  σχεδόν μηδενική.  Μπορεί κάποιος να μου πει,  ότι τους κρίνω πολιτικά πολύ αυστηρά.  Ωστόσο προκαλώ λοιπόν, τον οποιοδήποτε  έχει  την δυνατότητα, δημοσιογράφο η δημοσκοπική εταιρεία- εφημερίδα  να  πραγματοποιήσει ένα <γκάλοπ>  στην πατρίδα μας  για να μάθουμε επιτέλους εάν είναι ευχαριστημένοι οι  έλληνες πολίτες όλων των αποχρώσεων. Σας θυμίζω ότι για πολλούς από αυτούς τους πολιτικούς,  οι πολίτες χρησιμοποιούν την φράση < τον είδατε,  πέρασε  ο κύριος ΤΙΠΟΤΑ>.

    Φίλες και φίλοι, δεν είμαι  οικονομολόγος, ωστόσο  απευθύνω έκκληση  σε όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας ως απλός Έλλην πολίτης,  πιστεύοντας ότι  δύο είναι οι βασικές παθογένειες του πολιτικού συστήματος της χώρας οι οποίες οφείλονται:

    1)     Στην  καθυστέρηση λήψης δραστικών μέτρων για να διορθωθούν συσσωρευμένες για δεκαετίες στρεβλώσεις, παράλληλα με μέτρα αύξησης της παραγωγικότητας και ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

     

    2)     Η δεύτερη παθογένεια  είναι τα τιμωρητικά μέτρα λιτότητας πού επιβάλουν οι κυβερνήσεις  ως  αντάλλαγμα για την  διάσωση της Ελλάδας,  μια θεραπευτική αγωγή που αποδείχτηκε χειρότερη από την αρρώστια, εδώ παρατηρούμε  υψηλούς  φόρους και βαθιές περικοπές οι οποίες  σκότωσαν την οικονομία αντί να την σώσουν.

     

    Σήμερα θα σταθώ στις στρεβλώσεις, για να μην σας κουράσω,  φέροντας τρία απλά παραδείγματα  κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος,  ( μπορεί βέβαια και κάποιος  άλλος  πολίτης να προσθέσει στρεβλώσεις που έχει καταγράψει όπως σε  θέματα υγείας, παιδείας, στην δημόσια διοίκηση, δημογραφικό  κλπ).

    Στρεβλώσεις

    1)      Σε όλη την Ελλάδα  παρατηρούμε  ότι  τα τελευταία 40 χρόνια να <σκάβουν> συνέχεια την άσφαλτο , την μια φορά την σκάβει ο δήμος για την αποχέτευση και την ύδρευση , μετά από μερικές μέρες σκάβουν την άσφαλτο για να τοποθετήσουν σωλήνες  για το αέριο,  την άλλη φορά  σκάβουν  την άσφαλτο για την τοποθέτηση οπτικών ινών  κλπ.   Αυτό είναι, η δεν είναι σπατάλη του δημοσίου χρήματος;  Μπορεί η δεν μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα με απλό και μόνιμο τρόπο;

     

    2)     Σπάνε τα < καλόπαιδα> τα πανεπιστήμια, τις βιτρίνες καταστημάτων , ξηλώνουν τα κράσπεδα, τα πλακάκια, βάζουν φωτιά στους κάδους των δήμων,  πληρώνει ως συνήθως το κράτος   από τους φόρους του  Ελληνικού λαού για την αντικατάσταση τους . Μπορεί αυτό να συνεχιστεί ;

     

     

    3)     Οι παραλαβές των δημοσίων έργων, (όπου βέβαια  γίνεται μεγάλη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος), θα πρέπει  να   ελέγχονται από ανεξαρτήτους μηχανικούς-οικονομολόγους  μετά από κλήρωση. Για παράδειγμα κατασκευάστηκε ένας δρόμος μετά από δημοπρασία, η παραλαβή του θα πρέπει να γίνεται από ιδιώτες  μηχανικούς– οικονομολόγους  οι οποίοι θα εκλεγούν μετά από κλήρωση. Θα ελέγξουν τον εργολάβο -κατασκευαστή , για το πάχος της ασφάλτου , την  υπόβαση, τα ρείθρα, τα οικονομικά δεδομένα του έργου  κλπ, και αφού  διαπιστώσουν ότι όλα έγιναν σωστά, τότε και μόνο τότε θα δώσουν εντολή, για να γίνει  εξόφληση του αναδόχου του έργου . 

    Έτσι θα πραγματοποιηθεί  μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων υπέρ του δημοσίου, και δεν θα τολμά ουδείς εργολάβος και κανένας μηχανικός  επιβλέπων του έργου να παρανομεί .

     

    Φίλες και φίλοι, επειδή πάντα πρέπει να αναγνωρίζουμε και τα θετικά του κάθε πρωθυπουργού, τελειώνοντας θέλω να σας αναφέρω  το τι έπραξε και το τι είπε ο εθνάρχης  Κ. Καραμανλής.

    Όπως θυμάστε οι περισσότεροι  την πρώτη οκταετία της διακυβέρνησής του, η Ελλάδα  είχε έναν από τους τρεις υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης στον κόσμο (πάνω από 6% σε μέση ετήσια βάση), με αποτέλεσμα το ΑΕΠ της, από το 1955 στο 1963, να διπλασιαστεί.

    Οι μεγάλοι εθνικοί δρόμοι, ο εξηλεκτρισμός της χώρας, τα περισσότερα υδροηλεκτρικά και αρδευτικά έργα, η εξασφάλιση επαρκούς ύδρευσης της πρωτεύουσας από την Υλίκη και το Μόρνο, το Ανατολικό Αεροδρόμιο Ελληνικού, η εκβιομηχάνιση της Θεσσαλονίκης, τα διυλιστήρια πετρελαίου, τα εργοστάσια ζάχαρης και λιπασμάτων, το εργοστάσιο αλουμινίου, η βιομηχανική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, οι βιομηχανικές ζώνες, τα μεγάλα ναυπηγεία, τα ξενοδοχεία «Ξενία», το «Χίλτον», ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το Μον Παρνές, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και ένα σωρό άλλες υποδομές φέρουν τη σφραγίδα της τότε πρωθυπουργίας του.

    Έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «Δεν γνωρίζω τι πέτυχα και δεν πέτυχα στη σταδιοδρομία μου. Γνωρίζω, όμως, ότι ανέτρεψα την καθιερωμένη από χρόνια αντίληψη ότι η αθλιότητα αποτελεί αμετακίνητη μοίρα της Ελλάδας. Διότι απέδειξα έμπρακτα ότι μπορεί ο λαός μας, αν θέλει, να ευημερήσει»

    Τσαβδαρίδης Ονούφριος

    Πολίτης του Ν. Κιλκίς

    Έπεται συνέχεια  κειμένου.

    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply