Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Γράφει η Έρση Παπαδοπούλου 

Υποψήφια με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Υπάρχουν τρόποι να φτιάξεις τέτοια σχολεία, με τέτοιες υποδομές και με παρόμοιο πρόγραμμα.  Φτάνει να το θέλεις, να το βάλεις στόχο και να βάλεις τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ στον πάγο.
Απαραίτητη προϋποθεση για να το κάνεις, είναι να σέβεσαι τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Τα παιδιά δεν περνάνε καλά ακούγοντας τραπ μουσική, ούτε αφήνοντας την τσάντα τους στο σχολείο κάθε 15.
Απλά γίνονται πιο βίαια.
Η Εθνική Δημιουργία τέτοια σχολεία προτείνει. Δημόσια. Όχι Κρατικά.
Από τον Συνδημιουργό που μετακόμισε στην Πολωνία μαθαίνουμε:
(Ανάρτηση του 2016)
«Θα ήθελα να μοιραστώ το ακόλουθο σχετικά με την εκπαίδευση στην Πολωνία (ένας από τους βασικούς λόγους που αποφασίσαμε να μεταναστεύσουμε εδώ). Χθες ήτανε η συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο της Εμιλίας. Μας ενημέρωσαν λοιπόν ότι εγκαταστήσανε ένα ηλεκτρονικό σύστημα όπου μπορεί ο γονέας να μπαίνει και να ενημερώνεται αυτόματα για την παρουσία του παιδιού στα μαθήματα (ναι, παίρνουν παρουσίες ηλεκτρονικά και ενημερώνεται ο γονέας σε πραγματικό χρόνο ότι το παιδί είναι στο σχολείο), το πρόγραμμα μαθημάτων, τις εργασίες του παιδιού για το σπίτι (καθημερινή ενημέρωση) κ.α..  Επίσης, το σχολείο λειτουργεί από τις 7:00 μέχρι τις 17:00 όπου μπορείς να αφήσεις το παιδί ώστε ο κάθε γονιός να μπορέσει να δουλέψει το 8ωρο του. Θα μου πείτε και τόσες ώρες τι κάνουν στο σχολείο; Εδώ λοιπόν έρχονται οι παράπλευρες δραστηριότητες επιλογής, χορός, μπαλέτο, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, σκάκι, creative thinking, ρομποτική (ναι, μιλάμε για παιδιά Δευτέρας τάξης), μουσική, να κάνουν τα μαθήματα τους σε ειδικό χώρο με δασκάλα που μπορεί να τους βοηθήσει αν έχουν απορία, ξένες γλώσσες κ.α. πολλά. Και τόσες ώρες στο σχολείο δεν πεινάνε; Μα πέρα από το κυλικείο όπου υπάρχει κάθε λογής φρούτο, φρουτοσαλάτα, φυσικός χυμός, γιαούρτι, τύπου κουλούρια κτλπ (ούτε συζήτηση για σοκολάτες, τσιπς και τυροπιτοειδή) έχουν και το εστιατόριο όπου τρώνε με ένα μικρό αντίτιμο. Ξέχασα τίποτα; Α ναι, μέσα στο βασικό φετινό πρόγραμμα μαθημάτων είναι και η κολύμβηση αλλά και μάθημα υπολογιστών. Περιττό να σας πω ότι το σχολείο διαθέτει πέρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου , μπάσκετ , βόλεϋ, παιδική χαρά και αρκετό πράσινο στον εξωτερικό χώρο, έχει και κλειστές αίθουσες γυμναστικής 2 (για μπάσκετ, βόλεϋ, ποδόσφαιρο), αίθουσα χορού, αίθουσα μπαλέτου, αίθουσα μουσικής κ.α..   

Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν όπου η εκπαίδευση βοηθάει το παιδί να εξελιχθεί, αλλά και τους γονείς να δουλέψουν ακόμα και να γυρίσουν στο σπίτι και να έχει ήδη τελειώσει το παιδί με τα μαθήματα του από το σχολείο, πως είναι δυνατόν να μην πάει μπροστά αυτή η κοινωνία; Κουράγιο λοιπόν σε όλους τους γονείς και τα παιδιά στην Ελλάδα...»

Η πρώην κομμουνιστική Πολωνία από τα μέσα του ’90  ακολούθησε επίπονες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που έφεραν άνθιση του ιδιωτικού τομέα και σταθερή ετήσια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Συγχρόνως οικοδόμησε ισχυρούς θεσμούς διαφάνειας και επένδυσε στη παιδεία. Το 1995, όταν εμείς κάναμε τα ευρωπαϊκά πακέτα καγιέν και μπουζουξίδικα και τα καίγαμε σαν να μην υπάρχει αύριο.
Ήρθε το αύριο και το μεθαύριο, κι ακόμα το μεθύσι δεν λέει να φύγει.

Η Σοβιετία που ονειρεύεται ο Κουτσούμπας, σέβεται ο Μητσοτάκης και ρεύεται ο Τσίπρας, δεν υπάρχει. Δεν υπήρξε ποτέ.
Καιρός να βγούμε από το UNDERGROUND. #ΕΘΝΙΚΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Αυτό που διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί όταν αγωνίζονται έτσι, είναι καταστροφικό.
#εκπαίδευση

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply