Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

  Πρωτοφανή τα γεγονότα που συμβαίνουν στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ!  Άνθρωποι που κατέλυσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων και θυμίζο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 7 ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     

    Η ζωή του κάθε ανθρώπου, είναι στα χέρια του Θεού


    χρόνος της ζωής μας είναι ένα δάνειο. Ο Θεός μας χαρίζει ένα δάνειο. Το δάνειο αυτό πρέπει να το επιστρέψουμε σε ένα βιβλιάριο, που θα έχει τα έργα μας, καθώς και τα ένσημα που έχουμε κολλήσει σε αυτή τη ζωή… Ποιες είναι οι 7 ηλικίες του ανθρώπου;

    Ποιες είναι οι 7 ηλικίες του ανθρώπου;

    Κατά το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας, δηλαδή στο ήμισυ της επιγείου ζωής, συμβαίνει να κάνει ο άνθρωπος μεγάλο αγώνα για την διατήρηση του εαυτού του. Πολλοί σ’ αυτή την ηλικία δεν παραμένουν στην αρετή, ξεφεύγουν και ακολουθούν τον δρόμο των επιθυμιών τους. (Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ)

    Δεν ζούμε περισσότερο, γιατί είμαστε υγιείς, επειδή έχουμε γερή καρδιά ή επειδή τρώμε υγιεινά και οικολογικά. Δεν ισχύουν αυτά… Μας έλεγε ένας γέροντας: Μόλις σχηματιστούν τα καρδιακά κύτταρα (γίνεται πάνω-κάτω 40 μέρες μετά τη σύλληψη) ενός συλληφθέν βρέφους, ο Θεός ευλογεί την καρδιά και την θέτει σε κίνηση. Ταυτόχρονα ο Θεός τις ορίζει τον αριθμό των χτύπων της μέχρι να πεθάνει. Είναι συγκεκριμένος και ορισμένος ο αριθμός των χτύπων της καρδιάς μας. (Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα)

    Ο χρόνος της ζωής μας είναι ένα δάνειο. Ο Θεός μας χαρίζει ένα δάνειο. Το δάνειο αυτό πρέπει να το επιστρέψουμε σε ένα βιβλιάριο, που θα έχει τα έργα μας, καθώς και τα ένσημα που έχουμε κολλήσει σε αυτή τη ζωή και είναι καρπός της μετανοίας μας, για να μας δώσει ο Θεός την αιώνια σύνταξη, στην Βασιλεία των Ουρανών. (Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα)

    Ποιες είναι οι 7 ηλικίες του ανθρώπου;

    Οι 7 ηλικίες του ανθρώπου είναι: 1) η βρεφική ηλικία, για να φωτιστείς αμέσως με το βάπτισμα, γιατί το φως έγινε την πρώτη ημέρα 2) η παιδική ηλικία, για να στερεωθείς στα Ουράνια λόγια, γιατί το στερέωμα έγινε την δεύτερη ημέρα 3) η εφηβική ηλικία, για να ξηραίνεις με την αγνότητα την υγρασία των παθών, γιατί την τρίτη ημέρα ο Θεός χώρισε την ξηρά από την θάλασσα 4) η νεανική ηλικία, για να φορείς σαν άστρα τις τέσσερις αρετές και να φέγγεις στον κόσμο σαν φωστήρας 5) η μεσήλικα ηλικία, για να χαλιναγωγείς τα πέντε ζώα των αισθήσεών σου, για να μην πηδήσουν στην αμαρτία, γιατί τα ζώα έγιναν την πέμπτη ημέρα 6) η ηλικία του πρεσβύτου, για να ασφαλίζεις, ως άνθρωπος, την αρχική σου κίνηση με τον λόγο και να διαπλάθεις τον πηλό του σώματος και να την ρυθμίζεις με τις αρετές, γιατί ο άνθρωπος έγινε την έκτη ημέρα 7) η γεροντική ηλικία, η ασπρόμαλλη διαγωγή, αναπαύοντας σε με την ευσέβεια στη γη, τότε που σαν ασπροντυμένο στάχυ και ώριμο σιτάρι θα πας στον τάφο, αποθηκευόμενος για τον καιρό εκείνο και αναπαυόμενος. Γιατί ο Κύριος την 7η ημέρα σταμάτησε τα ευαγγελικά του έργα στον τάφο. Κατά την όγδοη λοιπόν ηλικία να περιμένεις την έξοδό σου, από την σκηνή και την αναχώρησή σου από τον τάφο. Γιατί την όγδοη ημέρα, λέγει είναι ημέρα της εκφοράς. (Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης)

    Το πόσο χρονών είναι ένας άνθρωπος, δεν μετριέται με το ποια είναι η ηλικία του, αλλά με το πόσο χρόνο διέθεσε στην προσευχή. (Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα)

    Ήταν κάποιος που έφτιαχνε διαλέξεις με θέμα: Πρέπει να τρώμε οικολογικά προϊόντα για να ζήσουμε πολλά χρόνια! Ο άνθρωπος όλο και όλο 2 ομιλίες πρόλαβε να κάνει και μετά πέθανε! Μην πιστέψεις κανείς, ότι τρώγοντας οικολογικά προϊόντα, θα ζήσει περισσότερα χρόνια. Είναι απάτη αυτή η σκέψη! Ναι μεν είναι υγιεινά τα οικολογικά, αλλά η ζωή του κάθε ανθρώπου, είναι στα χέρια του Θεού και δεν είναι θέμα οικολογικού γεύματος. (Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα)

    Το πόσο θα ζήσουμε είναι σφραγίδα από την ώρα που γεννιόμαστε. (Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης)

    Ο Θεός δίνει σε κάθε άνθρωπο από μια κανάτα με λάδι, το οποίο επαρκεί για να ζήσει ο άνθρωπος πάνω στη γη για εξήντα, εβδομήντα χρόνια. Και λέει στον άνθρωπο, πρόσεχε, να μην χύσεις το λάδι. Να όμως που πολλοί άνθρωποι είναι αντάρτες, ζουν παρά φύση, σκοντάφτουν και χύνουν το λάδι της κανάτας. Γι΄ αυτό και φεύγουν πιο νωρίς από την ώρα τους. Οι τόσες καρδιοπάθειες, τα τόσα εγκεφαλικά, οι τόσες αρρώστιες, έγιναν με τα ίδια μας τα χέρια και είναι αποτέλεσμα του άγχους, του φαγητού και του τρόπου ζωής που κάνουμε. Δεν φταίει ο Θεός γι΄ αυτά. Ενώ όσοι ζουν κατά Θεό, ζούνε όσα χρόνια τους έδωσε ο Θεός. Αυτός είναι ο κανόνας, υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις, όπου άνθρωποι φεύγουν νωρίς από αυτήν τη ζωή, αλλά το γιατί το γνωρίζει μόνο ο Θεός. (Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυξ)

    Το καντήλι της ζωής όλων μας είναι γεμάτο. Όμως είμαστε δεμένοι με μια κλωστή, εμείς και αυτό. Και όταν κάνουμε κάποια κίνηση αντίθετη, τραβάμε την κλωστή και το καντήλι πέφτει, το λάδι χύνεται και τότε εκείνο σβήνει. Έτσι τελειώνουμε πριν την ώρα μας τη ζωή μας. Καταλαβαίνετε γιατί πεθαίνουμε νέοι; Εμείς προκαλούμε το θάνατό μας! (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)


    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply